Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

2021.03.05.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. március 5. 13:54

A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény a magyar kormány által nyújtott támogatás, amely új lakás építéséhez és vásárlásához, vagy használt lakás bővítéséhez használható fel. Jó hír a kisgyermekes, vagy a gyermekvállalásban gondolkodóknak, hogy a CSOK mellé további kedvezményes hitelek is igénybe vehetők.

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

Néhány tény a Családi Otthonteremtési Kedvezményről

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt a támogatott házaspár veheti igénybe, a velük egy háztartásban elő, majd a későbbiekben velük együtt költöző gyermekek után. Amennyiben a magzat betöltötte a 12. hetet, már meglévő gyermeknek számít. A támogatást lakóingatlan bővítésére, valamint újépítésű lakás vagy ház megvásárlására és építésére lehet felhasználni. Megelőlegezett CSOK is igényelhető, itt a születendő gyermekek képezik a támogatás alapját. Jelen esetben feltétel, hogy a házaspár legalább egyik tagja, a kérelem befogadásakor még ne töltse be a negyvenedik életévét. Új lakás vásárlása vagy építése esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 2 millió 600 ezer, míg három vagy esetleg több gyermek után 10 millió forint igényelhető. 

A CSOK mellé igényelhető támogatásokról

Rendkívül népszerű a 2019. július első napjától a CSOK mellé is felvehető Babaváró hitel. Itt 10 millió forint hitel igényelhető, azonban itt is meg kell felelni néhány feltételnek. A hitelt kizárólag magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok igényelhetik. A feleség 18 esztendős kell, hogy legyen, de maximum 41 éves lehet. Legalább az egyik félnek folyamatos, három évig tartó TB viszonnyal kell rendelkeznie. Kizáró ok, ha valamelyik, vagy esetleg mind a két fél büntetett előéletű. Egy gyermek születése után a hiteltörlesztést 3 évig lehet szüneteltetni. A második gyermek születése után az igénylők mentesülnek a hitelösszeg 30 százalékától, továbbá újabb 3 évig szüneteltethető a törlesztés. Ha harmadik gyermek is születik, abban az esetben a teljes fennálló tartozás megszűnik. Az idei év első napjától lakásfelújítási támogatás is igénybe vehető a felújítási költségek 50 százalékáig, de maximum 3 millió forintig. A támogatás igénybevételéhez, tehát ahhoz, hogy meglegyen a felújításhoz szükséges önerő, 2021. február 1-től igényelhető az államilag támogatott lakásfelújítási hitel. A hitelösszeg maximum 6 millió forint lehet, a törlesztés futamideje pedig maximum 10 év. A kölcsön kamata fix 3 százalék, amelyre az állami kamattámogatás a teljes futamidő alatt biztosított.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakásbiztosítás CSOK-hoz – mit kell tudni róla?

Lakásbiztosítás CSOK-hoz – mit kell tudni róla?

2022.02.04.

A lakásbiztosítást CSOK-os ingatlanra nem csak érdemes megkötni, de egyenesen kötelező is.

Tovább olvasom
Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

2021.11.19.

A CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A CSOK hitel kamatmentes is lehet, ha az MNB zöld hitelével együtt igényeljük. Megnéztük, mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel.

Tovább olvasom
Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

2021.05.31.

CSOK-igénylést nem csak új, de használt ingatlanra is leadhatsz – az alábbiakban a feltételeit vesszük sorra.

Tovább olvasom
Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

2021.11.22.

Ha nem születik gyermek, nem tartjuk be az adott támogatás fő feltételét, ennek pedig következményei is vannak. Pénztárcánk bánhatja a hiányosságot, sőt akár komoly anyagi gondba is kerülhetünk. Vajon a jövőben nagyobb válságot is okozhat ez a helyzet?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával