Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 14:02

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

A prémium lakossági bankszámlákról talán már mindenki hallott, de hogy az esetükben mit is jelent a „prémium” megjelölés, azt már jóval kevesebben tudják. Annak érdekében, hogy eloszlassunk néhány tévhitet, illetve összegezzük, mit kell tudni erről a banki termékről, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat alábbi cikkünkben.

Ki igényelhet prémium lakossági bankszámlát?

Prémium lakossági bankszámlát csak „prémium ügyfél igényelhet”, ami nagy vonalakban a jövedelemre, vagyis a számlára érkező jóváírásokra értendő. A jövedelemre vonatkozó feltételek minden banknál mások, de egy közös azért akad bennük: minden esetben viszonylag magasak. A magas jövedelem szinte mindenhol kiváltható a banknál elhelyezett megtakarításokkal, ám ezek esetében is a mérték a lényeg. Fontos viszont tudni, hogy abban az esetben is kérhető a prémium számlacsomag, ha nem egyedül, hanem a házastársaddal együtt, közösen használtok egy számlát, hiszen ebben az esetben már valószínűleg eléritek a bank által meghatározott jövedelmi minimumot, és, ha a szolgáltatások egy részére nem is tartotok igényt, a többivel még így is nagyon jól jártok.

Mit ad cserébe a prémium lakossági bankszámla?

Szintén elmondható, hogy a szolgáltatások kínálata minden banknál más, ám vannak általános, szinte mindenhol előforduló prémium szolgáltatások is. Ilyen lehet például a gyors ügyintézés, a személyes, azonnal rendelkezésre álló ügyintéző, illetve bróker, az ingyenes számlavezetés, tranzakciók és készpénzfelvétel, a kedvezményes kamatozású hitelek, széf-szolgáltatás, valamint a prémium kiszolgálás és kedvező díjak a bank partnereinél, például szobafoglalás, vagy autókölcsönzés esetén.

Mi történik, ha egy idő után nem tudod teljesíteni a követelményeket?

Előfordulhat, hogy prémium lakossági bankszámlához jutsz, ám egy bizonyos idő eltelte után megváltoznak a körülményeid, és már nem tudod teljesíteni a bank elvárásait. Ebben az esetben értesítést kapsz, amiben szerepel, hogy a státuszod megváltozott, illetve ennek következményeit is ismertetik veled, ám nem kell semmi súlyosra gondolnod: a legtöbbször csak a havidíj és a szolgáltatások díjai kerülnek felszámolásra, és, ha ismét visszaáll a korábbi állapotod, azt a prémium státusz újraaktiválódása követi majd. A bankok rendszeresen, többnyire évente ellenőrzik a helyzetet, de külön kérésre is megteszik, tehát egy átmeneti időszak után újra prémium lakossági bankszámlával rendelkezhetsz.

Ha prémium lakossági bankszámlát keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Bankszámlatulajdonosok és jogaik

Bankszámlatulajdonosok és jogaik

2021.07.13.

Előfordul, hogy többen nyitnak meg egy bankszámlát, például a házastársak vagy a szülők a gyermekükkel. Ebben az esetben van egy fő kártyatulajdonos, valamint egy társtulajdonos. Vajon milyen jogokkal rendelkeznek a bankszámlatulajdonosok?

Tovább olvasom
Harmadára csökken az alapszámlák havidíja: érdemes lehet-e váltani?

Harmadára csökken az alapszámlák havidíja: érdemes lehet-e váltani?

2023.05.12.

Alapszámla eddig is létezett, de a kormány új szabályozása értelmében még kedvezőbb áron nyithatjuk meg júliustól. De mi az az alapszámla? Mennyire csökken az alapszámlák havidíja? Milyen szolgáltatásai vannak? És egyáltalán miért jó, ha van bankszámlánk, ha eddig nem volt? Mutatjuk a válaszokat.

Tovább olvasom
Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

2022.03.25.

Dombornyomott, vagy vésett bankkártyát érdemesebb használni? Van különbség a használatukban? És a költségeikben? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Rossz bankszámlára utalta a pénzét? Mutatjuk, mit tegyen!

Rossz bankszámlára utalta a pénzét? Mutatjuk, mit tegyen!

2021.08.02.

Bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül elnéz egy számjegyet a számlaszám beírásakor, ennek következtében pedig rossz bankszámlára utalja a pénzét. Mit lehet tenni ilyen esetben? Mutatjuk!

Tovább olvasom