Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

2021.07.06.
Szerző: expresszkolcson.hu

Bérelt ingatlanban élsz, és szeretnéd biztonságban tudni az értékeidet? Van megoldás, mutatjuk, mit kell tudnod az ilyen esetekben alkalmazható lakásbiztosításokról!

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

Sokan nem tudják, hogy bérelt ingatlanra is lehet lakásbiztosítást kötni, méghozzá a bérlői oldalon is, és nem csak lehet, hanem érdemes is, mivel a tulajdonos biztosítása csak az ingatlanban, illetve a benne található, a tulajdonos birtokában lévő ingóságokra nyújt fedezetet, a bérlőére nem. Ha szeretnéd, hogy az értékeid biztonságban legyenek, illetve baj esetén megtérüljön a károd, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket.

Miért érdemes megkötni bérelt ingatlanra a lakásbiztosítást?

A bérlő által kötött biztosítás a bérelt ingatlanban található saját ingóságait biztosítja, de emellett bérlőként kiegészítő biztosításokat is lehetséges választani, így például baleset-biztosítást, mobileszköz biztosítást, betörésre vonatkozó biztosítást, vagy felelősségbiztosítást kutyatartásra vonatkozóan. Előfordul, hogy a tulajdonos nem köt biztosítást az ingatlanra. Ebben az esetben a bérlő és a tulaj megegyezhetnek abban, hogy az előbbi köt a bérelt ingatlanra és a benne tárolt ingóságaira biztosítást, ám ezt érdemes a bérleti szerződésben is rögzíteni, ahogy azt is, hogy egy esetleges káresemény után a tulajdonos lemond a kártérítési összegről az albérlő javára.

Hogyan köthetünk biztosítást a bérelt ingatlanra?

Ez kizárólag abban az esetben lehetséges, ha lakcímkártyán a bérelt ingatlan szerepel állandó, vagy ideiglenes lakcímként. Az értéktárgyakról számlával kell rendelkezni, hogy ha bármi kár éri őket, a biztosító felé igazolni lehessen az értéküket és a tulajdonosi viszonyt. Ezeket, és a fentebb említett, szerződésbe rögzítést leszámítva azonban nincs semmi akadálya, hogy egy bérelt ingatlanra lakásbiztosítást kössön az, aki használja, csupán elhatározás kérdése.

Összegezzük tehát!

Akár saját, akár bérelt lakásról van szó, a lakásbiztosítás mindenképp hasznos, hiszen egy esetleges káresemény bekövetkeztekor megtéríti a veszteségeidet, de legalábbis azok nagy részét. Ha tehát életvitelszerűen, huzamosabb, vagy átmeneti időre bérelt ingatlanban élsz, érdemes gondoskodnod egy lakásbiztosítással az ingóságaidról, így nem leszel kiszolgáltatott egy esetleges káresemény esetén, ráadásul ezt kedvezőbb áron teheted meg.

Hasonlítsd össze oldalunkon a lakásbiztosításokat, majd indítsd el a folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

2020.11.04.

Életbiztosítást érdemes kötni, hiszen biztonságban tudhatod magadat és a szeretteidet, ráadásul befektetésnek sem utolsó. Azonban mielőtt megtennéd, érdemes néhány dolgot tudnod róla, hiszen nem lényegtelen kérdés az, hogy az életbiztosítás mire fizet és mikor, valamint az sem, hogy mennyibe kerül.

Tovább olvasom
Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

2020.10.18.

Az idei nyaralás sokak számára volt más, mint a korábbiak, hiszen a külföldi utazás nem volt biztonságos, ami miatt felpörgött a belföldi turizmus. Utasbiztosítás belföldre is szükséges, nem csak abban az esetben ha távoli tájakat fedezünk fel, hiszen a határon innen is érhet bennünket baleset, azonban van különbség a két típus között.

Tovább olvasom
Mire jó a casco biztosítás?

Mire jó a casco biztosítás?

2020.01.10.

Ha van autód, akkor tudhatod, hogy mire jó a casco biztosítás, bár tény, hogy nem kötelező megkötni. Épp ezért sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy milyen előnyöket nyújt ez az alapjában véve. Kedvező árú és mégis sokrétű biztosítástípus. Éppen ezért jelen cikkünkben a lényeges részletekre is kitérünk.

Tovább olvasom
Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

2021.06.28.

Az utasbiztosítás minden, utazás közben történt egészségügyi problémánál, illetve anyagi gondnál segítséget nyújt – mutatjuk, miért érdemes neked is megkötnöd!

Tovább olvasom