Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

A hiteligénylés lépései részletesen

2021.08.26.
Szerző: Expresszkolcson

A hiteligénylés lépéseivel ismerkedhetsz meg alábbi cikkünkből.

A hiteligénylés lépései részletesen

A hiteligénylés lépéseit mindenki ismeri – vagy legalábbis ezt gondolják sokan, ám biztosak vagyunk benne, hogy a tudásuk hiányos. Éppen ezért minden részletre kiterjedő cikkünkben végigvesszük, mi történik attól a pillanattól kezdve, hogy eszedbe jut a hitelfelvétel gondolata, addig, amíg meg nem jelenik a pénz a folyószámládon.

1. A hitelkonstrukció kiválasztása

Ez a hiteligénylés lépései közül az, aminek kiszolgálására oldalunk létrejött. Szakértőink kiválogatják az elérhető legjobb ajánlatokat, amelyeket Te könnyedén összehasonlíthatsz, illetve megtudhatod róluk a legfontosabb információkat. A választás tehát összehasonlítás és némi idő kérdése, de amikor megvan, már csak néhány kattintás választ el a második ponttól.

2. Kapcsolatfelvétel a pénzintézettel

Bármilyen hitelt is szeretnél igényelni, a konstrukció kiválasztása után csupán néhány kattintásra vagy a folyamat elindításától. A személyi kölcsönök esetében a kapcsolatfelvétel lehet kizárólag online is, míg jelzáloghiteleknél visszahívást kérhetsz a banktól, majd megkaphatod a legteljesebb körű tájékoztatást, és időpontot is egyeztethetsz egy személyes találkozóra.

3. Előminősítés

Az előminősítés során a bank megvizsgálja, hogy a jövedelmi helyzeted mellett mekkora hitelt tud neked biztosítani, illetve azt, hogy a hiteligényedet ki tudja- e elégíteni. Az előminősítés tulajdonképpen egy előzetes és nem hivatalos hitelbírálat, amelynek során gyorsabban és nem minden adatot vizsgálva juttathat el a bank a következő lépésig.

4. A hiteligényléshez szükséges dokumentumok beszerzése

A hiteldokumentáció összegyűjtése a hiteligénylés lépései közül az egyik leghosszadalmasabb, bár ez nem minden esetben igaz; személyi kölcsönök esetében például lehetséges, hogy ez a lépés abszolút ki is hagyható. Minden dokumentumot be kell szerezned, mert, ha hiányosan adod be a dokumentációt, a bank visszadobhatja azt hiánypótlásra, amivel újabb napokat veszíthetsz.

5. Hitelbírálat

A dokumentáció leadásával gyakorlatilag elindítod a hitelbírálatot is, ami banktól függően napokat, vagy akár heteket is igénybe vehet. A hitelbírálat során a bank minden körülményt megvizsgál, ami a hitel folyósítására, törlesztésére hatással lehet, majd ezek alapján eldönti, hogy hajlandó-e helyt adni a kérésednek.

6. Szerződéskötés és folyósítás

Ha a hitelbírálat akadályát sikeresen vetted, a bank megköti veled a hitelszerződést, majd ezt követően folyósítja számodra a hitelösszeget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

2021.05.10.

Hogy ki lehet adóstárs egy lakáshitel igénylése során, azt szigorú szabályok határozzák meg. Az alábbiakból mindent megtudhatsz a témáról.

Tovább olvasom
Mit tegyünk hitelkérelem elutasítása esetén?

Mit tegyünk hitelkérelem elutasítása esetén?

2021.01.04.

A hitelkérelem elutasításának számos oka lehet; az alábbiakban sorra veszünk minden lehetséges indokot.

Tovább olvasom
Mikor használjuk megfelelően a hitelfelvételt és mikor nem?

Mikor használjuk megfelelően a hitelfelvételt és mikor nem?

2020.09.23.

Hogy mikor használod megfelelően a hitelfelvétel lehetőségét, az egyrészt egyéntől függ, másrészt a pénzügyi tudatosságtól. Fontos tisztázni egy kérdést, mielőtt belevágnánk: szükséged van a hitelre, vagy csak szeretnéd?

Tovább olvasom
Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

2020.12.20.

A hitelkérelem elutasításának számtalan oka lehet, és ezek egy része a bank “titka” marad; mi most összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Tovább olvasom