Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Újabb Széchenyi hitel az agrárszektornak!

2020.10.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 16. 23:48

Egy újabb Széchenyi hitel jelent meg, amely kifejezetten az agrárszektort, vagyis a mezőgazdasági cégeket célozza, és kifejezetten kedvező azok számára, akik szeretnék fejleszteni, vagy épp elindítani a vállalkozásukat.

Újabb Széchenyi hitel az agrárszektornak!

Kik igényelhetik az újabb Széchenyi hitelt?

Cégformától függetlenül a mezőgazdasági őstermelők, az ezen iparágban dolgozó egyéni vállalkozók, szövetkezetek, családi gazdálkodók és gazdasági társaságok egyaránt igényelhetik az újabb Széchenyi hitelt, de azok a vállalkozások is jogosultak lehetnek rá, amelyeknek nem a mezőgazdasági termelés a főtevékenységük, ám az alaptevékenységeik között szerepel ilyen TEAOR-szám, és ilyen tevékenységet is végeznek.

Mire használható az újabb Széchenyi hitel?

Az újabb Széchenyi hitel beruházásokhoz, fejlesztésekhez, valamint forgóeszközök finanszírozásához is igényelhető.

Mik a hitel kondíciói?

Az újabb Széchenyi hitelhez kapcsolódó hitelkeret minimum 500.000, maximum 100.000.000 forint – de a vállalkozás csak a hitelcél szerinti nettó árbevételnek 35%-át igényelheti. A futamidő pedig a bank és az ügyfél közötti megállapodás szerint 1,2, vagy 3 év lehet. A hitel kamata 1 havi BUBOR + 4%, a kezelési költség 0,8% minden évben, a támogatás mértéke pedig 4%.

És mik a feltételei?

A hiteligénylés feltétele a köztartozás-, illetve a hiteltartozás-mentesség, valamint 25.000.000 forint feletti hitelösszeg esetén az igénylőnek legalább 2 lezárt naptári éves vállalkozói múlttal kell rendelkeznie. 25.000.000 forint alatt elég az egy év is. Ingatlanfedezetet csak 50.000.000 forint felett szükséges biztosítani.

Vannak egyéb költségek az újabb Széchenyi hitel felvételekor?

A bírálati díj 17.000-280.000 forint lehet, a társkártya díja pedig 4.000 forint, emellett további költség a kezességi díj, ami a hitelösszeg 80%-ának közel 1%-a.

Szükség van-e kezesre?

Az újabb Széchenyi hitel igénylésekor szükség van kezesre, aki az őstermelők, családi gazdálkodók és egyéni vállalkozók esetében az aláírótól független magánszemély lehet. Társas vállalkozások esetében pedig a többségi, legalább 50%-os tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonos. Az állami garancia 80%-ra terjed ki. A kezes pedig a maradék 20%-ot kell, hogy fedezze a hitel felmondása, vagy nemfizetés esetén.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Új Széchenyi hitelekről részletesen

Új Széchenyi hitelekről részletesen

2020.09.10.

Ha új vállalkozást szeretnél indítani, vagy a már régóta működő üzletedet szeretnéd fejleszteni, de nem áll a rendelkezésedre elegendő tőke, akkor létezik számodra megoldás, amelyet nem csak lehetséges, de érdemes is kihasználnod: az új Széchenyi hitelek!

Tovább olvasom
Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

2022.11.18.

A Széchenyi hitelek kamata sajnos emelkedik, viszont érkezett egy jó hír is, aminek valószínűleg sokan fognak örülni.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

2022.10.18.

A Széchenyi MAX hitelek igénylése nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból kiderül, mire lesz szükség hozzá.

Tovább olvasom
Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

2021.04.07.

A Széchenyi Likviditási Hitel komoly segítséget nyújthat a vállalkozásod sikeressé tételében – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával