Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

2021.07.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 14:02

Bankszámlát nyitnál a gyermekednek? Az alábbiakból mindent megtudhatsz erről a témáról!

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Bankszámlát nyitni a gyermekednek kiváló ötlet, még akkor is, ha nincs saját keresete, hiszen érdemes már 6-8 éves korában elkezdeni a pénzügyi tudatosságra való nevelését. Ezt ugyanis nem elegendő megtanulni, nevelni kell rá, és ehhez a bankszámlanyitás lehet az első lépés. Persze ezek után jön a neheze, hiszen foglalkoznod kell vele, meg kell tanítanod arra, hogy hogyan kezelje a számláját, hogyan takarékoskodjon, és még hosszasan sorolhatnánk. A bankszámla nyitása a gyermekednek több előnnyel is rendelkezik; lássuk a legfontosabbakat!

Megismerkedik a pénzzel és a pénzügyekkel

Ha bankszámlát nyitsz a gyermekednek, akkor megismerkedhet az alapfogalmakkal, például a folyószámlával és a hitelszámlával, a kettő közötti különbséggel, illetve, hogy melyiket, mikor és mire használjuk. Amennyiben van hiteled, úgy a gyermek megtudhatja azt, hogy mi a THM, a kamat, a kölcsön, a törlesztőrészlet és a futamidő fogalma, de tisztába kerülhet a gazdaságilag tudatos lehetőségekkel, megtakarítási formákkal is, és felnőttként már sokkal gyakorlatiasabban viszonyulhat a pénzügyek világához.

Megtanulhatja a pénz kezelésének módjait

A zsebpénz, még ha minimális is, a pénz beosztására, illetve az azzal való tervezésre ösztönözheti a gyermeket, méghozzá valódi tét nélkül, tehát, ha elront valamit elsőre, gond nélkül levonhatja belőle a következtetéseket, amelyek alapján fejlődhet. Ráadásul viszonylag korán el tudja sajátítani a megtakarítás jelentőségét, és okos megoldásokat alkalmazhat a pénze gyarapítására.

Mikor érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Ha a 14. életévének betöltése előtt szeretnél bankszámlát nyitni a gyermekednek, akkor a legegyszerűbb, ha a saját bankszámládhoz csatolt alszámlával oldod ezt meg, mivel sajnos alig néhány bank hajlandó 14 év alatti kiskorú számára bankszámlát nyitni. Véleményünk szerint jól teszed, ha minél előbb elkezded a gyermek pénzügyi tudatosságra való nevelését, de természetesen ehhez nem feltétlenül szükséges a bankszámla; a döntés a tiéd.

Milyen költségeket jelent, ha bankszámlát nyitsz a gyermekednek?

A legtöbb banknál ingyenes, vagy minimális a számlavezetési díj a 18 év alattiaknak, de életkori megkötések vannak nem csak a számlanyitás, de a számlán bonyolítható tranzakciók esetében is. A bankszámlanyitás gyermekek számára tehát akár nulla forintból is kihozható, de a maximális költsége sem haladja meg éves szinten a 4.000 forintot.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

2023.02.03.

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Tovább olvasom
Drágulnak a banki szolgáltatások: így csökkentheted a költségeket

Drágulnak a banki szolgáltatások: így csökkentheted a költségeket

2024.01.28.

A banki szolgáltatások díjazása az elmúlt években folyamatosan emelkedett. A banki költségek növekedése a lakossági ügyfelekre is kihat. A bankszámlák, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások már túl sokba kerülnek. De mit tehetünk? Hogyan találhatjuk meg a legkedvezőbb bankszámlát? Adunk néhány ötletet ehhez. És ahogy látható lesz, nem is lesz ez olyan nehéz.

Tovább olvasom
Kedvezőbb bankszámlára váltanál? Fedezd fel, mit nyújt a CIB ECO Bankszámla!

Kedvezőbb bankszámlára váltanál? Fedezd fel, mit nyújt a CIB ECO Bankszámla!

2024.04.24.

A bankszámla költségét érdemes csökkenteni. Ehhez a CIB ECO Bankszámla jó választás lehet. Szakértőink bemutatják a CIB ECO Bankszámlát, hogy tudd, ez egy igazán jó választás lehet. Neked.

Tovább olvasom
Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

2021.09.01.

Megszüntetnéd a bankszámládat? Akkor alábbi cikkünk neked szól, hiszen mindent megtudhatsz belőle a folyamatról!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával