Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Pénzügyi nehézségekkel küzd a vállalkozásom – mit tehetek?

2021.01.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 12. 15:56

Egy jól működő vállalkozás is küzdhet pénzügyi nehézségekkel, ilyenkor jól jön a külső anyagi segítség. Ilyen esetben faktoringban érdemes gondolkodni? Esetleg hitelt célszerű felvenni? Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások számára.

Pénzügyi nehézségekkel küzd a vállalkozásom – mit tehetek?

Pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozásoknak segíthet a faktoring

A vállalatok esetében kialakuló pénzügyi nehézségekkel többnyire a növekedés okozta átmeneti állapot és a gazdálkodási zavarból fakadó nehézségek esetén kell számolni. Befolyásoló tényező a vállalatok mérete, hiszen minél nagyobb a cég, annál kisebb az esélye a pénzügyi nehézségek jelentkezésének. Amennyiben nem rendelkezik a vállalkozás egy lezárt üzleti évvel, megoldás lehet a faktorálás. Ez a gyors hitelszerzési lehetőség a vevőkövetelés rövid lejáratú előfinanszírozását jelenti. A teljesítésigazolással rendelkező számlák akár 90 százaléka is megelőlegezésre kerülhet. 

Hitelek pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozásoknak

A pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások esetében a problémát okozhatják likviditási gondok, előre nem tervezett költségek, valamint finanszírozási problémák. A pénzügyi nehézségek lassítják a cég fejlődését, gátolják az előrehaladást. Sőt, amennyiben hosszabb ideig fennállnak a pénzügyi nehézségek, akár csődközeli állapotba is kerülhet a vállalkozás. Átmeneti pénzügyi nehézségek esetén segítség lehet a személyi kölcsön, amely fedezet nélkül, egyszerűen felvehető. Hátránya annyi, hogy magasabb kamattal adja a bank a magasabb kockázatvállalás miatt. Hitelek esetében az előbb említett lehetőség mellett jelzáloghitelben is érdemes gondolkodni. Ennél a lehetőségnél szükséges a fedezet megléte, amely lehet például ingatlan. Ráadásul ennek a hiteltípusnak a kamata sokkal kedvezőbb, mint a személyi kölcsöné. Amennyiben a pénzügyi nehézség hatására nem tudja megvásárolni a vállalat a következő projekthez szükséges forgóeszközöket, forgóeszközhitelben is érdemes gondolkodnia. Akár faktorálásról van szó, akár hitelfelvételről, alaposan utána kell járni minden lehetőségnek. Amennyiben a pénzügyi nehézségek a felvett hitel törlesztésének elmaradását okozták, mihamarabb fel kell venni a kapcsolatot a hitelintézettel. Jelezni kell a problémát, hogy megoldási lehetőségekről lehessen tárgyalni. A megállapodáshoz végig kell gondolni, mi az oka a pénzügyi nehézségeknek, a kialakult helyzetnek és hogyan csökkenthetőek a költségek, illetve milyen bevételek várhatóak a közeljövőben.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

8 kérdés és válasz a forgóeszközhitelről

8 kérdés és válasz a forgóeszközhitelről

2022.11.08.

A forgóeszközhitel sokat segíthet abban, hogy vállalkozásod sikeresebb lehessen – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom
Milyen kölcsönnel számolhatnak a vállalatok? - A forgóeszközhitel

Milyen kölcsönnel számolhatnak a vállalatok? - A forgóeszközhitel

2020.10.26.

Szerencsére sokfélével, s ezen körből az egyik legfontosabb az úgynevezett forgóeszközhitel, amely elsősorban rövid-, vagy középtávú, nem beruházási célú célokat szolgál.

Tovább olvasom
Széchenyi kártya, mit kell tudni?

Széchenyi kártya, mit kell tudni?

2020.02.20.

A Széchenyi Kártya egy államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel. A kis- és középvállalkozásokat célozza, és rövid átfutási idővel igényelhető. Jelen cikkünkben a főbb tudnivalókat foglaljuk össze.

Tovább olvasom
Vállalati hitel sorozatunk 2. - Forgóeszköz hitel

Vállalati hitel sorozatunk 2. - Forgóeszköz hitel

2020.11.04.

A forgóeszköz hitel egy rugalmas forma a vállalati hitelek világában. Számos előnye van, például az, hogy személyre (cégre) szabottan vehetjük igénybe, s ezáltal igencsak hasznos lehet vállalkozásunk működését tekintve.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával