Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mire lehet felhasználni a lakástakarékot?

2021.07.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 12. 13:19

Azok, akik ingatlant szeretnének vásárolni a későbbiekben, többnyire lakástakarékban kezdenek el gondolkodni. Milyen előnyei vannak ennek a megoldásnak? Mire lehet felhasználni a lakástakarékot? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket!

Mire lehet felhasználni a lakástakarékot?

Csak lakáscélra lehet felhasználni a lakástakarékot

A lakástakarék-pénztár szerződései kamatadómentesek. A betétre 0,1-3 százalékos éves betéti kamat kapható. Ráadásul a lakástakarék a megtakarítási idő lejártát követően kedvező hitellehetőségeket is kínál. Minden magyar állampolgár igényelheti, nem számít a jövedelem nagysága, illetve a családi állapot sem. A lakástakarék-pénztár kedvező hitellehetőséget is nyújt a megtakarítási idő lejártát követően, ám fontos, hogy csak és kizárólag lakáscélra lehet felhasználni. Azonban a lakáscélon belül elég széleskörű a felhasználás módja: többnyire építésre, felújításra, vásárlásra, hitel visszafizetésére és korszerűsítésre költik az összeget. Korszerűsítés esetében például napelem vásárlására, illetve beszerelésére, továbbá fűtésrendszer korszerűsítésére. Mindemellett gyakran használják fel a lakástakarékot kandallóra vagy cserépkályhára, illetve hőtérképes felmérésre, tetőtér beépítésére, hozzáépítésre, hőszigetelésre és szigetelőanyagokra.

Népszerű cél többek között az ajtók, a bejárati ajtó és az ablakok cseréje

Az említetteken kívül a lakástakarékban összegyűlt összeget gyakran használják fel tapétázásra, festésre, burkolásra, illetve parkettázásra vagy padlószőnyeg lerakására. Továbbá gyakran költik beépített háztartási gépekre, például kazánra, bojlerre vagy központi porszívóra. A lakástakarékot gyakran fordítják a fürdőszobára, például beépített fürdőszobai felszerelésekre, szekrényekre és szaniterekre. Sokan a konyha szebbé tételére költik a megtakarított összeget, például beépített konyhabútorra, tűzhelyre, elszívóra, sütőlapra, beépített hűtőre és mosogatógépre. Jó néhányan a biztonság növelésére költik a lakástakarékot, például risztóra, biztonsági rácsra és biztonsági zárra, de kamerarendszer is felszereltethető a megtakarított összegből. Mindemellett természetesen népszerű cél az ajtók, a bejárati ajtó, az ablak, a redőny, a karnis, a lámpák, a szúnyogháló és a szalagfüggöny cseréje. Természetesen a kert megszépítésére is fordítható a pénz, kicserélhető belőle a csatorna, a garázsajtó és a cserép. Továbbá költhető elektromos kapura, járdára, burkolatra, kerítésre, sőt szaunára is, de a lakástakarék felhasználásával ugyancsak építtethető medence és kerti tó.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

2019.06.12.

Mivel pörög az ingatlanpiac, valószínűleg Neked is megfordult már a fejedben a lakásvásárlás. Nem csoda; manapság már szinte mindenkinek van valamilyen jelzáloghitele, hiszen kedvező feltételekkel lehet hozzájutni. Mivel a lakásárak szép lassan az egekbe szöktek az utóbbi néhány évben, egyre kisebb a mozgástér, és ez főleg a Budapesten keresgélőknek jelent problémát.

Tovább olvasom
Adómentes befektetési formát keresel? Mutatjuk a lehetőségeket!

Adómentes befektetési formát keresel? Mutatjuk a lehetőségeket!

2024.05.03.

Egy befektetésnél az adómentesség növelheti a hozamot. És ez a cél. A hozam maximalizálása. De milyen adómentes befektetési formák vannak? És miért jó ez a befektetőknek? Utánajártunk, és mutatjuk a lehetőségeket.

Tovább olvasom
Melyik a legjövedelmezőbb megtakarítási forma?

Melyik a legjövedelmezőbb megtakarítási forma?

2018.06.06.

Akik szokták olvasni a cikkeinket, biztos azonnal rávágják, hogy a lakástakarék az a legjobb megtakarítási forma, pedig a válasz nem is ennyire egyértelmű, illetve nem úgy, ahogy gondolhatnánk. Nézzük meg ezt a kérdést kicsit alaposabban, hiszen ahogy mindenki, úgy mi is a legjobbat keressük!

Tovább olvasom
Mire használható fel a lakástakarék összeg?

Mire használható fel a lakástakarék összeg?

2018.04.16.

Sokan nem tudják, hogy a közismert célokon felül mire lehet felhasználni a lakástakarék által elérhető megtakarítási összeget és az állami támogatást, ezért úgy döntöttünk, hogy minden részletre kiterjedően végigvesszük a lakásvásárláson és felújításon, valamint a hitel-előtörlesztésen felüli lehetőségeket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával