Minimális jövedelem, amivel személyi kölcsönt vehetek fel?

2020.07.10.

Ha vettél már fel személyi kölcsönt, vagy tájékozódtál, hogy miként is lehetséges, akkor tudod, hogy bizonyos feltételeknek kell megfelelned. Annak érdekében, hogy a bank folyósítsa is neked az igényelt hitelösszeget. Ilyenek például a minimum három hónapos munkaviszony, a betöltött 18. életév, illetve az érvényes személyazonosító okmányok, valamint a minimális jövedelem, amit a bank elvár.

Minimális jövedelem, amivel személyi kölcsönt vehetek fel?

Természetesen a feltételek bankonként eltérnek, így a minimális jövedelem mértéke is más és más. A betöltött évek száma is lehet akár 21, vagy a munkaviszony időtartamára vonatkozó feltétel is lehet hat hónap, de akár egy év is. Éppen ezért fontos, hogy felmérd a lehetőségeidet, majd ezeket is figyelembe vedd a hitelkonstrukció kiválasztásakor.

Visszatérve a minimális jövedelemre; ugyan a mértéke minden banknál más és más lehet, azonban hangsúlyozni kell, hogy “lehet”. A legtöbb személyi kölcsön igénylésekor ugyanis az aktuális minimálbért adja meg a legtöbb pénzintézet, és csupán néhány van, ami ettől eltér. Egyesek valamivel többet, mások valamivel kevesebbet írnak elő. Ha a Központi Statisztikai Hivatal által rendszeresen jelentett átlagjövedelem körül keresel, akkor ezzel nem is kell foglalkoznod, de akkor is megoldható a hitelfelvétel, ha be tudsz vonni az ügyletbe egy adóstársat, akinek jövedelmével együtt már tudod teljesíteni a minimális jövedelmi elvárást.

Ha azonban ez nem megy – és sajnos sokan vannak így ezzel a kérdéssel –, akkor alaposan meg kell válogatnod, hogy hová fordulsz személyi kölcsönért. A közmunkaprogramban résztvevők számára például szinte alig akad pénzintézet, ami kölcsönt kínálna. De azért természetesen akad lehetőséged még ebben az esetben is. A minimális jövedelem alsó határa egyes bankoknál 70-75 ezer forint környékén mozog, és ezzel már szinte bárki meg tudja oldani a hitelfelvételt, ám még így is légy körültekintő!

Nem szabad ugyanis megfeledkezned az “addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” aranyszabályáról. Ez persze nem csak abban az esetben vonatkozik rád, ha alacsony a jövedelmed, ám ekkor hatványozottan. Számtalan dolgot kell kifizetned egy hónap során, és ha extra költséged lép fel, azt bele kell kalkulálnod a jövedelmedbe. Ha ehhez még egy törlesztőrészletet is hozzá kell számolnod, problémákat tapasztalhatsz, minimális jövedelem ide, vagy oda.

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk.

További blogbejegyzések

Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

2019.04.29.

Sokszor kapunk olyan kérdéseket tőletek, amikre hirtelenjében olyan választ kell adnunk, aminél csak a visszakérdezés lenne rosszabb. Az, hogy mekkora jövedelem kell a hitelfelvételhez, szintén ilyen, a válaszunk pedig csak annyi: az attól függ. És hogy mitől? Nos, ezt már könnyebb megválaszolni!

Tovább olvasom
Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

2018.10.07.

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor teljesítened kell bizonyos feltételeket ahhoz, hogy a hitelbírálat pozitív legyen. Ha csak az egyiknek nem felelsz meg, akkor el fogják utasítani a hitelkérelmedet.

Tovább olvasom
Online jövedelemigazolás – hamarosan már ez sem kell a hitelfelvételhez!

Online jövedelemigazolás – hamarosan már ez sem kell a hitelfelvételhez!

2020.03.24.

2020-ban az online jövedelemigazolás segítségével még egyszerűbben vehetsz majd fel személyi kölcsönt, mert sem a munkáltatói igazolásra, sem a számlakivonatokra nem lesz szükséged. Mindössze fel kell hatalmaznod a bankot, hogy lekérje a NAV-tól az online jövedelemigazolást, és ha megfelelsz a feltételeknek, már folyósítják is a kölcsönödet. 2019 végén adtak ki egy kormányrendeletet az online jövedelemigazolásra vonatkozóan. Mégpedig azt, hogy […]

Tovább olvasom