Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

2021.03.05.

A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény a magyar kormány által nyújtott támogatás, amely új lakás építéséhez és vásárlásához, vagy használt lakás bővítéséhez használható fel. Jó hír a kisgyermekes, vagy a gyermekvállalásban gondolkodóknak, hogy a CSOK mellé további kedvezményes hitelek is igénybe vehetők.

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

Néhány tény a Családi Otthonteremtési Kedvezményről

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt a támogatott házaspár veheti igénybe, a velük egy háztartásban elő, majd a későbbiekben velük együtt költöző gyermekek után. Amennyiben a magzat betöltötte a 12. hetet, már meglévő gyermeknek számít. A támogatást lakóingatlan bővítésére, valamint újépítésű lakás vagy ház megvásárlására és építésére lehet felhasználni. Megelőlegezett CSOK is igényelhető, itt a születendő gyermekek képezik a támogatás alapját. Jelen esetben feltétel, hogy a házaspár legalább egyik tagja, a kérelem befogadásakor még ne töltse be a negyvenedik életévét. Új lakás vásárlása vagy építése esetén egy gyermek után 600 ezer, két gyermek után 2 millió 600 ezer, míg három vagy esetleg több gyermek után 10 millió forint igényelhető. 

A CSOK mellé igényelhető támogatásokról

Rendkívül népszerű a 2019. július első napjától a CSOK mellé is felvehető Babaváró hitel. Itt 10 millió forint hitel igényelhető, azonban itt is meg kell felelni néhány feltételnek. A hitelt kizárólag magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok igényelhetik. A feleség 18 esztendős kell, hogy legyen, de maximum 41 éves lehet. Legalább az egyik félnek folyamatos, három évig tartó TB viszonnyal kell rendelkeznie. Kizáró ok, ha valamelyik, vagy esetleg mind a két fél büntetett előéletű. Egy gyermek születése után a hiteltörlesztést 3 évig lehet szüneteltetni. A második gyermek születése után az igénylők mentesülnek a hitelösszeg 30 százalékától, továbbá újabb 3 évig szüneteltethető a törlesztés. Ha harmadik gyermek is születik, abban az esetben a teljes fennálló tartozás megszűnik. Az idei év első napjától lakásfelújítási támogatás is igénybe vehető a felújítási költségek 50 százalékáig, de maximum 3 millió forintig. A támogatás igénybevételéhez, tehát ahhoz, hogy meglegyen a felújításhoz szükséges önerő, 2021. február 1-től igényelhető az államilag támogatott lakásfelújítási hitel. A hitelösszeg maximum 6 millió forint lehet, a törlesztés futamideje pedig maximum 10 év. A kölcsön kamata fix 3 százalék, amelyre az állami kamattámogatás a teljes futamidő alatt biztosított.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

2021.02.16.

Idén már ötödik éve dübörög az ingatlanpiac, amit a 2016-ban két kormányrendelettel életre hívott Családi Otthonteremtési Kedvezmény nagyban elősegít. Szinte azonnal megkedvelték az emberek, ezért tud ennyi idő után is ennyire kapós lenni a családok körében. Sokan élnének a lehetőséggel, ezért nézzük meg, miben változott a CSOK igénylése 2021-ben.

Tovább olvasom
Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

2021.06.03.

A CSOK és a babaváró hitel csupán egyetlen dologban hasonlít, ám gyakorlatilag minden másban különböznek egymástól.

Tovább olvasom
Ingatlanra vonatkozó CSOK feltételek új ingatlan vásárlásakor

Ingatlanra vonatkozó CSOK feltételek új ingatlan vásárlásakor

2021.06.01.

Az ingatlanra vonatkozó feltételek CSOK igénylésekor kétfélék lehetnek: új és használt ingatlannál különböznek egymástól.

Tovább olvasom
CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

2021.02.24.

Ha CSOK-ot vennél fel, érdemes megfogadnod tanácsainkat, hogy biztosan hozzájuss, és a legtöbbet hozhasd ki belőle!

Tovább olvasom