Érdemes előzetes hitelbírálatot kérni?

2021.04.20.

Az előzetes hitelbírálat meglehetősen hasznos, és vannak esetek, amikor gyakorlatilag kötelező is igényelni.

Érdemes előzetes hitelbírálatot kérni?

Amikor hitelt szeretnénk felvenni, a legelső dolog, hogy megtudjuk, jogosultak vagyunk-e rá, és ha igen, mekkora hitelösszeggel számolhatunk – erre szolgál az előzetes hitelbírálat. Ezen túl azonban akadnak egyéb előnyei is, amelyekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt hitelkérelmet adunk be.

Mikor előnyös az előzetes hitelbírálat?

Ha nagyobb összegű kölcsönt veszünk fel, mindenképpen érdemes a banktól előzetes hitelbírálatot kérni. A bank igazolást állít ki arról, hogy hitelképesek vagyunk-e, és ez tartalmazza, hogy milyen hitelösszegig hajlandó nekünk folyósítani is, ráadásul mindezt ingyenesen. Ingatlanhitel igénylése esetén ez abból a szempontból mindenképp előnyös, hogy így az eladó számára igazolni tudjuk a hitelképességünket, ami a készpénzes vásárlókkal szembeni előnyt növelheti. Ráadás, hogy a hitelfelvétel folyamata így gördülékenyebb lesz, hiszen a banknak már nem kell újból vizsgálni a hitelképességet, és a KHR negatív adóslista lekérdezése is megtörténik. Ezzel ráadásul anyagi veszteségtől is megkímélhetjük magunkat, hiszen a foglalót el is veszíthetjük egy elutasított hitelkérelem miatt.

Mikor felesleges az előzetes hitelbírálat?

A jelzáloghitelek esetében nem csak előnyös, de egyenesen ajánlott előzetes hitelbírálatot kérni, ám a személyi kölcsönök esetében ez nem lényeges. Ennek oka, hogy a bankok weboldalain (és más oldalakon is) megtalálható hitelkalkulátorok segítségével mi magunk is megtudhatjuk néhány kattintással, hogy hitelképesek vagyunk-e, és ha a tudomásunk szerint a KHR negatív adóslistán sem szerepelünk, akkor nyugodtan beadhatjuk a hitelkérelmünket. Fontos viszont, hogy a hitelkalkulátorok nem vizsgálnak minden, a hitelfelvétel szempontjából fontos paramétert, illetve nem adnak igazolást sem a hitelképességről.
Akár lakáshitelt, akár személyi kölcsönt szeretnél igényelni, oldalunk a rendelkezésedre áll! Előzetes hitelbírálatot ugyan csak a bankok tudnak adni, ám a legjobb ajánlataikat nálunk is megtekintheted, sőt, össze is hasonlíthatod, így könnyedén megtalálhatod azt a hitelkonstrukciót, amely a leginkább megfelel az igényeidnek. Ha megtaláltad, akkor már csak egyetlen dolgod van: indítsd is el az igénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Takarékbank személyi kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Takarék Fix Személyi Kölcsön

THM

7,52% - 19,52%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések