Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

2021.03.05.
Szerző: expresszkolcson.hu

A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény a magyar kormány által nyújtott támogatás, amely új lakás építéséhez és vásárlásához, vagy használt lakás bővítéséhez használható fel. Jó hír a kisgyermekes, vagy a gyermekvállalásban gondolkodóknak, hogy a CSOK mellé további kedvezményes hitelek is igénybe vehetők.

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

Néhány tény a Családi Otthonteremtési Kedvezményről

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt a támogatott házaspár veheti igénybe, a velük egy háztartásban elő, majd a későbbiekben velük együtt költöző gyermekek után. Amennyiben a magzat betöltötte a 12. hetet, már meglévő gyermeknek számít. A támogatást lakóingatlan bővítésére, valamint újépítésű lakás vagy ház megvásárlására és építésére lehet felhasználni. Megelőlegezett CSOK is igényelhető, itt a születendő gyermekek képezik a támogatás alapját. Jelen esetben feltétel, hogy a házaspár legalább egyik tagja, a kérelem befogadásakor még ne töltse be a negyvenedik életévét. Új lakás vásárlása vagy építése esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 2 millió 600 ezer, míg három vagy esetleg több gyermek után 10 millió forint igényelhető. 

A CSOK mellé igényelhető támogatásokról

Rendkívül népszerű a 2019. július első napjától a CSOK mellé is felvehető Babaváró hitel. Itt 10 millió forint hitel igényelhető, azonban itt is meg kell felelni néhány feltételnek. A hitelt kizárólag magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok igényelhetik. A feleség 18 esztendős kell, hogy legyen, de maximum 41 éves lehet. Legalább az egyik félnek folyamatos, három évig tartó TB viszonnyal kell rendelkeznie. Kizáró ok, ha valamelyik, vagy esetleg mind a két fél büntetett előéletű. Egy gyermek születése után a hiteltörlesztést 3 évig lehet szüneteltetni. A második gyermek születése után az igénylők mentesülnek a hitelösszeg 30 százalékától, továbbá újabb 3 évig szüneteltethető a törlesztés. Ha harmadik gyermek is születik, abban az esetben a teljes fennálló tartozás megszűnik. Az idei év első napjától lakásfelújítási támogatás is igénybe vehető a felújítási költségek 50 százalékáig, de maximum 3 millió forintig. A támogatás igénybevételéhez, tehát ahhoz, hogy meglegyen a felújításhoz szükséges önerő, 2021. február 1-től igényelhető az államilag támogatott lakásfelújítási hitel. A hitelösszeg maximum 6 millió forint lehet, a törlesztés futamideje pedig maximum 10 év. A kölcsön kamata fix 3 százalék, amelyre az állami kamattámogatás a teljes futamidő alatt biztosított.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

CSOK mint önerő egy lakáshitelben

CSOK mint önerő egy lakáshitelben

2021.09.03.

Lakáshitel igénylésekor a bankok önerőt kérnek, ami több lehet a törvényben előírt minimumnál. A hitel ötödével legalább rendelkezned kell, de ez jóval magasabb is lehet, például akkor, ha a megvásárolni kívánt ingatlan egy kistelepülésen fekszik. Az önerő az az összeg, amivel a hitelt igénylőnek rendelkeznie kell, de ezt nem kell feltétlenül saját forrásból finanszírozni. Mit tehet az, aki saját erő nélkül vásárolna ingatlant? Mutatunk egy lehetőséget.

Tovább olvasom
CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

2021.06.07.

Egy CSOK-os ingatlant egy vállalkozás székhelyeként használni sokáig lehetetlen volt, ám azóta változott a helyzet – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

2021.03.02.

Igényelhetsz CSOK-ot nyugdíjasként? Van rá lehetőséged! Az alábbi cikkből megtudhatod, milyen feltételeket kell teljesítened hozzá!

Tovább olvasom