Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

2021.07.21.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 21. 15:49

Jövedelmet munkanélküliség esetén biztosítani magunknak nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mi a teendő ebben a helyzetben!

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

A jövedelem munkanélküliség alatt is lehetséges, méghozzá kétféle módon is; az egyik nyilvánvaló, a másik azonban kevésbé közismert, ám a kettő együtt már elegendő lehet ahhoz, hogy anyagi gondok nélkül vészeld át ezt a csöppet sem könnyű időszakot. A statisztikák szerint egy átlagos munkavállaló több, mint fél évig keresi az új munkahelyét, ezt az időszakot pedig jövedelem nélkül gyakorlatilag lehetetlen átvészelni – ebben nyújtunk segítséget alábbi cikkünkkel.

Az első lépések

Ahhoz, hogy valahogy szerezz némi jövedelmet munkanélküliség alatt, első körben fel kell mérned a helyzetedet. Először is tudnod kell, hogy ha huzamosabb ideig dolgoztál egy adott munkahelyen, akkor végkielégítéssel is számolhatsz, három év munkaviszony esetén egyhavi, legalább öt év esetén kéthavi, legalább tíz év esetén háromhavi, legalább tizenöt év esetén négyhavi, legalább húsz év esetén öthavi és legalább huszonöt év munkaviszony esetén hathavi távolléti díj összegével, ami alapesetben megegyezik a munkabérrel. Ez után bejelentkezhetsz a járási munkaügyi központban az álláskeresési járadékra, ami maximum a minimálbér összege lehet, és legfeljebb 90 napig jár, ám nem biztos, hogy meg is kapod, hiszen feltételei is vannak, így például, ha vállalkozásod is van, azt teljes mértékben meg kell szüntetned, illetve a munkaügyi központ által ajánlott munkát el kell fogadnod, ami viszont nem biztos, hogy megfelel majd az elképzeléseidnek.

Jövedelempótló biztosítást is köthetsz

A jövedelempótló biztosítás nevében a szerepe: biztosítja a jövedelmet munkanélküliség esetén. A befizetett összeg függvényében akár havi 200.000 forintot fizet keresőképtelenség, vagy munkanélküliség esetén, és jellemzően 6-12 hónap időtartamig vehető igénybe, viszont a biztosító nem azonnal, hanem csak néhány hónap elteltével kezdi meg a kifizetéseket, addig a tartalékaidból, illetve a végkielégítésedből kell megélned. Fontos még, hogy a biztosítás után néhány hónapig tart a türelmi idő, ami alatt, ha munkanélkülivé válsz, a biztosító nem fizet; ebben a jövedelempótló biztosítás hasonlít az életbiztosításokhoz. Érdemes alaposan átolvasni a biztosítási szerződést annak megkötése előtt, hiszen számtalan a buktató, és minden biztosítónál más lehet az, ami miatt tovább kell nézelődnöd.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan működik az egészségbiztosítás?

Hogyan működik az egészségbiztosítás?

2023.07.25.

Az egészségbiztosítás szóról sokaknak a TB jut eszébe, jogosan. Hiszen a társadalombiztosítás (TB) nem más, mint egy állami egészségbiztosítás. Van azonban alternatívája és kiegészítője az állami ellátásnak, és ez a magán egészségbiztosítás. Nem akarunk hónapokat várni egy vizsgálatra? Magas szintű orvosi ellátást szeretnénk? Csak fizetnünk kell érte, és megkaphatjuk. Vagy köthetünk egészségbiztosítást, és a biztosító fizet majd helyettünk.

Tovább olvasom
5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

2021.02.09.

Az egészségbiztosítás mellett számtalan érvet lehet felsorakoztatni, amelyeket megosztunk Veled alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom
Mikor szükséges az utasbiztosítás?

Mikor szükséges az utasbiztosítás?

2020.06.02.

Szeretsz utazni? Ki ne szeretne, mi is imádunk. Történt már veled út közben olyasmi, ami az egészséged szempontjából, vagy anyagilag hátrányosan érintett, esetleg egyszerre mind a kettő? Akkor számodra nem kérdés, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás. Azoknak azonban, akik eddig nem kötöttek ilyet, röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával