Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Vállalkozás indítás koronavírus alatt – milyen hitelek közül választhatunk?

2020.12.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 2. 14:41

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy nem könnyű feladat új vállalkozások számára a hitelfelvétel. Ráadásul a koronavírus okozta gazdasági következmények sem könnyítenek a helyzeten. Arra keressük a választ, hogy milyen hiteleket lehet felvenni, ha a vállalkozás indítás koronavírus ideje alatt történik.

Vállalkozás indítás koronavírus alatt – milyen hitelek közül választhatunk?

Vállalkozás indítás koronavírus ideje alatt – megoldás lehet a faktorálás

Hitelfelvétellel a vállalkozás indítás koronavírus ideje alatt azért is nehézkes, mert a legtöbb hitelintézet legalább egy lezárt üzleti év nélkül már a pandémia előtt sem szívesen nyújtott hitelt. Azonban kölcsön helyett segítséget nyújthat a faktorálás, vagyis a vevőkövetelés rövid lejáratú előfinanszírozásának lehetősége. Ez lényegében gyors hitelszerzési lehetőséget jelent a vállalkozások, köztük a lezárt üzleti évvel nem rendelkezők számára is. 

Hogyan történik ez a gyakorlatban? Megelőlegezésre kerül a vevők részére kiállított és teljesítésigazolással rendelkező számlák akár 90 százaléka. Ebben az esetben a bank nem a vállalkozás hitelképességét vizsgálja, hanem a vevők pénzügyi múltját. Ez a megoldás kiegészítő finanszírozásként is jól működik, amennyiben a vállalkozás már kaphat hitelt, de annak összege nem elegendő a célok megvalósításához. 

Hitelfelvétellel is lehetséges a vállalkozás indítás koronavírus ideje alatt

A faktorálás mellett további lehetőség lehet a személyi kölcsön felvétele, még akkor is, ha a vállalkozás indítás koronavírus ideje alatt történik. Nem véletlenülül népszerű ez a hitelezési forma, hiszen fedezet nélkül, egyszerűen és gyorsan felvehető. Azonban van egy hátránya, magasabb kamattal adja a bank, mint a legtöbb típusú hitelt. Ennek egyszerű oka van: személyi kölcsön esetén csupán az igénylő jövedelme a garancia, emiatt magasabb kockázatot vállal a hitelintézet.

A faktorálás és a személyi kölcsön felvétele mellett a szabad felhasználású jelzáloghitel is segítséget nyújthat a kezdő vállalkozások számára. Ennél a hiteltípusnál mindenképpen szükséges fedezet, ami lehet például ingatlan. Ráadásul a szabad felhasználású jelzáloghitel kamata jóval kedvezőbb, mint a személyi kölcsöné.

Bármelyik lehetőségről van szó, alaposan végig kell gondolni minden részletet, különösen akkor, ha a vállalkozás indítás koronavírus ideje alatt történik. Úgy kell kalkulálni, hogy a törlesztőrészletek akkor is kényelmesen fizethetőek legyenek, ha a bevétel összege a tervezetnél jóval alacsonyabb lesz. Ebben a helyzetben az óvatosság alapvető elvárás.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

2022.09.23.

Ha csak egy kicsi hiányzik, vagy ha mersz nagyban gondolkodni, és konkrét célokat megvalósítani vállalkozásod kapcsán, akkor neked nyújt megoldást a Széchenyi Beruházási Hitel MAX, hogy fejleszd, okosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tedd vállalkozásodat! A Széchenyi hitelekről már beszámoltunk nemrég, vegyük most alaposabban szemügyre a Széchenyi Beruházási Hitel MAX előnyeit és lehetőségeit.

Tovább olvasom
Mutatjuk, kiket érint a kiterjesztett kamatstop

Mutatjuk, kiket érint a kiterjesztett kamatstop

2022.11.22.

A kiterjesztett kamatstop az energiakrízis átvészelését célozza, de ezen túl is érkezik segítség a magyarországi KKV-k számára.

Tovább olvasom
MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

2021.01.13.

Az MFB Krízis Hitel Plusz hitelprogram létrehozásának célja a koronavírus okozta gazdasági problémák mérséklése. A részleteket alább olvashatod!

Tovább olvasom
Elindult az NHP Hajrá, mutatjuk a részleteket!

Elindult az NHP Hajrá, mutatjuk a részleteket!

2020.05.21.

Elindult az NHP Hajrá 2020. április 20-án, ami a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja kibővült igénybevételi lehetőséggel és meghosszabbított futamidővel, és ráadásul 4%-os kamattámogatással, aminek következménye az eddigi fix 2,5%-os kamatszint helyetti, még kedvezőbb árazás.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával