fbpx
Hirdetés

A hiteligénylés lépései részletesen

2021.08.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 26. 14:11

A hiteligénylés lépéseivel ismerkedhetsz meg alábbi cikkünkből.

A hiteligénylés lépései részletesen

A hiteligénylés lépéseit mindenki ismeri – vagy legalábbis ezt gondolják sokan, ám biztosak vagyunk benne, hogy a tudásuk hiányos. Éppen ezért minden részletre kiterjedő cikkünkben végigvesszük, mi történik attól a pillanattól kezdve, hogy eszedbe jut a hitelfelvétel gondolata, addig, amíg meg nem jelenik a pénz a folyószámládon.

1. A hitelkonstrukció kiválasztása

Ez a hiteligénylés lépései közül az, aminek kiszolgálására oldalunk létrejött. Szakértőink kiválogatják az elérhető legjobb ajánlatokat, amelyeket Te könnyedén összehasonlíthatsz, illetve megtudhatod róluk a legfontosabb információkat. A választás tehát összehasonlítás és némi idő kérdése, de amikor megvan, már csak néhány kattintás választ el a második ponttól.

2. Kapcsolatfelvétel a pénzintézettel

Bármilyen hitelt is szeretnél igényelni, a konstrukció kiválasztása után csupán néhány kattintásra vagy a folyamat elindításától. A személyi kölcsönök esetében a kapcsolatfelvétel lehet kizárólag online is, míg jelzáloghiteleknél visszahívást kérhetsz a banktól, majd megkaphatod a legteljesebb körű tájékoztatást, és időpontot is egyeztethetsz egy személyes találkozóra.

3. Előminősítés

Az előminősítés során a bank megvizsgálja, hogy a jövedelmi helyzeted mellett mekkora hitelt tud neked biztosítani, illetve azt, hogy a hiteligényedet ki tudja- e elégíteni. Az előminősítés tulajdonképpen egy előzetes és nem hivatalos hitelbírálat, amelynek során gyorsabban és nem minden adatot vizsgálva juttathat el a bank a következő lépésig.

4. A hiteligényléshez szükséges dokumentumok beszerzése

A hiteldokumentáció összegyűjtése a hiteligénylés lépései közül az egyik leghosszadalmasabb, bár ez nem minden esetben igaz; személyi kölcsönök esetében például lehetséges, hogy ez a lépés abszolút ki is hagyható. Minden dokumentumot be kell szerezned, mert, ha hiányosan adod be a dokumentációt, a bank visszadobhatja azt hiánypótlásra, amivel újabb napokat veszíthetsz.

5. Hitelbírálat

A dokumentáció leadásával gyakorlatilag elindítod a hitelbírálatot is, ami banktól függően napokat, vagy akár heteket is igénybe vehet. A hitelbírálat során a bank minden körülményt megvizsgál, ami a hitel folyósítására, törlesztésére hatással lehet, majd ezek alapján eldönti, hogy hajlandó-e helyt adni a kérésednek.

6. Szerződéskötés és folyósítás

Ha a hitelbírálat akadályát sikeresen vetted, a bank megköti veled a hitelszerződést, majd ezt követően folyósítja számodra a hitelösszeget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ennyivel több hitelt vehetnek fel a 25 év alatti fiatalok

Ennyivel több hitelt vehetnek fel a 25 év alatti fiatalok

2022.02.24.

Több hitelt vehetnek fel azok a 25 év alattiak, akik jogosultak az adójóváírásra, hiszen így több pénz marad a zsebükben – lássuk, mennyivel!

Tovább olvasom
Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

2020.11.10.

TartalomjegyzékCsak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésévelNem kezded el időben a hiteligénylés folyamatátA számlavezető bankodnál adod be a hiteligényléstA leghosszabb futamidőt választod a kisebb havi törlesztőrészlet érdekében Csak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésével A leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a nem megfelelő konstrukció igénylése. Sokan csak az ingatlan kiválasztása, vagy […]

Tovább olvasom
Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

2021.10.27.

A Magyar Nemzeti Bank a hazai klímacélok mielőbbi elérése érdekében elindította a Zöld Otthon programot. A kivételesen alacsony kamattal és magas hitelösszeggel igényelhető hitel várhatóan rendkívül népszerű lesz. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mikor használjuk megfelelően a hitelfelvételt és mikor nem?

Mikor használjuk megfelelően a hitelfelvételt és mikor nem?

2020.09.23.

Hogy mikor használod megfelelően a hitelfelvétel lehetőségét, az egyrészt egyéntől függ, másrészt a pénzügyi tudatosságtól. Fontos tisztázni egy kérdést, mielőtt belevágnánk: szükséged van a hitelre, vagy csak szeretnéd?

Tovább olvasom