Vállalati hitel sorozatunk 1. – Széchenyi beruházási hitel plusz

2020.11.04.

A vállalati hitelekről érdemes olvasni, hiszen az utóbbi időszakban eléggé felkapott lett a szegmens. Nem véletlenül, hiszen az állami támogatásoknak is köszönhetően nagyon sok kedvező termékkel találkozni. Vállalkozása van és beruházna? Nézze meg, milyen lehetőséget nyújt a megújított Széchenyi Kártya Program!

Vállalati hitel sorozatunk 1. - Széchenyi beruházási hitel plusz

A megújított Széchenyi Kártya Programban újfajta, kedvezményes vállalati hitelekről gondoskodtak. Az átalakulás oka elsősorban a negatív gazdasági környezet ellensúlyozása volt, azáltal, hogy a hazai cégek működését segítik. A koronavírus-járvány hatásai okozta visszaesés a gazdaság több területén is jelentős károkat okozott, valahol a működés vált nehézzé, mások fejleszteni nem tudtak. A magyar állam hitelcsomagokkal próbál a helyzeten javítani. Nézzük, hogyan!

A Széchenyi beruházási hitel plusz nevéhez méltóan azért lett létrehozva, hogy a hazai vállalkozások fejlesztéseit elősegítse, bátorítsa a beruházásokat. Ebből a hitelből ugyanakkor nemcsak a beruházások finanszírozhatóak, hanem a hitelcélhoz kapcsolódó forgóeszközök is. Mekkora összeget lehet igényelni? A kölcsön összege minimum 500 ezer forint, ám akár 1 milliárd forintig is felmehetünk. Ami a futamidőt illeti, az maximum 10 év, a törlesztés elkezdéséig szóló türelmi idő pedig legfeljebb 24 hónap lehet. A konstrukcióban a nettó ügyleti kamat 0,5 százalék/év, a kezelési költséget az állam állja. A szerződéskötésnek van díja, egyszeri 1,5 százalék, de legfeljebb 1,5 millió forint, a folyósítási jutalék pedig tranzakciónként 15 ezer forint.

A Széchenyi beruházási hitel plusz több oldalról is előnyös lehet egy cég számára. Az első és legfontosabb, hogy a hitelcél széleskörű, azaz sokféle beruházás megvalósítható a segítségével. Emellett természetesen nagyon fontos pozitívum az állami kamattámogatás, és a kedvezmény érinti a kezelési költségeket, és a kezességi díjakat is. Az igényelhető hitelösszeg nagysága és a futamidő hossza miatt széles körben lehet vonzó a termék a vállalkozások között.

A vállalati hitelekről fontos tudni, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében meghirdetett kölcsönök az ország több mint 200 pontján igényelhetőek. Na, de kik igényelhetnek ilyen hitelt? Az alapvető feltétel: minden olyan mikro-, kis- és középvállalkozás pályázhat Széchenyi hitelre, amelynek nincs lejárt köztartozása, illetve lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott feltételeknek.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Takarékbank személyi kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Takarék Fix Személyi Kölcsön

THM

7,52% - 19,52%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Széchenyi kártya, mit kell tudni?

Széchenyi kártya, mit kell tudni?

2020.02.20.

A Széchenyi Kártya egy államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel. A kis- és középvállalkozásokat célozza, és rövid átfutási idővel igényelhető. Jelen cikkünkben a főbb tudnivalókat foglaljuk össze.

Tovább olvasom