Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Lakáshitelek népszerűsége tavasszal: nőtt, vagy csökkent?

2021.08.03.
Szerző: Expresszkolcson

A lakáshitelek áprilisban tovább döntögették a népszerűségi rekordokat, és az azóta eltelt időszakban a helyzet csak tovább fokozódott!

Lakáshitelek népszerűsége tavasszal: nőtt, vagy csökkent?

A lakáshitelezés áprilisi statisztikái alapján kimondhatjuk, hogy sosem látott népszerűségre tettek szert ezek a hitelkonstrukciók, ami mögött számos tényező állhat – ezeket szedtük össze, és mutatjuk be alábbi cikkünkben.

Minek köszönhető a lakáshitelek népszerűségének növekedése?

Április folyamán még érvényben voltak a lezárások, és ennek ellenére is rekordot döntött a lakáshitelek kihelyezése, ami meglepőnek tűnhet, ám az még inkább az, hogy azóta még tovább sikerült növelni az állományt. Lényeges adat, hogy az idei április azért számít kiemelkedőnek, mivel a tavaly áprilisban mért folyósítási számokhoz, illetve kihelyezett összeghez képest 46%-os volt a növekedés.

A növekedés okaként egyértelműen okolható az otthonfelújítási támogatás megjelenése is, hiszen ebben az esetben lakáshitel alatt a lakáscélú jelzálogkölcsönöket kell érteni, amibe a felújítási hitel is tartozik. Mivel sokan nem tudnák megoldani az ingatlanfelújítást saját erőből, kénytelenek a hitelezőkhöz fordulni annak reményében, hogy így a támogatásra is jogosultak lesznek. Még ezzel együtt is megdöbbentő azonban, hogy a rekord magas folyósított összeg majdnem 70%-át használt lakás vásárlására fordították az igénylők!

Egyéb következmények

A lakáshitelek népszerűségének ilyen mértékű növekedése további következményekkel is járt: az átlagos kamatszint – minimális szinten ugyan, de – tovább csökkent, ahogy a THM is, bár ez minden bizonnyal csak átmeneti, hiszen a jegybanki alapkamat-emelés hatására ez a visszájára fog fordulni. Ez is lehet oka a hirtelen és kimagaslóan jó értékesítési számoknak, hiszen aki csak teheti, még azelőtt veszi fel a lakáshitelét, mielőtt a kamatok elkezdenének emelkedni.

Összegzés

A lakáshitelek áprilisi népszerűség-növekedése nem volt váratlan, hiszen minden tavasszal ugyanez történik, és a válság miatt elmaradt lakásvásárlásokat idén pótolták azok, akik megtehették, a mértéke azonban meglepő volt mind a bankok, mind a pénzügyi szakemberek számára.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

2019.02.26.

Személyi kölcsönt szeretnél felvenni? Érthető, hiszen nem véletlenül ez a legkedveltebb hiteltípus: nem szükséges hozzá fedezet, gyorsan és egyszerűen hozzáférhető, és kedvező a kamatozása is. A személyi kölcsön OTP által kínált változata online igényelve azonban még egy szinttel feljebb emeli ezt az amúgy is sikeres terméket!

Tovább olvasom
CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

2019.06.07.

A CSOK háromgyermekes családok számára igénybe vehető típusát 10+10-nek hívták egészen tavaly decemberig, azóta azonban CSOK 10+15 a neve, és nyilván te is kitaláltad, hogy a 10 és a 15 forintot jelent, méghozzá milliós tételben! Nagycsaládosoknak ez komoly segítséget jelent a saját otthon megteremtéséhez, de azoknak is, akik csak most tervezik a családalapítást. Ha Téged is érint, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikkünket!

Tovább olvasom
Terhelt ingatlant szeretnék vásárolni, mire kell figyelni?

Terhelt ingatlant szeretnék vásárolni, mire kell figyelni?

2020.09.24.

Ha terhelt ingatlant szeretnél vásárolni, akkor valamivel több dolgod lesz, illetve több dologra kell kiemelt figyelmet fordítanod, mintha egy tehermentes lakásra, vagy házra vetettél volna szemet. Emellett persze előnyös is lehet a számodra, de óvatosabb és körültekintőbb ügyintézésre lesz szükség, ha jól akarsz kijönni a dologból.

Tovább olvasom
Önerő pontosítása a lakásvásárláskor – pontosan mi fogadható el?

Önerő pontosítása a lakásvásárláskor – pontosan mi fogadható el?

2020.05.18.

Lakáshitelt, illetve gyakorlatilag bármilyen fedezet alapú, azaz jelzáloghitelt csakis akkor igényelhetsz, illetve abban az esetben fogják folyósítani a számodra, ha rendelkezel önerővel – ez egy olyan, alapvető információ, amit mindenki ismer, akit akár csak egy minimális szinten is foglalkoztat a hitelezés, illetve szeretne valamilyen kölcsönt felvenni. Az önerő pontosítása viszont már sokaknak nincs meg, pedig érdemes tisztában lenni egyrészt a fogalommal, másrészt azokkal a kiskapukkal, amelyek abban az esetben is lehetővé teszik a hitelfelvételt, ha nem áll rendelkezésre a bankok által elvárt alaptőke.

Tovább olvasom