Milyen hitelek vehetők igénybe a továbbtanulás finanszírozására?

2021.04.14.

A továbbtanulás finanszírozása komolyan képes megterhelni egy család költségvetését; ehhez ajánlunk neked néhány lehetőséget, ami megkönnyíti a dolgodat.

Milyen hitelek vehetők igénybe a továbbtanulás finanszírozására?

Ha szeretnéd magad képezni, az nem csak rengeteg idődet, de igen sok pénzedet is felemészti majd, és mindkettőre szükséged lesz hozzá. A továbbtanulás finanszírozása azonban lehetséges többféle forrásból is, nem csupán megtakarításokból, és erre nem csupán a bankok, de az állam is nyújt lehetőségeket.

Milyen lehetőségek vannak a továbbtanulás finanszírozására?

Diákhitel

A Diákhitel az állam által biztosított, régóta elérhető lehetőség a továbbtanulás finanszírozására, ami a felsőoktatásban résztvevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulók számára biztosít kamatmentes, vagy igen kedvező kamatozású hitelt. A Diákhitel által három különböző konstrukció közül választhatsz:
•    A Diákhitel 1, amelyben 15.000 és 150.000 forint közötti összeg érhető el havonta, és a teljes összeg szabadon felhasználható. Az éves kamat 1,99 %, a törlesztést pedig elég a tanulmányok elvégzése után megkezdeni.
•    A Diákhitel 2 ezzel szemben kizárólag az önköltséges továbbtanulás finanszírozására fordítható, méghozzá kamatmentesen, az összeget pedig egyenesen a tanulmányi intézethez utalják.
•    A Diákhitel Plusz szintén szabadon felhasználható, ám maximum 500.000 forintot biztosít kamatmentesen, amelyet maximum 5 év múltán kell teljesen visszafizetni, a törlesztést pedig a hitel felvételét követően 1 évvel kell elindítani, de csak 2021. június 30.-ig igényelhető.

Felnőttképzési és Szakképzési hitel

2021. áprilisától a felnőttképzésben is bevezetésre kerülnek továbbtanulás finanszírozását segítő hitelkonstrukciók.  A hitelt azok  a 18 és 55 év közötti személyek igényelhetik, akik három hónapnál hosszabb képzésen tanulnak. A konstrukciók megegyeznek a Diákhitel 1, és a Diákhitel 2 kondícióival.

Babaváró hitel

Mivel egy kedvezményes, szabadon felhasználható konstrukcióról van szó, a babaváró hitel is alkalmas a továbbtanulás finanszírozására.

Vállalkozói hitelek

A Széchenyi Kártya Programban igénybe vehető kedvezményes konstrukciók segítségével, vagy akár Európai Uniós forrású pályázatokkal is finanszírozható a képzés, de csak a szabad felhasználású hitelkeretek által, vagyis a Széchenyi Turisztikai Kártya, a Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel Plusz és a Széchenyi Likviditási Hitel alkalmas a feladatra.

Személyi kölcsön

Ezt talán említenünk sem kellene, annyira evidens, hiszen egy szabad felhasználású személyi kölcsön bármire, így a továbbtanulás finanszírozására is elkölthető. Ha a többi lehetőség feltételeinek nem felelsz meg, és szeretnél tanulni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Hitelkiváltó Kölcsön

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 6.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések