Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.
Szerző: expresszkolcson.hu

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Egy lakásfelújítási projekt sok kihívást tartogat, mind mentálisan, mind anyagilag, sőt, ha a munkálatokat is te végzed, fizikailag is megterhelő lehet. Utóbbiban nem tudunk segíteni, de a financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást. Persze a válasz nagyban függ attól, hogy milyen színvonalú tatarozást tervezel, és a jelenlegi anyagi helyzeted is sokat nyom a latba.

Milyen kölcsön konstrukciókban érdemes gondolkodni, ha felújítanád a lakást?

Mára olyan szinten elszálltak az építőipari díjak, hogy joggal tarthatsz attól: már a gondolat is, hogy felújítanád a lakást, súlyos pénzeket vesz ki a zsebedből. Tény, hogy sokaknak kell hitelt igényelni céljaik megvalósításához, ilyenkor nagy dilemma: jelzáloghitel vagy személyi kölcsön, személyi kölcsön vagy jelzáloghitel? Melyik a nyerő? A döntést befolyásolja a pillanatnyi élethelyzeted, illetve az is, hogy milyen szintű felújítást tervezel: teljes, részleges, esetleg egy komplex gépészeti rekonstrukció is befigyelhet? Nem egyszerű, de összeszedtünk pár tippet, ami alapján már könnyebben sikerül választanod az egyes hitellehetőségek közül.

  • Egy személyi kölcsön kamata mindig magasabb, mint egy lakáshitelé

…ami cseppet sem meglepő, hiszen egy ingatlanos konstrukció esetében mindig jelen van fedezetként egy lakás, ami jelentősen csökkenti a banki kockázat mértékét. Fontos szempont tehát, hogy egy lakáscélú kölcsönnel azonos futamidő mellett alacsonyabb lesz a havi törlesztőd, és így az évek alatt több marad a pénztárcádban, tehát ha a hosszú távú anyagi kérdéskör a legfontosabb prioritásod, akkor ne a személyi hitel mellett dönts!

  • Az induló költségek tekintetében a személyi kölcsön a kedvezőbb 

Nemcsak a kamat számít, hiszen egy hitel felvételekor sok egyéb költséggel is szembe találod magad, úgymint folyósítási jutalék, értékbecslési díj, hitelbírálat költségei, közjegyző… Összeszámolva ez akár 100 ezer forint is lehet, ezzel szemben személyi kölcsönt akár díjmentesen, induló költség nélkül is igényelhetsz.

  • A hitelösszeg bekorlátoz

Személyi kölcsönnel maximum 10 millió forinthoz juthatsz, ha ennél többre van szükséged, akkor eldőlt: lakáshitelben gondolkodj!

  • A hitelbírálat egy személyi kölcsön esetében jelentősen rövidebb

Ha már hívogat a kivitelező, hogy fizetni kéne, akkor nem a lakáshitel lesz a te asztalod, mert ezen a fronton akár 3-6 hét várakozási idővel is muszáj kalkulálni, míg ugyanez az átfutás egy személyi kölcsön esetében pár napra is redukálódhat.

  • A hitelcélt a lakás konstrukció esetében kötelezően igazolni kell

Ha nem szeretnéd igazolni a cél teljesülését, akkor jobban jársz egy személyi kölcsönnel.

  • Ha a fedezethiány csupán átmeneti, akkor személyi kölcsön

Ha csak ideiglenes időre van szükséged a pénzre, és azt tervezed, hogy rövid időn belül visszafizeted, akkor számodra lényeges az előtörlesztési díjak alakulása is, ami a személyi kölcsön esetében kedvezőbb.

Tömérdek dolgot kell tehát górcső alá venned, ha felújítanád a lakást, mérlegeld, hogy számodra melyik az elsődleges fontosság!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Márciustól igényelhető a Sberbank FelújítLAK személyi kölcsöne!

Márciustól igényelhető a Sberbank FelújítLAK személyi kölcsöne!

2021.04.29.

A Sberbank FelújítLAK egy új hitelkonstrukció, ami az otthonfelújítási támogatás igénybevételét segíti akkor, ha az otthonfelújítási hitel valamilyen okból nem elérhető. Mutatjuk a részleteit!

Tovább olvasom
Miért válaszd az Unicredit Bank Felújítási személyi kölcsönét?

Miért válaszd az Unicredit Bank Felújítási személyi kölcsönét?

2021.06.08.

Az Unicredit Bank Felújítási személyi kölcsöne új konstrukció, mellyel – ha lakásfelújítást tervezel – érdemes megismerkedned.

Tovább olvasom
Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

2021.02.05.

Azt, hogy ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra, számos tényező határozza meg; az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom