Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen hitelt kaphatnak a kezdő vállalkozások?

2020.11.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 18. 18:20

A pénzintézetek általában két lezárt üzleti évet kérnek ahhoz, hogy hitelt adjanak egy cégnek. Jogosan merül fel a kérdés: mennyit és hogyan kaphatnak a kezdő vállalkozások? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

Milyen hitelt kaphatnak a kezdő vállalkozások?

Múltat nem kaphatnak a kezdő vállalkozások

Hitelt igényelni nem mindig egyszerű egy cég számára, nem is beszélve arról, hogy milyen hitelt kaphatnak a kezdő vállalkozások. Mivel gyakorlatilag pénzügyi múlttal nem rendelkeznek, ezért a pénzintézetek nem szívesen vállalják a hitelt, ez ugyanis nem túl előnyös számukra. Magasabb a kockázat, ezért gyakran magasabb kamatot számolnak fel, kedvezőtlenebb feltételeket ajánlanak.

Kevesen gondolnak bele mélyebben, de a hitel nemcsak a felvevő számára kockázatos pénzügyi konstrukció, hanem bizony a bank számára is. Nem tudhatják előre, hogy valóban időben visszakapják-e a nyújtott kölcsönt. A kereskedelmi bankok éppen ezért egy cég pénzügyi múltját vizsgálják, ha a kockázatot elemeznek.

Jellemzően két lezárt pénzügyi évet kérnek a hitelfelvevőtől. Az ebben az időben jellemző gazdálkodás meghatározza a maximális összeget és még számos más kondíciót. Egy kezdő vállalkozás ilyen szempontból nehéz helyzetben van: nem tudja bizonyítani, hogy sikeres lesz pénzügyileg, de azt sem tudja pontosan bemutatni, miből tudja visszafizetni a hitelt.

Milyen lehetőségeket kaphatnak?

De ha ez a feltétel, akkor mégis, milyen hitelt kaphatnak a kezdő vállalkozások, és leginkább hogyan juthatnak hozzá? Ha egyáltalán adnak, a kereskedelmi bankok kevesebb összeget biztosítanak számukra, azt is magasabb kamatszinttel. Van azonban több pénzintézet, amelyik kifejezetten az ilyen típusú, pénzügyi múlttal nem rendelkező cégek számára állított össze hitelcsomagot.

Ilyen konstrukció például a City Leasing és a City Faktor, ami kimondottan kezdő vállalkozásoknak szóló beruházási, forgóeszköz vagy autó leasing hitel. Mi is jelent a fakorfinanszírozás? A pénzintézet ilyenkor a megbízhatónak minősített vevő tartozását előre finanszírozza a kezdő vállalkozásnak. Az induló cégek számára kiemelt lehetőség, az MFB Krízis hitel is, ami 2,5 százalékos kamatra kapható.

Kimondhatjuk: a kezdő vállalkozások nincsenek könnyű helyzetben, ha hitelhez szeretnének jutni, ráadásul a pénzintézetek komoly szűrűt alkalmaznak. Megvizsgálják a fő tevékenységet, árbevételeket, különböző pénzügyi kivonatokat, tartozásokat, a tulajdonsokat. Egy szóval: mindent.

Tévhit tehát azt gondolni, hogy hitelt nem kaphatnak a kezdő vállalkozások, az mindenesetre biztos, hogy több lezárt üzleti év nagyobb biztosítékot jelent a bankok számára.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Egyéni vállalkozást indítanál? Mutatjuk, mit kell tenned hozzá!

Egyéni vállalkozást indítanál? Mutatjuk, mit kell tenned hozzá!

2021.02.15.

Amennyiben van egy jó ötleted, vélhetően hamarosan megszületik az az elhatározás, hogy egyéni vállalkozást indítanál. Nos, természetesen a remélhetőleg sikerre vezető ötlet és az elhatározás elengedhetetlen, azonban van jó néhány adminisztratív feltétel, amely elengedhetetlen egy kezdő vállalkozás elindításához. Összegeztük az ehhez szükséges fontosabb információkat.

Tovább olvasom
Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

2021.01.25.

Azt, hogy mitől lesz sikeres egy vállalkozás, számos tényező befolyásolhatja. Az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal látunk el ezzel kapcsolatban.

Tovább olvasom
MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

2021.01.13.

Az MFB Krízis Hitel Plusz hitelprogram létrehozásának célja a koronavírus okozta gazdasági problémák mérséklése. A részleteket alább olvashatod!

Tovább olvasom
Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

2021.09.06.

2021. szeptember első napjától elérhető a Széchenyi Lízing GO!. A hitelek mellett a Széchenyi Kártya Program mostantól egy teljesen új termékkel, egy lízingkonstrukcióval is segíti a vállalkozásokat. A konstrukció KAVOSZ Zrt által gondozott, és a KAVOSZ Zrt-n keresztül érhető el. Mutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával