Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

2021.07.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 14:02

Bankszámlát nyitnál a gyermekednek? Az alábbiakból mindent megtudhatsz erről a témáról!

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Bankszámlát nyitni a gyermekednek kiváló ötlet, még akkor is, ha nincs saját keresete, hiszen érdemes már 6-8 éves korában elkezdeni a pénzügyi tudatosságra való nevelését. Ezt ugyanis nem elegendő megtanulni, nevelni kell rá, és ehhez a bankszámlanyitás lehet az első lépés. Persze ezek után jön a neheze, hiszen foglalkoznod kell vele, meg kell tanítanod arra, hogy hogyan kezelje a számláját, hogyan takarékoskodjon, és még hosszasan sorolhatnánk. A bankszámla nyitása a gyermekednek több előnnyel is rendelkezik; lássuk a legfontosabbakat!

Megismerkedik a pénzzel és a pénzügyekkel

Ha bankszámlát nyitsz a gyermekednek, akkor megismerkedhet az alapfogalmakkal, például a folyószámlával és a hitelszámlával, a kettő közötti különbséggel, illetve, hogy melyiket, mikor és mire használjuk. Amennyiben van hiteled, úgy a gyermek megtudhatja azt, hogy mi a THM, a kamat, a kölcsön, a törlesztőrészlet és a futamidő fogalma, de tisztába kerülhet a gazdaságilag tudatos lehetőségekkel, megtakarítási formákkal is, és felnőttként már sokkal gyakorlatiasabban viszonyulhat a pénzügyek világához.

Megtanulhatja a pénz kezelésének módjait

A zsebpénz, még ha minimális is, a pénz beosztására, illetve az azzal való tervezésre ösztönözheti a gyermeket, méghozzá valódi tét nélkül, tehát, ha elront valamit elsőre, gond nélkül levonhatja belőle a következtetéseket, amelyek alapján fejlődhet. Ráadásul viszonylag korán el tudja sajátítani a megtakarítás jelentőségét, és okos megoldásokat alkalmazhat a pénze gyarapítására.

Mikor érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Ha a 14. életévének betöltése előtt szeretnél bankszámlát nyitni a gyermekednek, akkor a legegyszerűbb, ha a saját bankszámládhoz csatolt alszámlával oldod ezt meg, mivel sajnos alig néhány bank hajlandó 14 év alatti kiskorú számára bankszámlát nyitni. Véleményünk szerint jól teszed, ha minél előbb elkezded a gyermek pénzügyi tudatosságra való nevelését, de természetesen ehhez nem feltétlenül szükséges a bankszámla; a döntés a tiéd.

Milyen költségeket jelent, ha bankszámlát nyitsz a gyermekednek?

A legtöbb banknál ingyenes, vagy minimális a számlavezetési díj a 18 év alattiaknak, de életkori megkötések vannak nem csak a számlanyitás, de a számlán bonyolítható tranzakciók esetében is. A bankszámlanyitás gyermekek számára tehát akár nulla forintból is kihozható, de a maximális költsége sem haladja meg éves szinten a 4.000 forintot.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mi az IBAN szám, és hol találod?

Mi az IBAN szám, és hol találod?

2023.09.15.

Mi az az IBAN szám? Mire jó? Mi az értelme? És főleg: hol találjuk, ha szükség van rá? Az IBAN szám egy nemzetközi pénzügyi azonosító, ami a bankszámlát azonosítja. És hol találjuk meg, ha szükség van rá? Válasz a cikkben.

Tovább olvasom
Hogyan válassz diákszámlát?

Hogyan válassz diákszámlát?

2021.05.03.

A diákok számára a bankok mindig kedvezményes számladíjakat nyújtanak, azonban jelentős különbségek lehetnek a különféle ajánlatok között. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni, amikor diákszámlát választasz.

Tovább olvasom
Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

2021.04.01.

Az Erste George Díjcsomag a bank újdonsága, amely a Te figyelmedre is érdemes lehet!

Tovább olvasom
Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Tovább olvasom