Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 14:02

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

A prémium lakossági bankszámlákról talán már mindenki hallott, de hogy az esetükben mit is jelent a „prémium” megjelölés, azt már jóval kevesebben tudják. Annak érdekében, hogy eloszlassunk néhány tévhitet, illetve összegezzük, mit kell tudni erről a banki termékről, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat alábbi cikkünkben.

Ki igényelhet prémium lakossági bankszámlát?

Prémium lakossági bankszámlát csak „prémium ügyfél igényelhet”, ami nagy vonalakban a jövedelemre, vagyis a számlára érkező jóváírásokra értendő. A jövedelemre vonatkozó feltételek minden banknál mások, de egy közös azért akad bennük: minden esetben viszonylag magasak. A magas jövedelem szinte mindenhol kiváltható a banknál elhelyezett megtakarításokkal, ám ezek esetében is a mérték a lényeg. Fontos viszont tudni, hogy abban az esetben is kérhető a prémium számlacsomag, ha nem egyedül, hanem a házastársaddal együtt, közösen használtok egy számlát, hiszen ebben az esetben már valószínűleg eléritek a bank által meghatározott jövedelmi minimumot, és, ha a szolgáltatások egy részére nem is tartotok igényt, a többivel még így is nagyon jól jártok.

Mit ad cserébe a prémium lakossági bankszámla?

Szintén elmondható, hogy a szolgáltatások kínálata minden banknál más, ám vannak általános, szinte mindenhol előforduló prémium szolgáltatások is. Ilyen lehet például a gyors ügyintézés, a személyes, azonnal rendelkezésre álló ügyintéző, illetve bróker, az ingyenes számlavezetés, tranzakciók és készpénzfelvétel, a kedvezményes kamatozású hitelek, széf-szolgáltatás, valamint a prémium kiszolgálás és kedvező díjak a bank partnereinél, például szobafoglalás, vagy autókölcsönzés esetén.

Mi történik, ha egy idő után nem tudod teljesíteni a követelményeket?

Előfordulhat, hogy prémium lakossági bankszámlához jutsz, ám egy bizonyos idő eltelte után megváltoznak a körülményeid, és már nem tudod teljesíteni a bank elvárásait. Ebben az esetben értesítést kapsz, amiben szerepel, hogy a státuszod megváltozott, illetve ennek következményeit is ismertetik veled, ám nem kell semmi súlyosra gondolnod: a legtöbbször csak a havidíj és a szolgáltatások díjai kerülnek felszámolásra, és, ha ismét visszaáll a korábbi állapotod, azt a prémium státusz újraaktiválódása követi majd. A bankok rendszeresen, többnyire évente ellenőrzik a helyzetet, de külön kérésre is megteszik, tehát egy átmeneti időszak után újra prémium lakossági bankszámlával rendelkezhetsz.

Ha prémium lakossági bankszámlát keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan válthatnak bankszámlát a Sberbankos ügyfelek?

Hogyan válthatnak bankszámlát a Sberbankos ügyfelek?

2022.03.04.

Megszűnik a Sberbank Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a magyar Sberbank engedélyét, és kezdeményezte a bíróságon a végelszámolását. Mi történik most? Mi lesz az ügyfelekkel? És hogyan válthatnak bankszámlát a Sberbankos ügyfelek? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Mire figyeljünk a diákszámla kiválasztása során?

Mire figyeljünk a diákszámla kiválasztása során?

2024.06.07.

A diákszámla egy speciális bankszámla, amit tanulók vehetnek igénybe. Számos kedvezmény és testreszabott szolgáltatások várják a diákokat. De hogy lehet megtalálni a diákszámlák között a legjobbat? Mutatjuk, hogy mire figyeljünk a diákszámla kiválasztása során.

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

2024.06.12.

A bankszámla fenntartása ma már alapvető pénzügyi szükséglet a modern világban. Sokan még sincsenek tisztában azzal, hogy valójában mennyibe is kerül. A bankszámla költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a bankot, a számla fajtáját és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakértőink részletesen bemutatják a bankszámlákhoz kapcsolódó leggyakoribb díjakat és költségeket, hogy jobban megértsd, mire számíthatsz.

Tovább olvasom
OTP netbank: minden, amit tudnod kell az online bankolásról

OTP netbank: minden, amit tudnod kell az online bankolásról

2023.10.17.

Az OTP netbank ma már elválaszthatatlan része egy OTP számlacsomagnak. Az otthon kényelméből intézhetőek a napi pénzügyek, sorban állás és várakozás nélkül. Megmutatjuk, hogy mi is pontosan egy netbank, és azt is, hogy mire jó. Mert jó.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával