Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

2021.06.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 11. 14:16

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni? Mit kell figyelembe venni a választás során? Kinek éri meg e-számlát nyitni? Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla? Megválaszoljuk a vállalkozói bankszámlákkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni?

Kötelező vállalkozói bankszámlát nyitnia a közkereseti társaságnak, a betéti társaságnak, a korlátolt felelősségű társaságnak és a részvénytársaságnak. Továbbá vállalkozói számlával kell rendelkeznie mindenkinek, aki áfa-fizetésre kötelezett. Amennyiben az egyéni vállalkozó tevékenységi köre nem tartozik áfa-köteles kategóriába, a lakossági bankszámláját is használhatja a vállalkozásához. A vállalkozói bankszámla kiválasztásakor meghatározó a vállalkozás mérete, a várható pénzforgalom és a felmerülő igények. Egész más igényei vannak egy induló, egy kis, egy közepes és egy nagy cégnek. Nyilvánvalóan, ami az egyik vállalkozásnak tökéletes ajánlat, az a másiknak kellemetlenséget okozhat. A cégméret mellett fontos a tevékenységi kör is, hiszen más szempont fontos egy szoftverfejlesztő cégnek és egy ruhaboltnak.

Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla?

A cégméret mellett a bankszámla kiválasztása során figyelembe kell venni a várható pénzfogalmat és azt, hogy várható-e devizában történő számlázás. Az induló vállalkozások esetében célszerű a legkedvezőbb konstrukciót választani, amely alacsony számlavezetési díjat és tranzakciós költségeket kínál. Később, komolyabb forgalom esetén pedig ajánlott új számlacsomagra váltani. Amennyiben külföldi partnerekkel dolgozik a cég, devizaszámlát kell választani, amely számos kedvezményt kínál. Amennyiben forintban és devizában is komoly forgalma van a vállalkozásnak, célszerű fenntartania két számlát, egyet a hazai és egyet a külföldi ügyletek számára. Ennek nincs akadálya, hiszen egy vállalkozásnak akár több pénzforgalmi számlája is lehet. A vállalkozói bankszámla megnyitása előtt alaposan át kell nézni a bankok ajánlatait, hiszen a megfelelő bankszámla kiválasztásával akár százezrek is spórolhatóak. Elsősorban a számlavezetési díjat és az átutalási díjakat kell átnézni a választás során. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy az alszámlák nyitása, valamint a pénztári befizetések tovább növelhetik a költségeket. Ráadásul már a számlázás is történhet elektronikusan. Jó néhány bank lehetőséget kínál erre, ennek köszönhetően környezetbaráttá tehető a vállalkozás. Sőt, kedvezményekkel és gyorsabb ügyintézéssel is jár az e-számla.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Revolut kártya igénylési menete és információ

Revolut kártya igénylési menete és információ

2019.11.28.

Ha még nem hallottál a Revolut kártyáról, akkor itt az ideje megismerkedned vele, mert számos előnnyel rendelkezik, és könnyen meglehet, hogy pont ezekre lenne szükséged. Lássuk, mi is ez pontosan, mik az előnyei és hogyan tudod igényelni!

Tovább olvasom
Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

2022.03.25.

Dombornyomott, vagy vésett bankkártyát érdemesebb használni? Van különbség a használatukban? És a költségeikben? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Tovább olvasom
Milyen előnyei vannak az elektronikus bankszámlakivonatnak?

Milyen előnyei vannak az elektronikus bankszámlakivonatnak?

2023.03.07.

Az elektronikus bankszámlakivonat számos előnnyel rendelkezik a papírra nyomtatott változattal szemben – az alábbiakban ezekkel ismerkedhetsz meg.

Tovább olvasom