Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

2021.07.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 6. 13:39

Bérelt ingatlanban élsz, és szeretnéd biztonságban tudni az értékeidet? Van megoldás, mutatjuk, mit kell tudnod az ilyen esetekben alkalmazható lakásbiztosításokról!

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

Sokan nem tudják, hogy bérelt ingatlanra is lehet lakásbiztosítást kötni, méghozzá a bérlői oldalon is, és nem csak lehet, hanem érdemes is, mivel a tulajdonos biztosítása csak az ingatlanban, illetve a benne található, a tulajdonos birtokában lévő ingóságokra nyújt fedezetet, a bérlőére nem. Ha szeretnéd, hogy az értékeid biztonságban legyenek, illetve baj esetén megtérüljön a károd, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket.

Miért érdemes megkötni bérelt ingatlanra a lakásbiztosítást?

A bérlő által kötött biztosítás a bérelt ingatlanban található saját ingóságait biztosítja, de emellett bérlőként kiegészítő biztosításokat is lehetséges választani, így például baleset-biztosítást, mobileszköz biztosítást, betörésre vonatkozó biztosítást, vagy felelősségbiztosítást kutyatartásra vonatkozóan. Előfordul, hogy a tulajdonos nem köt biztosítást az ingatlanra. Ebben az esetben a bérlő és a tulaj megegyezhetnek abban, hogy az előbbi köt a bérelt ingatlanra és a benne tárolt ingóságaira biztosítást, ám ezt érdemes a bérleti szerződésben is rögzíteni, ahogy azt is, hogy egy esetleges káresemény után a tulajdonos lemond a kártérítési összegről az albérlő javára.

Hogyan köthetünk biztosítást a bérelt ingatlanra?

Ez kizárólag abban az esetben lehetséges, ha lakcímkártyán a bérelt ingatlan szerepel állandó, vagy ideiglenes lakcímként. Az értéktárgyakról számlával kell rendelkezni, hogy ha bármi kár éri őket, a biztosító felé igazolni lehessen az értéküket és a tulajdonosi viszonyt. Ezeket, és a fentebb említett, szerződésbe rögzítést leszámítva azonban nincs semmi akadálya, hogy egy bérelt ingatlanra lakásbiztosítást kössön az, aki használja, csupán elhatározás kérdése.

Összegezzük tehát!

Akár saját, akár bérelt lakásról van szó, a lakásbiztosítás mindenképp hasznos, hiszen egy esetleges káresemény bekövetkeztekor megtéríti a veszteségeidet, de legalábbis azok nagy részét. Ha tehát életvitelszerűen, huzamosabb, vagy átmeneti időre bérelt ingatlanban élsz, érdemes gondoskodnod egy lakásbiztosítással az ingóságaidról, így nem leszel kiszolgáltatott egy esetleges káresemény esetén, ráadásul ezt kedvezőbb áron teheted meg.

Hasonlítsd össze oldalunkon a lakásbiztosításokat, majd indítsd el a folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

2021.07.21.

Jövedelmet munkanélküliség esetén biztosítani magunknak nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mi a teendő ebben a helyzetben!

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a nyugdíjbiztosítást?

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a nyugdíjbiztosítást?

2023.01.04.

Ha nem tudod fizetni a nyugdíjbiztosítást, többféle következménnyel kell számolnod, de persze több lehetőséged is van – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

2020.08.17.

A hitelfelvétel nem csak a számodra, de a banknak is kockázatos lépés, és mint mindennél, itt is érdemes a lehető legnagyobb biztonságra törekedni, amihez a hitelfedezeti biztosítás kínál megoldást. És hogy miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Tovább olvasom
Mit mutat meg a TKM?

Mit mutat meg a TKM?

2022.02.15.

A TKM, azaz a teljes költségmutató olyasmi a biztosításoknál, mint a hiteleknél a teljes hiteldíjmutató (THM). Mutatjuk, mire szolgál, mit tartalmaz.

Tovább olvasom