Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

2021.07.21.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 21. 15:49

Jövedelmet munkanélküliség esetén biztosítani magunknak nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mi a teendő ebben a helyzetben!

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

A jövedelem munkanélküliség alatt is lehetséges, méghozzá kétféle módon is; az egyik nyilvánvaló, a másik azonban kevésbé közismert, ám a kettő együtt már elegendő lehet ahhoz, hogy anyagi gondok nélkül vészeld át ezt a csöppet sem könnyű időszakot. A statisztikák szerint egy átlagos munkavállaló több, mint fél évig keresi az új munkahelyét, ezt az időszakot pedig jövedelem nélkül gyakorlatilag lehetetlen átvészelni – ebben nyújtunk segítséget alábbi cikkünkkel.

Az első lépések

Ahhoz, hogy valahogy szerezz némi jövedelmet munkanélküliség alatt, első körben fel kell mérned a helyzetedet. Először is tudnod kell, hogy ha huzamosabb ideig dolgoztál egy adott munkahelyen, akkor végkielégítéssel is számolhatsz, három év munkaviszony esetén egyhavi, legalább öt év esetén kéthavi, legalább tíz év esetén háromhavi, legalább tizenöt év esetén négyhavi, legalább húsz év esetén öthavi és legalább huszonöt év munkaviszony esetén hathavi távolléti díj összegével, ami alapesetben megegyezik a munkabérrel. Ez után bejelentkezhetsz a járási munkaügyi központban az álláskeresési járadékra, ami maximum a minimálbér összege lehet, és legfeljebb 90 napig jár, ám nem biztos, hogy meg is kapod, hiszen feltételei is vannak, így például, ha vállalkozásod is van, azt teljes mértékben meg kell szüntetned, illetve a munkaügyi központ által ajánlott munkát el kell fogadnod, ami viszont nem biztos, hogy megfelel majd az elképzeléseidnek.

Jövedelempótló biztosítást is köthetsz

A jövedelempótló biztosítás nevében a szerepe: biztosítja a jövedelmet munkanélküliség esetén. A befizetett összeg függvényében akár havi 200.000 forintot fizet keresőképtelenség, vagy munkanélküliség esetén, és jellemzően 6-12 hónap időtartamig vehető igénybe, viszont a biztosító nem azonnal, hanem csak néhány hónap elteltével kezdi meg a kifizetéseket, addig a tartalékaidból, illetve a végkielégítésedből kell megélned. Fontos még, hogy a biztosítás után néhány hónapig tart a türelmi idő, ami alatt, ha munkanélkülivé válsz, a biztosító nem fizet; ebben a jövedelempótló biztosítás hasonlít az életbiztosításokhoz. Érdemes alaposan átolvasni a biztosítási szerződést annak megkötése előtt, hiszen számtalan a buktató, és minden biztosítónál más lehet az, ami miatt tovább kell nézelődnöd.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így működik a lakásbiztosítás felmondása

Így működik a lakásbiztosítás felmondása

2022.08.16.

A lakásbiztosítás felmondására bármikor szükséged lehet; az alábbiakból megtudhatod, milyen módon oldhatod meg.

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A „minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom
Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

2023.11.09.

Utasbiztosítást utazáskor kötünk. Ha kötünk. Gondolkodhatunk úgy is, hogy biztos nem lesz rá szükség. És inkább nem költünk rá. De jó ötlet ez? Utánajártunk, hogy miért érdemes utasbiztosítást kötni, és hogy bizony érdemes egy kisebb összeget kifizetni, mint egy nem várt eseménykor esetleg egy hatalmasat. Érvek az utasbiztosítás megkötése mellett a cikkben.

Tovább olvasom
5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

2022.04.13.

Balesetbiztosításról mindenki hallott már, sokaknak van is ilyen szerződése, míg mások úgy gondolják, felesleges pénzkidobás. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat, a legérdekesebb kérdéseket a balesetbiztosítással kapcsolatban!

Tovább olvasom