Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Érdemes korán elkezdeni a pénzügyi felkészülést a nyugdíjas éveidre!

2021.07.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 30. 12:14

A nyugdíjas éveidet életed legszebb és legnyugodtabb időszakának nevezheted majd, de csak akkor, ha időben elkezded a felkészülést rá!

Érdemes korán elkezdeni a pénzügyi felkészülést a nyugdíjas éveidre!

A nyugdíjas éveidben ugyanis kényelmesen élhetsz a nyugdíjadból – legalábbis ez az elképzelés. A valóság azonban gyakran igencsak kiábrándító, és amennyiben a jelenlegi keresetedből, illetve egy annak értékben megfelelő pénzösszegből szeretnél a nyugdíjas éveidben is gazdálkodni, akkor jobb, ha már most tudatosítod magadban: takarékoskodás nélkül nem fog menni.

Milyen lehetőségek vannak?

A nyugdíjcélú megtakarítás napjainkban már nem számít újdonságnak, sőt, évtizedekre vezethető vissza a hazai múltja. Többféle lehetőség is létezik a magán-nyugdíjpénztáraktól kezdve egészen a nyugdíjbiztosításokig, és az utóbbi években ez utóbbi lett az igazán népszerű: napjainkban már több, mint másfél millióan takarékoskodnak ezzel a módszerrel a nyugdíjas éveikre. Fontos azonban, hogy minél előbb elkezdjük fizetni, hiszen a késedelem ebben az esetben is komoly problémákat képes okozni?

Mikor kellene elkezdeni?

Annak, aki 50 éves kora felett kezd el havi 20 ezer forint megtakarításának, alig 5 millió forintot tud így felhalmozni a nyugdíjas éveire, aki viszont már 30 éves korától teszi ugyanezt, 17-18 millió forintot is megtakaríthat a nyugdíjkorhatár betöltéséig. Ennek oka a kamatos kamat, aminek hatása rengeteget számít, mivel kellően korán kezdve egészen alacsony havi összegekből is komoly nyugdíj-kiegészítés gyűjthető össze. A tanulság tehát, hogy minél korábban, lehetőleg a húszas-harmincas éveinkben érdemes elkezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre.

Milyen további előnyei vannak?

A legfontosabb előny egy nyugdíjbiztosítás esetében az állami támogatás, ami – kiegészülve a hozammal – a teljes futamidő alatt akár a teljes kifizetett összeg egyharmadát is elérheti, ami egy közel húsz milliós megtakarításnál már igen csinos összeg. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az állami támogatás bármikor megszűnhet, tehát kizárólag erre nem érdemes alapozni.

Amennyiben nyugdíjbiztosítás segítségével készülnél fel a nyugdíjas éveidre, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Nézzük át, mit kell tudni a nyugdíjbiztosításokról!

Nézzük át, mit kell tudni a nyugdíjbiztosításokról!

2020.12.11.

Nyugdíjbiztosítás megkötésén gondolkodsz, de szeretnél tájékozódni, mielőtt megteszed ezt a lépést? Jó helyen jársz!

Tovább olvasom
Így készülj fel a nyugdíjas évekre!

Így készülj fel a nyugdíjas évekre!

2021.01.08.

Lényeges végig gondolni a megtakarításokat, hogy a nyugdíjas évekre is fent tudjuk tartani életszínvonalunkat!

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a nyugdíjbiztosítást?

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a nyugdíjbiztosítást?

2023.01.04.

Ha nem tudod fizetni a nyugdíjbiztosítást, többféle következménnyel kell számolnod, de persze több lehetőséged is van – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Plusz pénz állt a házhoz? Mit érdemes tennünk, ha extra bevételhez jutunk?

Plusz pénz állt a házhoz? Mit érdemes tennünk, ha extra bevételhez jutunk?

2020.09.09.

Ha váratlanul kisebb-nagyobb bevételre teszünk szert, érdemes elgondolkodnunk azon, mit kezdjünk vele. Természetesen nyomban el is költhetjük, de érdemes hosszabb távra gondolva cselekedni. Nézzük, mit kezdjünk az extra pénzzel, hogy jó helyre kerüljön!

Tovább olvasom