Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

2021.03.05.

A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény a magyar kormány által nyújtott támogatás, amely új lakás építéséhez és vásárlásához, vagy használt lakás bővítéséhez használható fel. Jó hír a kisgyermekes, vagy a gyermekvállalásban gondolkodóknak, hogy a CSOK mellé további kedvezményes hitelek is igénybe vehetők.

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

Néhány tény a Családi Otthonteremtési Kedvezményről

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt a támogatott házaspár veheti igénybe, a velük egy háztartásban elő, majd a későbbiekben velük együtt költöző gyermekek után. Amennyiben a magzat betöltötte a 12. hetet, már meglévő gyermeknek számít. A támogatást lakóingatlan bővítésére, valamint újépítésű lakás vagy ház megvásárlására és építésére lehet felhasználni. Megelőlegezett CSOK is igényelhető, itt a születendő gyermekek képezik a támogatás alapját. Jelen esetben feltétel, hogy a házaspár legalább egyik tagja, a kérelem befogadásakor még ne töltse be a negyvenedik életévét. Új lakás vásárlása vagy építése esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 2 millió 600 ezer, míg három vagy esetleg több gyermek után 10 millió forint igényelhető. 

A CSOK mellé igényelhető támogatásokról

Rendkívül népszerű a 2019. július első napjától a CSOK mellé is felvehető Babaváró hitel. Itt 10 millió forint hitel igényelhető, azonban itt is meg kell felelni néhány feltételnek. A hitelt kizárólag magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok igényelhetik. A feleség 18 esztendős kell, hogy legyen, de maximum 41 éves lehet. Legalább az egyik félnek folyamatos, három évig tartó TB viszonnyal kell rendelkeznie. Kizáró ok, ha valamelyik, vagy esetleg mind a két fél büntetett előéletű. Egy gyermek születése után a hiteltörlesztést 3 évig lehet szüneteltetni. A második gyermek születése után az igénylők mentesülnek a hitelösszeg 30 százalékától, továbbá újabb 3 évig szüneteltethető a törlesztés. Ha harmadik gyermek is születik, abban az esetben a teljes fennálló tartozás megszűnik. Az idei év első napjától lakásfelújítási támogatás is igénybe vehető a felújítási költségek 50 százalékáig, de maximum 3 millió forintig. A támogatás igénybevételéhez, tehát ahhoz, hogy meglegyen a felújításhoz szükséges önerő, 2021. február 1-től igényelhető az államilag támogatott lakásfelújítási hitel. A hitelösszeg maximum 6 millió forint lehet, a törlesztés futamideje pedig maximum 10 év. A kölcsön kamata fix 3 százalék, amelyre az állami kamattámogatás a teljes futamidő alatt biztosított.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

Privát Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 2.990.000 Ft

§

Cofidis Megújuló Hitel

THM

20,36 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

2021.03.02.

Igényelhetsz CSOK-ot nyugdíjasként? Van rá lehetőséged! Az alábbi cikkből megtudhatod, milyen feltételeket kell teljesítened hozzá!

Tovább olvasom
CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

2021.02.24.

Ha CSOK-ot vennél fel, érdemes megfogadnod tanácsainkat, hogy biztosan hozzájuss, és a legtöbbet hozhasd ki belőle!

Tovább olvasom
CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

2021.02.16.

Idén már ötödik éve dübörög az ingatlanpiac, amit a 2016-ban két kormányrendelettel életre hívott Családi Otthonteremtési Kedvezmény nagyban elősegít. Szinte azonnal megkedvelték az emberek, ezért tud ennyi idő után is ennyire kapós lenni a családok körében. Sokan élnének a lehetőséggel, ezért nézzük meg, miben változott a CSOK igénylése 2021-ben.

Tovább olvasom