Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Milyen előnyökkel jár az egészségpénztári tagság?

2021.07.01.
Szerző: expresszkolcson.hu

Az egészségpénztári tagság számtalan előnnyel jár, amelyeket neked is érdemes lehet kihasználnod – lássuk, mit kell tudnod róla!

Milyen előnyökkel jár az egészségpénztári tagság?

Az egészségpénztári tagság segítségével tudatosan felkészülhetsz az egészségeddel kapcsolatos, nem várt problémákra, és bár ezekre nehéz valóban felkészülni, a kiadásokat fedezheted a segítségével. Bármikor történhet veled, vagy a családtagjaiddal valami, amit a megtakarításaidból kellene fedezned, ám, ha egészségpénztári tagsággal rendelkezel, az anyagiakról megfeledkezhetsz, és csak a gyógyulásra kell majd koncentrálnod.

Mire használható fel az egészségpénztári tagság?

Az egészségpénztári számládon összegyűlő összegből többek között gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, csecsemő és betegápolási cikkeket, vitaminokat, szemüveget, gyógyszertárban vásárolt orvosi maszkot is vásárolhatsz, illetve több szolgáltatást is igénybe vehetsz, például fogászati kezeléseket, gyógytornát, gyógymasszázst, különféle teszteket és szűrővizsgálatokat, vagy éppen magánorvosi szakrendelésre is elmehetsz.

Mennyibe kerül az egészségpénztári tagság?

Az egészségpénztárak legtöbbjénél már havi párezer forint is elegendő, hiszen az alapdíj 3.000 forint körül mozog, ám természetesen többet is befizethetsz; ez csak rajtad áll. Az egészségpénztári egyenleg, a befizetések és a jóváírt hozamok bármikor hozzáférhetőek, ám jó, ha tudod, hogy csak a szerződött partnereknél használhatod azt fel.

Milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik az egészségpénztári tagság?

Az egészségpénztári tagsággal együtt jár egy egyéni számla, amely szükség esetén a megjelölt közeli hozzátartozók számára is elérhető, ráadásul örökölhető is. A havidíj bármikor változtatható, ráadásul bármikor, akár havonta többször is fizethetsz be rá. A számlához természetesen kártya is jár, ami egyes esetekben akár több évig is ingyenes, ám egy idő után mindenképp lesz díja, amit az egyenlegből vonnak le. Fontos még, hogy az egészségpénztári tagsággal adókedvezmény is igénybe vehető: az egyéni tagdíjbefizetésekre és az eseti befizetésekre 20% személyi jövedelemadó-visszatérítés jár, ezen kívül pedig az igénybe vett prevenciós szolgáltatásokra, illetve a legalább 24 hónapra lekötött tagdíjbefizetésekre további 10-10%-os kedvezményt lehet érvényesíteni, viszont az adókedvezmény mértéke éves szinten maximum 150.000 forint lehet.

Ha az egészségpénztári tagságot választod, akkor is figyelj oda a helyes táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, és persze ne feledkezz meg a rendszeres szűrővizsgálatokról sem, hiszen a megelőzés mindig jobb megoldás!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések