Mire használható az MFB Krízis Hitel Plusz?

2021.01.05.

A konstrukciója célja tehát, hogy egyetlen magyar vállalkozás se maradjon egyedül, bárki cégmérettől és hitelösszegtől függetlenül hozzájuthasson egy kedvező, fix kamatozású kríziskölcsönhöz. Nézzük végig, hogy pontosan mire is használható az MFB Krízis Hitel Plusz!

Mire használható az MFB Krízis Hitel Plusz?

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) azt a vonalat kívánja erősíteni a pandémia okozta gazdasági krízishelyzetben, hogy a kockázatos megítélésű kkv-szektor résztvevői hozzájuthassanak a túlélést és fejlesztést biztosító mentőcsomagokhoz. A pénzügyi szolgáltatásokat kínáló dívizió partnerek projektbe történő bevonása indokolja a nagyfokú rugalmasságot, hiszen általuk egyedülálló szakmai rutin biztosítható a potenciális kliensek hitelbírálatakor. A konstrukciója célja tehát, hogy egyetlen magyar vállalkozás se maradjon egyedül, bárki cégmérettől és hitelösszegtől függetlenül hozzájuthasson egy kedvező, fix kamatozású kríziskölcsönhöz. Nézzük végig, hogy pontosan mire is használható az MFB Krízis Hitel Plusz!

Mire használható az MFB Krízis Hitel Plusz?

Az MFB Krízis Hitel Plusz az eredetileg MFB Krízis Hitel program néven megismert gazdaságélénkítő csomag megújítása és kibővítése, amelynek nyilvánvaló indíttatása, hogy még több olyan mikro-, kis- és középvállalkozást segítsenek át a járványhelyzet miatt kialakult nehézségeken, akiket amúgy a kereskedelmi bankok elutasítanának. Akkor végre térjünk is rá, hogy tulajdonképpen mire is használható az MFB Krízis Hitel Plusz? 

  • Beruházásra: vállalkozás kapacitásbővítésére, eszközállomány kiterjesztésére, gépbeszerzésre, ingatlanvásárlásra.
  • Forgóeszköz vásárlására: árukészletek, vevőkövetelések finanszírozására, személyi jellegű ráfordítások finanszírozására, egyéb üzemeltetési költségekre.
  • Hitelkiváltásra: bármilyen magyarországi pénzintézettől igényelt, 2020. március 31-ig megkötött szerződés keretében felvett beruházási hitel kiváltására. 
  • Likviditási problémákra: a folyamatos fizetőképesség zavartalan biztosításának finanszírozására, ami minden gazdasági társaság működési alapját jelenti.
  • Működési költségek fedezésére: kizárólag szolgáltatási portfólióval rendelkező vállalkozások számára engedélyezett.

Az elnevezésben található „Plusz” kifejezés az eredeti csomag, azaz az MFB Krízis Hitel kondícióira rakott többletértékre utal, ugyanis amíg a sima konstrukció 150 millió forintban maximalizált igényelhető hitelösszeget engedélyez, addig pluszos tesója már 300 milliós keretet is lehetővé tesz, illetve értékelhető üzleti múlt esetén utóbbi állami kezesség nélkül is finanszírozható. A program keretében a gazdasági társaságok legfeljebb 2,5 százalékos fix ügyfélkamat mellett juthatnak hozzá a kölcsönhöz, ami valóban rendkívül kedvezményes és innovatív lehetőség a világjárvány okozta gazdasági válság hatásainak enyhítésére és a vállalkozások túlélési esélyeinek javítására.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

További blogbejegyzések

MFB Krízis Hitel - Kedvező vállalkozói hitel

MFB Krízis Hitel - Kedvező vállalkozói hitel

2020.10.20.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Krízis Hitel programja arról szól, hogy csökkentsék a koronavírus-járvány miatt bekövetkező gazdasági visszaesés negatív hatásait, illetve enyhítsék a honi vállalkozások terheit. Mit jelent ez pontosan? MFB Krízis Hitel: ezt kell tudni róla.

Tovább olvasom
MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

2021.01.13.

Az MFB Krízis Hitel Plusz hitelprogram létrehozásának célja a koronavírus okozta gazdasági problémák mérséklése. A részleteket alább olvashatod!

Tovább olvasom
Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

2021.01.09.

A pandémia okozta krízishelyzet előtérbe helyezte a válságkezelési stratégiák horderejét, amire természetesen a pénzügyi intézmények is gyorsan reagáltak, és lendületesen segítő jobbot nyújtottak a leginkább érintett vállalkozói szférának, lehetőséget teremtve ezzel a túlélésre vagy akár a fejlesztésre, korszerűsítésre is. Nézzünk szét a pénzintézeti börzén, milyen államilag kamattámogatott vállalkozói hitelek állnak a rendelkezésünkre! A dekonjunktúra kezelésére […]

Tovább olvasom