Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 14:02

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

A prémium lakossági bankszámlákról talán már mindenki hallott, de hogy az esetükben mit is jelent a „prémium” megjelölés, azt már jóval kevesebben tudják. Annak érdekében, hogy eloszlassunk néhány tévhitet, illetve összegezzük, mit kell tudni erről a banki termékről, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat alábbi cikkünkben.

Ki igényelhet prémium lakossági bankszámlát?

Prémium lakossági bankszámlát csak „prémium ügyfél igényelhet”, ami nagy vonalakban a jövedelemre, vagyis a számlára érkező jóváírásokra értendő. A jövedelemre vonatkozó feltételek minden banknál mások, de egy közös azért akad bennük: minden esetben viszonylag magasak. A magas jövedelem szinte mindenhol kiváltható a banknál elhelyezett megtakarításokkal, ám ezek esetében is a mérték a lényeg. Fontos viszont tudni, hogy abban az esetben is kérhető a prémium számlacsomag, ha nem egyedül, hanem a házastársaddal együtt, közösen használtok egy számlát, hiszen ebben az esetben már valószínűleg eléritek a bank által meghatározott jövedelmi minimumot, és, ha a szolgáltatások egy részére nem is tartotok igényt, a többivel még így is nagyon jól jártok.

Mit ad cserébe a prémium lakossági bankszámla?

Szintén elmondható, hogy a szolgáltatások kínálata minden banknál más, ám vannak általános, szinte mindenhol előforduló prémium szolgáltatások is. Ilyen lehet például a gyors ügyintézés, a személyes, azonnal rendelkezésre álló ügyintéző, illetve bróker, az ingyenes számlavezetés, tranzakciók és készpénzfelvétel, a kedvezményes kamatozású hitelek, széf-szolgáltatás, valamint a prémium kiszolgálás és kedvező díjak a bank partnereinél, például szobafoglalás, vagy autókölcsönzés esetén.

Mi történik, ha egy idő után nem tudod teljesíteni a követelményeket?

Előfordulhat, hogy prémium lakossági bankszámlához jutsz, ám egy bizonyos idő eltelte után megváltoznak a körülményeid, és már nem tudod teljesíteni a bank elvárásait. Ebben az esetben értesítést kapsz, amiben szerepel, hogy a státuszod megváltozott, illetve ennek következményeit is ismertetik veled, ám nem kell semmi súlyosra gondolnod: a legtöbbször csak a havidíj és a szolgáltatások díjai kerülnek felszámolásra, és, ha ismét visszaáll a korábbi állapotod, azt a prémium státusz újraaktiválódása követi majd. A bankok rendszeresen, többnyire évente ellenőrzik a helyzetet, de külön kérésre is megteszik, tehát egy átmeneti időszak után újra prémium lakossági bankszámlával rendelkezhetsz.

Ha prémium lakossági bankszámlát keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

2021.04.01.

Az Erste George Díjcsomag a bank újdonsága, amely a Te figyelmedre is érdemes lehet!

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

2023.12.13.

Ingyenes készpénzfelvételre mindenkinek egy jogszabály biztosít lehetőséget. És ez fontos. Ismernünk kell ezt a szabályt. Ezért utánajártunk, hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni, és annak is, hogy mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani. Közérthetően és röviden írunk az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéről.

Tovább olvasom
A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

2021.08.25.

Ki lehet a rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre adunk egy minden részletre kiterjedő választ!

Tovább olvasom