Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 gyakori tévhit a személyi kölcsönről

2021.05.11.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. május 11. 12:39

Tévhitek a személyi kölcsönökkel kapcsolatban is közkézen forognak, de ez nem újdonság, hiszen minden mással is ugyanez a helyzet. Az alábbiakban sorra vesszük az öt leggyakrabban előfordulót.

5 gyakori tévhit a személyi kölcsönről

1. A személyi kölcsön költséges

Az első, és egyben leggyakoribb tévhit a személyi kölcsönről, hogy drága. Nos, amennyiben egy jelzáloghitellel vetjük össze, valóban ez a helyzet, ám ez nem jelenti azt, hogy abszolút drága, épp ellenkezőleg. Ráadásul az utóbbi években folyamatosan csökkentek a kamatok, tehát mostanság már találni olyan személyi kölcsönt is, amelynek kamata a lakáshitelek némelyikével vetekszik.

2. Csak kis összeg igényelhető

Újabb tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, ami ugyan pár éve sem volt már igaz, ám makacsul tartja magát: a személyi kölcsön csak kisebb összegekre alkalmas hitelkonstrukció. Napjainkban azonban már 10 millió forint is igényelhető némelyik pénzintézettől, de szinte minden banknál hozzáférhető a 6-7 millió forintos összeg is.

3. Ha személyi kölcsön, akkor számlavezető bank

Ez az a tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, ami talán a rendszerváltás előtt még igaz is volt, ám rövid időn belül átalakult a helyzet, és napjainkban már nem a hitelt vesszük fel ott, ahol számlát vezetünk, hanem a számlát visszük oda, ahol hitelt vennénk fel. Ennek legfőbb oka, hogy a számlavezetés olcsó, míg egy drága hitel több százezer, vagy akár millió forinttal is megrövidíthet bennünket.

4. Nincs induló költség

Szintén tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, hogy semmilyen induló költséggel nem kell számolni az igénylésekor, és ennek oka, hogy a személyi kölcsönök igénylése sokkal egyszerűbb, mint bármilyen más hitelé. Akció-, illetve konstrukciófüggő, hogy mennyi a költség, és valóban létezik olyan, aminél nincs semmilyen plusz fizetendő összeg, de ez nem általános.

5. A lakáshitel önereje a személyi kölcsönnel megoldható

A jelenlegi magas ingatlanárak miatt a legtöbben nem tudják előteremteni a sokszor 10 millió forintnál is magasabb összegű önerőt. Sokáig megoldható volt e probléma személyi kölcsönnel való megoldása, de a jelenlegi MNB szabályok nem adnak lehetőséget arra, hogy az önerőt személyi kölcsönből finanszírozzuk.

Ha személyi kölcsönre lenne szükséged, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

2019.01.25.

Hitel KHR-es ügyfeleknek? Ma már ez sem lehetetlen! Mivel a KHR negatív adóslistájára nem csak olyanok kerülhetnek fel, akik notórius nemfizetők, hanem egy egyszeri hiba is okozhatja, manapság már találhatunk olyan bankokat, amelyek a KHR-es ügyfeleket is kiszolgálják. 

Tovább olvasom
OTP adósságrendező hitel

OTP adósságrendező hitel

2019.04.02.

Sok az adósságod, és már azt sem tudod, mikor melyiket kellene fizetned? A havi kiadásaid az egeket verik, és szeretnéd, ha ez a helyzet megváltozna? Akkor az adósságrendezést neked találták ki! Számos bank kínál az ügyfeleinek adósságrendezésre alkalmas hitelkonstrukciókat, de mi most kifejezetten az OTP adósságrendező hitelét vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

2018.12.03.

Azonnali kölcsön? Nincs időd kivárni a személyi kölcsönök pár napos átfutási idejét, de még a gyorskölcsön 24 óráját is soknak találod a jelenlegi helyzetedben? Van egy jó hírünk! Ugyan nem azonnal, de egy órán belül pénzhez juthatsz, ha a MiniKölcsönt választod, és ami még jobb, csupán pár kattintás!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel fedezet nélkül

Adósságrendező hitel fedezet nélkül

2020.12.09.

Ha az adósságrendező hitelt fedezet nélkül szeretnéd felvenni, akkor van egy rossz hírünk: nem fog menni. Ahhoz, hogy ezt ennyire egyértelműen ki lehessen jelenteni, tisztában kell lenni a fedezet fogalmával, és tudnod kell, hogy nem csak ingatlan lehet az, sőt; most következik a kiskapu!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával