Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

2020.12.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 26. 15:25

A hitelkérelem elutasításának számtalan oka lehet, és ezek egy része a bank „titka” marad; mi most összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

A hitelkérelem elutasítását a bank nem köteles megindokolni, ennek ellenére a legtöbb esetben megtudható, mi is volt az az ok, aminek köszönhetően egy kérelmet visszautasítottak. A leggyakrabban egyszerűen csak arról van szó, hogy valamelyik alapvető feltétel nem teljesült, illetve valamilyen szabályozásnak nem felelt meg a kérelem maga. Jó tisztában lenni a hitelkérelem elutasításának lehetséges okaival, hiszen így egyrészt változtathatsz a következő igényléseden, másrészt pedig akár el is kerülheted ezt a problémát.

hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

hitelkérelem elutasításának leggyakoribb oka a KHR listán való szereplés. Amennyiben aktív státuszban szerepelsz a negatív KHR listán, az automatikus elutasítást jelent, a passzív státuszú ügyfeleknek azonban egy-egy pénzintézet folyósít kisebb kölcsönöket.
Alapvető feltétel egy hitelkérelem elbírálásakor például a magyarországi lakcím, illetve a 18. életév betöltése, viszont előfordulhat, hogy csak 21, vagy 24 évnél idősebbek igényelhetnek hitelt bizonyos bankoknál. Az életkor tekintetében a túl sok is hátránynak számít, mivel létezik felső korhatár is, ami a futamidő lejártához igazodva 65-72 év. Ha ezek közül valami nem teljesül, a kérelmet el fogják utasítani

A jövedelem alacsony mértéke szintén gyakori elutasítási ok, mivel a banknak a JTM szabályozás szerint kell eljárnia. Ha nincs rendszeres, illetve igazolható jövedelmed, akkor szintén elutasítanak, de ugyanilyen eredményre számíthatsz, ha próbaidő alatt igényelsz hitelt, illetve, ha a cég csődeljárás alatt áll.

Amennyiben adósságaid, illetve korábbi hiteleid is vannak, az szintén a hitelkérelem elutasításának egy lehetséges oka, mert fizetésképtelenné tehet. A negatív bankszámlakivonatok, a végrehajtási eljárások és a visszafizetési terhelések szintén azt jelzik a pénzintézetnek a hitelbírálat során, hogy a hitelképességed minimum megkérdőjelezhető, és ezt a bank olyan kockázatnak minősítheti, amit nem érdemes meglépnie.

Ha a hitelkérelem elutasításának fenti okait sikeresen elkerülted, akkor hasonlítsd össze oldalunk segítségével a bankok legjobb ajánlatait, és indítsd el a hiteligénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

2023.08.04.

Személyi kölcsön vagy lakáshitel? Ingatlan vásárlásakor merülhet fel ez a kérdés, és válasz is egyszerű. Néhány dolgot kell csak mérlegelni a döntés előtt. Mekkora összegre van szükség? Jelzáloghitel vagy szabad felhasználású hitel felel meg jobban a céljainknak? Gyorsan kell a pénz? Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, akkor azt is tudjuk, hogy személyi kölcsönt vagy lakáshitelt igényeljünk.

Tovább olvasom
Nézzük át, mit kell tudni a személyi kölcsönről!

Nézzük át, mit kell tudni a személyi kölcsönről!

2020.11.13.

A személyi kölcsön napjaink legnépszerűbb, legtöbbször folyósított hiteltípusa, ami annak köszönhető, hogy számtalan előnnyel rendelkezik a többi hiteltípushoz képest. Ha sürgősen szükséged lenne egy bármire elkölthető pénzösszegre, akkor nincs jobb lehetőséged. Az alábbiakban tehát azt nézzük át, mit kell tudni a személyi kölcsönről.

Tovább olvasom
Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

2019.08.22.

Sokan szeretnék igényelni a babaváró hitelt, hiszen egyedülálló konstrukció, aminek az előnyeit megszámolni sem lehet, de sajnos sokan kiesnek a rostán, amikor az elbírálásra kerül sor. Az egyik leggyakrabban feltett kérdés az, hogy meglévő gyermekre igényelhető-e a babaváró hitel, így most ezt járjuk körbe.

Tovább olvasom
Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

2018.02.25.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitel, rugalmas, ám rövid futamidővel és viszonylag alacsony hitelösszeggel, tudjuk meg kell-e adóstárs az igényléshez.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával