Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mire lehet felhasználni a lakástakarékot?

2021.07.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 12. 13:19

Azok, akik ingatlant szeretnének vásárolni a későbbiekben, többnyire lakástakarékban kezdenek el gondolkodni. Milyen előnyei vannak ennek a megoldásnak? Mire lehet felhasználni a lakástakarékot? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket!

Mire lehet felhasználni a lakástakarékot?

Csak lakáscélra lehet felhasználni a lakástakarékot

A lakástakarék-pénztár szerződései kamatadómentesek. A betétre 0,1-3 százalékos éves betéti kamat kapható. Ráadásul a lakástakarék a megtakarítási idő lejártát követően kedvező hitellehetőségeket is kínál. Minden magyar állampolgár igényelheti, nem számít a jövedelem nagysága, illetve a családi állapot sem. A lakástakarék-pénztár kedvező hitellehetőséget is nyújt a megtakarítási idő lejártát követően, ám fontos, hogy csak és kizárólag lakáscélra lehet felhasználni. Azonban a lakáscélon belül elég széleskörű a felhasználás módja: többnyire építésre, felújításra, vásárlásra, hitel visszafizetésére és korszerűsítésre költik az összeget. Korszerűsítés esetében például napelem vásárlására, illetve beszerelésére, továbbá fűtésrendszer korszerűsítésére. Mindemellett gyakran használják fel a lakástakarékot kandallóra vagy cserépkályhára, illetve hőtérképes felmérésre, tetőtér beépítésére, hozzáépítésre, hőszigetelésre és szigetelőanyagokra.

Népszerű cél többek között az ajtók, a bejárati ajtó és az ablakok cseréje

Az említetteken kívül a lakástakarékban összegyűlt összeget gyakran használják fel tapétázásra, festésre, burkolásra, illetve parkettázásra vagy padlószőnyeg lerakására. Továbbá gyakran költik beépített háztartási gépekre, például kazánra, bojlerre vagy központi porszívóra. A lakástakarékot gyakran fordítják a fürdőszobára, például beépített fürdőszobai felszerelésekre, szekrényekre és szaniterekre. Sokan a konyha szebbé tételére költik a megtakarított összeget, például beépített konyhabútorra, tűzhelyre, elszívóra, sütőlapra, beépített hűtőre és mosogatógépre. Jó néhányan a biztonság növelésére költik a lakástakarékot, például risztóra, biztonsági rácsra és biztonsági zárra, de kamerarendszer is felszereltethető a megtakarított összegből. Mindemellett természetesen népszerű cél az ajtók, a bejárati ajtó, az ablak, a redőny, a karnis, a lámpák, a szúnyogháló és a szalagfüggöny cseréje. Természetesen a kert megszépítésére is fordítható a pénz, kicserélhető belőle a csatorna, a garázsajtó és a cserép. Továbbá költhető elektromos kapura, járdára, burkolatra, kerítésre, sőt szaunára is, de a lakástakarék felhasználásával ugyancsak építtethető medence és kerti tó.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Erste Lakástakarék: akár 30% kamatbónusszal az álom otthonodért!

Erste Lakástakarék: akár 30% kamatbónusszal az álom otthonodért!

2023.09.20.

Higgy magadban, és érd el lakáscéljaidat az Erste EgyOtthon Lakástakarékkal. Erste Lakástakarék akár kamatbónusszal. Jól hangzik. De vajon megéri lakástakarékba fektetni egy lakáscélért? Úgy tűnik, igen. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Milyen futamidőre kösd a lakás-takarékpénztári megtakarítást?

Milyen futamidőre kösd a lakás-takarékpénztári megtakarítást?

2018.06.08.

A lakás-takarékpénztári szerződéseket minimum négy, maximum tíz évre kötheted, ha úgy döntesz, hogy ezt a megtakarítási formát választod, de érdemes utánaszámolnod, hogy az idő és hozam tekintetében melyik lehetőséggel jársz a legjobban.

Tovább olvasom
Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

2023.04.06.

Az OTP Lakástakarék egy új konstrukcióval várja régi és új ügyfeleit. Akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak azok, akik ezt a megtakarítási formát választják. Egy régi termék új köntösben. Az OTP Lakástakaréknál.

Tovább olvasom
Lakás-takarékpénztár alapvető feltételei

Lakás-takarékpénztár alapvető feltételei

2018.05.08.

Ahhoz, hogy a lakás-takarékpénztár megtakarításod a szerződésben lefektetett hozammal működjön, meg kell felelned néhány kritériumnak, ha ugyanis nem sikerül, akkor komoly pénzekről kell lemondanod.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával