Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Nézzük át a Takarék Otthon Lakáshitelt részletesen!

2020.12.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. március 3. 13:20

Ha lakáshitelt szeretne igényelni, érdemes lehet a Takarék Otthon Lakáshitelt is figyelembe venned a lehetőségek közül, mivel kivételes THM-mel kecsegtet, de más tulajdonságai is különlegessé teszik.

Nézzük át a Takarék Otthon Lakáshitelt részletesen!

A Takarék Otthon Lakáshitel kondíciói

Három altípust különböztethetünk meg: a Takarék Referencia Otthon Lakáshitelt, a Takarék Ötös Otthon Lakáshitelt és a Takarék Tízes Otthon Lakáshitelt, amelyek sok tekintetben különböznek egymástól, de új vagy használt lakóingatlan, illetve építési telek vásárlására, új lakóingatlan építésére, meglévő ingatlan bővítésére, felújítására és ingatlancélú hitelek kiváltására egyaránt használhatóak fel. A minimálisan igényelhető hitelösszeget 1 millió forintban állapították meg, de érdemes megjegyezni, hogy a felső határ nincs meghatározva, így a bank valószínűleg minden igénylést hajlandó teljesíteni a józan ész határain belül, feltéve persze, hogy a feltételek teljesülnek.

Mik a Takarék Otthon Lakáshitel altípusai közötti különbségek?

Természetesen a három altípus között vannak eltérések, főként a THM-értékekben.
Takarék Referencia Otthon Lakáshitel: 3,34–5,24%
Takarék Ötös Otthon Lakáshitel: 3,27-5,97%
Takarék Tízes Otthon Lakáshitel: 3,76–7,05%
Az ezen túli különbségek a kamatozás miatt alakultak így, ugyanis a Referencia Lakáshitel változó kamatozású, hat hónapos kamatperiódussal, míg az Ötös és a Tízes fix kamatozásúak öt, illetve tíz éves kamatperiódusokkal.

Mekkora a futamidő?

Minimális különbség van a három altípus között: a referenciakamathoz kötött, 5 éves kamatperiódusban rögzített kamatozású Takarék Ötös Otthon Lakáshitel esetén 3-30 év, a 10 éves kamatperiódusban rögzített kamatozású Takarék Tízes Otthon Lakáshitel esetén pedig 6-30 év.

Milyen kedvezmények kaphatóak a Takarék Otthon Lakáshitel mellé?

Szinte minden bank kínál kamatkedvezményt a hiteleihez, és ez így van a Takarék Otthon Lakáshitel esetében is. Ehhez persze teljesíteni kell bizonyos feltételeket, így például a rendszeres jóváírás a Takarékbanknál vezetett folyószámlán alapvető, ami meghatározza a kamatkedvezmény összegét is. Ráadásul a Takarékbank nem számol fel semmilyen folyósítási vagy egyéb költséget, kivéve a közjegyzői és az értékbecslési díjat.

Ha a Takarék Otthon Lakáshitel felkeltette az érdeklődésedet, indítsd el az igénylést online, oldalunk segítségével!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel hosszú futamidőre – mikor jó választás?

Lakáshitel hosszú futamidőre – mikor jó választás?

2022.01.07.

A lakáshitelek futamideje általában hosszú. A magas hitelösszeg miatt gyakran kénytelenek is vagyunk hosszabb futamidőt választani. A hosszabb futamidő viszont magasabb költségekkel jár. De mikor jó választás a lakáshitel hosszú futamidőre? Megnéztük.

Tovább olvasom
Jelzáloghitelekről bővebben

Jelzáloghitelekről bővebben

2018.12.08.

A jelzáloghiteleket a legtöbbször ingatlan megvásárlására veszik fel, de a lényege az, hogy a fedezetet vonnak be mögé. Ha épp a felvételét tervezed, akkor összefoglaljuk neked, hogy mit kell tudnod a jelzáloghitelekről.

Tovább olvasom
Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

2021.04.24.

Ha megtaláltuk a legmegfelelőbb otthont, de nincs elegendő megtakarításunk, hogy megvehessük, akkor a bankok ajánlatai közül válogathatunk a hitelek között. Ha minden feltételnek meg tudunk felelni, és valóban jogosultak vagyunk a kölcsönre, akkor pedig egy nagyon fontos kérdés marad: mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

Tovább olvasom
Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

2022.10.14.

Ha az élethelyzetünk úgy hozta, hogy lehetőségünk van a meglévő lakás,- vagy szabad felhasználású kölcsönünk teljes egészét, vagy egy részét visszafizetni a futamidő lejárta előtt, akkor ismernünk kell a lehetőségeinket. Előtörlesztés és végtörlesztés: tudjuk mi a különbség, és hogy a mi esetünkben melyiket érdemes választani? Segítünk dönteni!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával