fbpx
Hirdetés

Az év végéig igényelhető fizetési kedvezmény

2021.08.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 13. 14:18

Fizetési kedvezmények érhetőek el, amelyek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál igényelhetőek – mutatjuk a részleteket!

Az év végéig igényelhető fizetési kedvezmény

2021. december 31.-ig többféle, az általános szabályoktól eltérő fizetési kedvezmény kérhető a NAV-tól, amelyek segítségével nem csak könnyebb lehet az adóterhek megfizetése, de akár csökkenhet is azok mértéke. Amennyiben neked is nehézségeid támadtak a járványhelyzet okán, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, mert így mindent megtudhatsz a NAV fizetési kedvezményeiről.

Milyen fizetési kedvezmény kérhető?

A fizetési kedvezmény akár ötmillió forintra is igényelhető, és 12 havi részletfizetésre, avagy 6 havi halasztásra ad lehetőséget, de emellett adócsökkentési lehetőséget is kínál nem csak a magánszemélyek, de az egyéni vállalkozók és a cégek számára is. A fizetési kedvezmény abszolút díjmentes, azaz nem kell sem illetéket, sem pótlékot fizetni utána.

Hogyan igényelhető?

Amennyiben szeretnéd igénybe venni, igazolnod kell, hogy a fizetési nehézségeid a veszélyhelyzetre vezethetőek vissza, a kérelem indoklásában pedig fel kell tüntetned azt, hogy a vállalkozásod tevékenysége a koronavírus által okozott veszélyhelyzetre visszavezethető okok miatt lehetetlenült el. A méltányossági kérelem benyújtásának megkönnyítésének érdekében a NAV felé kétféle nyomtatvány benyújtása lehetséges: a FAM01 a magánszemélyek és az egyéni vállalkozások, míg a FAG01 a cégek adóügyi könnyítésének igénylésére ad lehetőséget. Fontos tudnod azt is, hogy bármelyik nyomtatványt is adod be végül, azon mindenképpen fel kell tüntetned, hogy a koronavírus-válságra való tekintettel kéred a fizetési kedvezményt.

Miért jó a NAV-nak és az államnak?

A fizetési kedvezmény az állam, illetve a NAV szempontjából is érthető, de elsősorban neked, mint adófizetőnek előnyös: könnyebbséget jelent majd mind az adó csökkentése, mind a részletekben, avagy halasztva fizetés lehetősége. Ez az államháztartásban persze hiányként jelenik meg, de csak egy ideig, hiszen halasztva, vagy részletekben ugyan, de befizeted, és eközben a gazdaság viszont ismét beindul, ami az állam érdeke is, hiszen, ha a vállalkozások csődöt jelentenek, nem is fizetnek adót.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mire kell figyelnünk adóbevallás előtt?

Mire kell figyelnünk adóbevallás előtt?

2022.03.24.

A legtöbb adózónak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el éves adóbevallását, évek óta ez a metódus, ami kényelmes, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nem kell ellenőriznünk és odafigyelnünk rá adóbevallás előtt.

Tovább olvasom