Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

2021.07.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 6. 13:39

Bérelt ingatlanban élsz, és szeretnéd biztonságban tudni az értékeidet? Van megoldás, mutatjuk, mit kell tudnod az ilyen esetekben alkalmazható lakásbiztosításokról!

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

Sokan nem tudják, hogy bérelt ingatlanra is lehet lakásbiztosítást kötni, méghozzá a bérlői oldalon is, és nem csak lehet, hanem érdemes is, mivel a tulajdonos biztosítása csak az ingatlanban, illetve a benne található, a tulajdonos birtokában lévő ingóságokra nyújt fedezetet, a bérlőére nem. Ha szeretnéd, hogy az értékeid biztonságban legyenek, illetve baj esetén megtérüljön a károd, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket.

Miért érdemes megkötni bérelt ingatlanra a lakásbiztosítást?

A bérlő által kötött biztosítás a bérelt ingatlanban található saját ingóságait biztosítja, de emellett bérlőként kiegészítő biztosításokat is lehetséges választani, így például baleset-biztosítást, mobileszköz biztosítást, betörésre vonatkozó biztosítást, vagy felelősségbiztosítást kutyatartásra vonatkozóan. Előfordul, hogy a tulajdonos nem köt biztosítást az ingatlanra. Ebben az esetben a bérlő és a tulaj megegyezhetnek abban, hogy az előbbi köt a bérelt ingatlanra és a benne tárolt ingóságaira biztosítást, ám ezt érdemes a bérleti szerződésben is rögzíteni, ahogy azt is, hogy egy esetleges káresemény után a tulajdonos lemond a kártérítési összegről az albérlő javára.

Hogyan köthetünk biztosítást a bérelt ingatlanra?

Ez kizárólag abban az esetben lehetséges, ha lakcímkártyán a bérelt ingatlan szerepel állandó, vagy ideiglenes lakcímként. Az értéktárgyakról számlával kell rendelkezni, hogy ha bármi kár éri őket, a biztosító felé igazolni lehessen az értéküket és a tulajdonosi viszonyt. Ezeket, és a fentebb említett, szerződésbe rögzítést leszámítva azonban nincs semmi akadálya, hogy egy bérelt ingatlanra lakásbiztosítást kössön az, aki használja, csupán elhatározás kérdése.

Összegezzük tehát!

Akár saját, akár bérelt lakásról van szó, a lakásbiztosítás mindenképp hasznos, hiszen egy esetleges káresemény bekövetkeztekor megtéríti a veszteségeidet, de legalábbis azok nagy részét. Ha tehát életvitelszerűen, huzamosabb, vagy átmeneti időre bérelt ingatlanban élsz, érdemes gondoskodnod egy lakásbiztosítással az ingóságaidról, így nem leszel kiszolgáltatott egy esetleges káresemény esetén, ráadásul ezt kedvezőbb áron teheted meg.

Hasonlítsd össze oldalunkon a lakásbiztosításokat, majd indítsd el a folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mire jó a casco biztosítás?

Mire jó a casco biztosítás?

2020.01.10.

Ha van autód, akkor tudhatod, hogy mire jó a casco biztosítás, bár tény, hogy nem kötelező megkötni. Épp ezért sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy milyen előnyöket nyújt ez az alapjában véve. Kedvező árú és mégis sokrétű biztosítástípus. Éppen ezért jelen cikkünkben a lényeges részletekre is kitérünk.

Tovább olvasom
Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

2023.07.14.

A megtakarítási célú életbiztosítás, vagy a szakértők kedvelt kifejezésével unit-linked biztosítás talán a legismertebb befektetési forma. Ma már teljesen elfogadott, hogy egy biztosítás nem csak egy biztosítási esemény bekövetkeztekor fizet, hanem befektetéssel is kombinálják. És ez igazán jó lehet nekünk.

Tovább olvasom
Mi jellemzi a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást?

Mi jellemzi a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást?

2023.06.29.

Ha már Otthonbiztosítás, az legyen minősített. Ha már Otthonbiztosítás, az legyen fogyasztóbarát. És ez jó nekünk? De még mennyire! Mutatjuk a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás legfontosabb jellemzőit.

Tovább olvasom
Mit mutat meg a TKM?

Mit mutat meg a TKM?

2022.02.15.

A TKM, azaz a teljes költségmutató olyasmi a biztosításoknál, mint a hiteleknél a teljes hiteldíjmutató (THM). Mutatjuk, mire szolgál, mit tartalmaz.

Tovább olvasom