Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezekre figyelj a vállalkozói hitel kiválasztása során!

2021.01.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 19. 10:50

A vállalkozói hitel kiválasztása több szempontból is lényeges – ezekre hívja fel a figyelmed alábbi cikkünk!

Ezekre figyelj a vállalkozói hitel kiválasztása során!

A lakossági hiteleket többnyire könnyedén át lehet látni, és a behatárolásuk is roppant egyszerű – már csak a nevükből adódóan is –,  a vállalkozói hitel kiválasztása azonban lényegesen problémásabb. Egy kezdő vállalkozó a finanszírozási módok összehasonlításával is nehezen birkózhat meg, és, ha rossz konstrukció mellé teszi le a voksát, könnyen csődbe is juttathatja a cégét. Sokszor napokig is eltarthat, amíg megismered a bankok termékeit, ezért érdemes figyelembe venned a legfontosabb tényezőket.

Ha nem megy magadtól, kérdezz!

Vannak kérdések, amelyek megválaszolása nélkül gyakorlatilag lehetetlen a megfelelő vállalkozói hitel kiválasztása. Ilyen például az, hogy mire is fogod azt fordítani, mekkora összegre van szükséged, milyen futamidőt választanál, rendelkezel-e önerővel, illetve fedezettel. Ezek alapján már könnyebb eldönteni, hogy a számos ajánlat közül melyik lesz a legmegfelelőbb a vállalkozásod számára.

Nézz utána a lehetőségeknek!

Többféle lehetőséggel is élhetsz a vállalkozói hitel kiválasztása során. Ilyen lehet például a rövid lejáratú, rulírozó hitel, amennyiben szabad felhasználású kölcsönre van szükséged, amit a visszafizetés arányában többször is felhasználhatsz a hitel lejártáig. A folyószámlahitel szintén előnyös lehet ebben az esetben; az ehhez hasonló kölcsönöket a bevételeidtől függően néhány százezer forinttól több tízmillió forintig igényelheted. A forgóeszközhitel szintén ebbe a kategóriába tartozik, ám ennél meghatározott, hogy mire költheted el.

Nagyobb összeg igénylése esetén a vállalkozásfejlesztési hitelek, a beruházási kölcsönök, a projekthitelek, illetve az értékpapír-fedezetű lombardhitelek állnak a rendelkezésedre. Ezek esetében azonban a bankok fedezetet és önerőt is elvárnak, ráadásul üzleti tervet is be kell nyújtanod, és megfelelő árbevételt is igazolnod kell.

Vizsgáld meg az állam által biztosított lehetőségeket is!

A vállalkozói hitel kiválasztása során államilag támogatott konstrukciókat is találsz, amelyek a piaciaknál kedvezőbb feltételeket és kamatokat biztosítanak. Ilyenek például a különböző MFB-hitelek, illetve a Széchenyi-hitelprogram konstrukciói.
Érdemes tehát alaposan megfontolni a vállalkozói hitel kiválasztását, és több bank ajánlatát is összehasonlítani, ha pedig megvan a legkedvezőbb, kérj előbírálatot!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

2021.01.13.

Az MFB Krízis Hitel Plusz hitelprogram létrehozásának célja a koronavírus okozta gazdasági problémák mérséklése. A részleteket alább olvashatod!

Tovább olvasom
Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

2021.09.06.

2021. szeptember első napjától elérhető a Széchenyi Lízing GO!. A hitelek mellett a Széchenyi Kártya Program mostantól egy teljesen új termékkel, egy lízingkonstrukcióval is segíti a vállalkozásokat. A konstrukció KAVOSZ Zrt által gondozott, és a KAVOSZ Zrt-n keresztül érhető el. Mutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom
Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

2021.01.25.

Azt, hogy mitől lesz sikeres egy vállalkozás, számos tényező befolyásolhatja. Az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal látunk el ezzel kapcsolatban.

Tovább olvasom
Egyéni vállalkozást indítanál? Mutatjuk, mit kell tenned hozzá!

Egyéni vállalkozást indítanál? Mutatjuk, mit kell tenned hozzá!

2021.02.15.

Amennyiben van egy jó ötleted, vélhetően hamarosan megszületik az az elhatározás, hogy egyéni vállalkozást indítanál. Nos, természetesen a remélhetőleg sikerre vezető ötlet és az elhatározás elengedhetetlen, azonban van jó néhány adminisztratív feltétel, amely elengedhetetlen egy kezdő vállalkozás elindításához. Összegeztük az ehhez szükséges fontosabb információkat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával