fbpx
Hirdetés

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 6. 17:07

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Egy lakásfelújítási projekt sok kihívást tartogat, mind mentálisan, mind anyagilag, sőt, ha a munkálatokat is te végzed, fizikailag is megterhelő lehet. Utóbbiban nem tudunk segíteni, de a financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást. Persze a válasz nagyban függ attól, hogy milyen színvonalú tatarozást tervezel, és a jelenlegi anyagi helyzeted is sokat nyom a latba.

Milyen kölcsön konstrukciókban érdemes gondolkodni, ha felújítanád a lakást?

Mára olyan szinten elszálltak az építőipari díjak, hogy joggal tarthatsz attól: már a gondolat is, hogy felújítanád a lakást, súlyos pénzeket vesz ki a zsebedből. Tény, hogy sokaknak kell hitelt igényelni céljaik megvalósításához, ilyenkor nagy dilemma: jelzáloghitel vagy személyi kölcsön, személyi kölcsön vagy jelzáloghitel? Melyik a nyerő? A döntést befolyásolja a pillanatnyi élethelyzeted, illetve az is, hogy milyen szintű felújítást tervezel: teljes, részleges, esetleg egy komplex gépészeti rekonstrukció is befigyelhet? Nem egyszerű, de összeszedtünk pár tippet, ami alapján már könnyebben sikerül választanod az egyes hitellehetőségek közül.

  • Egy személyi kölcsön kamata mindig magasabb, mint egy lakáshitelé

…ami cseppet sem meglepő, hiszen egy ingatlanos konstrukció esetében mindig jelen van fedezetként egy lakás, ami jelentősen csökkenti a banki kockázat mértékét. Fontos szempont tehát, hogy egy lakáscélú kölcsönnel azonos futamidő mellett alacsonyabb lesz a havi törlesztőd, és így az évek alatt több marad a pénztárcádban, tehát ha a hosszú távú anyagi kérdéskör a legfontosabb prioritásod, akkor ne a személyi hitel mellett dönts!

  • Az induló költségek tekintetében a személyi kölcsön a kedvezőbb 

Nemcsak a kamat számít, hiszen egy hitel felvételekor sok egyéb költséggel is szembe találod magad, úgymint folyósítási jutalék, értékbecslési díj, hitelbírálat költségei, közjegyző… Összeszámolva ez akár 100 ezer forint is lehet, ezzel szemben személyi kölcsönt akár díjmentesen, induló költség nélkül is igényelhetsz.

  • A hitelösszeg bekorlátoz

Személyi kölcsönnel maximum 10 millió forinthoz juthatsz, ha ennél többre van szükséged, akkor eldőlt: lakáshitelben gondolkodj!

  • A hitelbírálat egy személyi kölcsön esetében jelentősen rövidebb

Ha már hívogat a kivitelező, hogy fizetni kéne, akkor nem a lakáshitel lesz a te asztalod, mert ezen a fronton akár 3-6 hét várakozási idővel is muszáj kalkulálni, míg ugyanez az átfutás egy személyi kölcsön esetében pár napra is redukálódhat.

  • A hitelcélt a lakás konstrukció esetében kötelezően igazolni kell

Ha nem szeretnéd igazolni a cél teljesülését, akkor jobban jársz egy személyi kölcsönnel.

  • Ha a fedezethiány csupán átmeneti, akkor személyi kölcsön

Ha csak ideiglenes időre van szükséged a pénzre, és azt tervezed, hogy rövid időn belül visszafizeted, akkor számodra lényeges az előtörlesztési díjak alakulása is, ami a személyi kölcsön esetében kedvezőbb.

Tömérdek dolgot kell tehát górcső alá venned, ha felújítanád a lakást, mérlegeld, hogy számodra melyik az elsődleges fontosság!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%**

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

OTP Személyi kölcsön

THM

14,9% - 29,5%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakásfelújítási támogatás – Mit számolhatunk el anyagköltségként?

Lakásfelújítási támogatás – Mit számolhatunk el anyagköltségként?

2021.12.31.

A lakásfelújítási támogatás nem véletlenül népszerű, máris sokan igényelték, hiszen bárkinek jól jön a maximum 3 millió forintos állami segítség. Ugyanakkor a támogatás gyakorlati felvétele, felhasználása nem mindig egyértelmű, például sok kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy mi számítható fel anyagköltségként.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatások 2022-ben

Otthonteremtési támogatások 2022-ben

2022.02.17.

Otthonteremtési támogatásokat 2022-ben is igényelhetsz, de akad olyan, amit már csak egy ideig – az alábbiakban ezeket soroljuk fel.

Tovább olvasom
Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

2022.06.14.

A legkedvezőbb lakáshitel megtalálása viszonylag egyszerű, azonban nem csupán ennyi a teendőd, ha valóban jól akarsz járni a hitelfelvétellel.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom