Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Szabadulj meg az adósságaidtól a lavina módszer segítségével!

2021.05.13.
Szerző: Expresszkolcson

A lavina módszer az egyike a számtalan adósságkifizetési metódusnak, ám ez – ellentétben a rengeteg légből kapott és megvalósíthatatlan tanáccsal – működik!

Szabadulj meg az adósságaidtól a lavina módszer segítségével!

lavina módszer kistestvérével, a hógolyó módszerrel együtt olyan technikák, amelyeket érdemes fontolóra venned, ha az a terved, hogy megszabadulsz minden adósságodtól. Mindkettő viszonylag egyszerű, mindkettő hatékony, csupán a megközelítés más. Annak érdekében, hogy tudd, mi a teendő, mindkettőt ismertetjük, ám a lavina módszert részletesebben, mivel szerintünk ezzel hatékonyabban oldhatod meg a tartozásaid problémáját; a döntés természetesen a tiéd.

A lavina módszer lényege

A lavina módszer alapja, hogy ki kell választanod a legmagasabb kamatozású hiteledet, majd ezt el kell kezdened előtörleszteni, azaz magasabb összegeket kell rá befizetned, mint a kötelező törlesztőrészlet. Ha rendelkezel hitelkártyával, akkor ezzel érdemes indítanod, hiszen ennek a hitelterméknek a legmagasabb a kamata: hazánkban átlagosan 35-40% között mozog. Akár kisebb összegekkel is érdemes elkezdened a lavina módszert alkalmazni, mert így a lehető leggyorsabban végtörlesztheted az adósságodat. Amikor az első hiteledet sikerült megszüntetni, a következő hitel előtörlesztését kell folytatnod akkor az elsőre fordított összegből.

A hógolyó módszer lényege

A hógolyó adósságkifizetési módszer lényege, hogy a legkisebb törlesztőrészletű hitelt kezded el a havi törlesztőrészleteid mellett előtörleszteni. A különbség tehát a kamat és törlesztőrészlet elsődlegessé tételében található, ezt leszámítva azonban mindenben megegyezik a lavina módszerrel, tehát egyszerre mindig csak egyet szabad előtörlesztened.

Ha nem tudsz előtörleszteni, akkor is van megoldás

Sajnos előfordulhat, hogy a jövedelmed nem teszi lehetővé az előtörlesztést, mert így is csak épphogy megélsz a bevételeidből. Erre sajnos se a hógolyó, se a lavina módszer nem nyújt megoldást, hiszen mindkettő arra a feltételezésre épül, hogy van miből előtörlesztened, ám így is találhatsz más megoldást, amivel könnyíthetsz a terheiden. Egy adósságrendező hitellel össze is vonhatod a tartozásaidat, így pedig kisebb törlesztőrészletet is elérhetsz.

Ha adósságrendező hitelt keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések