Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

2021.07.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 6. 13:39

Bérelt ingatlanban élsz, és szeretnéd biztonságban tudni az értékeidet? Van megoldás, mutatjuk, mit kell tudnod az ilyen esetekben alkalmazható lakásbiztosításokról!

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

Sokan nem tudják, hogy bérelt ingatlanra is lehet lakásbiztosítást kötni, méghozzá a bérlői oldalon is, és nem csak lehet, hanem érdemes is, mivel a tulajdonos biztosítása csak az ingatlanban, illetve a benne található, a tulajdonos birtokában lévő ingóságokra nyújt fedezetet, a bérlőére nem. Ha szeretnéd, hogy az értékeid biztonságban legyenek, illetve baj esetén megtérüljön a károd, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket.

Miért érdemes megkötni bérelt ingatlanra a lakásbiztosítást?

A bérlő által kötött biztosítás a bérelt ingatlanban található saját ingóságait biztosítja, de emellett bérlőként kiegészítő biztosításokat is lehetséges választani, így például baleset-biztosítást, mobileszköz biztosítást, betörésre vonatkozó biztosítást, vagy felelősségbiztosítást kutyatartásra vonatkozóan. Előfordul, hogy a tulajdonos nem köt biztosítást az ingatlanra. Ebben az esetben a bérlő és a tulaj megegyezhetnek abban, hogy az előbbi köt a bérelt ingatlanra és a benne tárolt ingóságaira biztosítást, ám ezt érdemes a bérleti szerződésben is rögzíteni, ahogy azt is, hogy egy esetleges káresemény után a tulajdonos lemond a kártérítési összegről az albérlő javára.

Hogyan köthetünk biztosítást a bérelt ingatlanra?

Ez kizárólag abban az esetben lehetséges, ha lakcímkártyán a bérelt ingatlan szerepel állandó, vagy ideiglenes lakcímként. Az értéktárgyakról számlával kell rendelkezni, hogy ha bármi kár éri őket, a biztosító felé igazolni lehessen az értéküket és a tulajdonosi viszonyt. Ezeket, és a fentebb említett, szerződésbe rögzítést leszámítva azonban nincs semmi akadálya, hogy egy bérelt ingatlanra lakásbiztosítást kössön az, aki használja, csupán elhatározás kérdése.

Összegezzük tehát!

Akár saját, akár bérelt lakásról van szó, a lakásbiztosítás mindenképp hasznos, hiszen egy esetleges káresemény bekövetkeztekor megtéríti a veszteségeidet, de legalábbis azok nagy részét. Ha tehát életvitelszerűen, huzamosabb, vagy átmeneti időre bérelt ingatlanban élsz, érdemes gondoskodnod egy lakásbiztosítással az ingóságaidról, így nem leszel kiszolgáltatott egy esetleges káresemény esetén, ráadásul ezt kedvezőbb áron teheted meg.

Hasonlítsd össze oldalunkon a lakásbiztosításokat, majd indítsd el a folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakásbiztosítási kampány: akár tízezreket spórolhatsz a biztosításon

Lakásbiztosítási kampány: akár tízezreket spórolhatsz a biztosításon

2024.02.21.

Bár a lakásbiztosítás nem a háztartások legnagyobb kiadása, nagyon nem mindegy, hogy melyik biztosítónál kötjük meg a szerződést. Idén ráadásul az új szabályok szerint márciusban is felmondható a lakásbiztosítás. Szakértőink röviden és közérthetően írnak a lakásbiztosításról, és bemutatják az új szabályokat is.

Tovább olvasom
Mire jó a casco biztosítás?

Mire jó a casco biztosítás?

2020.01.10.

Ha van autód, akkor tudhatod, hogy mire jó a casco biztosítás, bár tény, hogy nem kötelező megkötni. Épp ezért sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy milyen előnyöket nyújt ez az alapjában véve. Kedvező árú és mégis sokrétű biztosítástípus. Éppen ezért jelen cikkünkben a lényeges részletekre is kitérünk.

Tovább olvasom
5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

2022.04.13.

Balesetbiztosításról mindenki hallott már, sokaknak van is ilyen szerződése, míg mások úgy gondolják, felesleges pénzkidobás. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat, a legérdekesebb kérdéseket a balesetbiztosítással kapcsolatban!

Tovább olvasom
Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

2021.08.19.

A jövedelempótló biztosítás igénylése egyszerűbb, mint gondolnád – mutatjuk, mit kell tudnod róla!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával