Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hogyan válassz diákszámlát?

2021.05.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. május 3. 14:09

A diákok számára a bankok mindig kedvezményes számladíjakat nyújtanak, azonban jelentős különbségek lehetnek a különféle ajánlatok között. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni, amikor diákszámlát választasz.

Hogyan válassz diákszámlát?

Néhány bank már 6-7 éves kortól kínál diákszámlát

Jó hír, hogy akár ingyen is nyithatnak diákszámlát és kaphatnak bankkártyát a diákok, ha körültekintően választanak bankot. Azonban arra mindig figyelni kell, hogy sok esetben már az egyetemre való beiratkozás során meg kell adni a bankszámlaszámot, tehát addigra meg kell nyitni a saját bankszámlát. Természetesen nemcsak az egyetemi tanulmányokhoz lehet szüksége a gyermeknek bankszámlára, emiatt néhány bank már 6-7 éves kortól kínál diákbankszámlát. Természetesen a 18 éves kor alatti diákok számára a szülő nyithat bankszámlát, 18 éves kor felett pedig már önállóan is elérhető a lehetőség. A kedvezményes számladíjak a bankok többségénél 14 éves kortól elérhetőek. Bankszámlanyitás előtt minden esetben alaposan végig kell gondolni néhány fontos szempontot. Elsősorban azt, hogy mire használja majd a számlát a diák. Csak vásárlásra? Esetleg utal is? Vagy készpénzfelvételre? A bankkártyás vásárlás ingyenes, azonban az utalásért és sok esetben a készpénzfelvételért már fizetni kell.

Megjelent a virtualizált bankkártyával történő fizetés

Amennyiben bankkártyás fizetésre és havonta maximum két alkalommal készpénzfelvételre kerül sor, akár teljesen díjmentes is lehet a bankszámla. Ha utalásra is sor kerül, akkor már számítani kell arra, hogy költségeket számít fel a bank. Ez az esetek többségében az átutalt összeg 0,5 százaléka. Amennyiben olyan tételről van szó, amit minden hónapban fizetni kell, érdemes a csoportos beszedést vagy az állandó átutalási megbízást alkalmazni, hiszen ezzel jelentős összegek spórolhatóak. Azt is figyelembe kell venni, hogy jelenleg milyen szolgáltatások díját engedi el a bank és meddig. Előfordulhat, hogy az első hónapokban díjmentes a számla- és a kártyakontroll SMS-szolgáltatás, később pedig fizetni kell érte. Ez plusz havidíjat jelent, illetve az SMS-ekért is fizetni kell. Az SMS-ek darabonként akár 40 forint is lehet. Ma már a diákok többsége okostelefont használ. Számukra érdekes lehet, hogy megjelent a virtualizált bankkártyával történő fizetés. Ez azt jelenti, hogy elindult a mobilfizetési szolgáltatás, amelynek során az okostelefonra digitalizálható a bankkártya egy applikáció segítségével. Mindez pedig lehetővé teszi, hogy mobiltelefonnal érintéssel ugyanúgy lehessen fizetni, mint a bankkártyával.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

11,73% - 19,86%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Tovább olvasom
Szelfis számlanyitás hol igényelhető?

Szelfis számlanyitás hol igényelhető?

2024.10.02.

Az elmúlt években a digitális banki szolgáltatások egyre elérhetőbbé váltak, és sok pénzintézet már olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyekkel akár személyes megjelenés nélkül is számlát nyithatsz. A szelfis számlanyitás ennek egyik legnépszerűbb formája, amely lehetővé teszi, hogy mindössze egy okostelefon és internetkapcsolat segítségével néhány perc alatt bankszámlát nyiss. De hol igényelheted ezt a kényelmes szolgáltatást, és mik a lépései? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Bankszámlatulajdonosok és jogaik

Bankszámlatulajdonosok és jogaik

2021.07.13.

Előfordul, hogy többen nyitnak meg egy bankszámlát, például a házastársak vagy a szülők a gyermekükkel. Ebben az esetben van egy fő kártyatulajdonos, valamint egy társtulajdonos. Vajon milyen jogokkal rendelkeznek a bankszámlatulajdonosok?

Tovább olvasom
Augusztustól emelkedik a tranzakciós illeték: mi vár a számlatulajdonosokra?

Augusztustól emelkedik a tranzakciós illeték: mi vár a számlatulajdonosokra?

2024.07.24.

Augusztustól jelentős változások lépnek életbe a magyar pénzügyi rendszerben, amely számos számlatulajdonost érinthet. Az új intézkedés részeként a tranzakciós illeték emelésére kerül sor, ami a mindennapi banki műveleteket drágítja meg. Utánajártunk, és részletesen bemutatjuk, hogy mit jelent ez a változás, hogyan befolyásolja a számlatulajdonosokat, és milyen érdekességek húzódnak meg a tranzakciós illeték története és működése mögött.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával