Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

JTM 2019 változás július 1.-től – nézzük a részleteket!

2019.07.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:25

Volt már az idei évben változás a jövedelemarányos törlesztési mutatóval kapcsolatban. Ám a kormány most, a babaváró hitellel összefüggésben ismét bejelentett egyet, ami nagymértékben befolyásolja a hitelfelvételt a jövőben. Egész pontosan július 1.-től kezdve. Lássuk tehát a JTM 2019-es szabályváltozását!

JTM 2019 változás július 1.-től – nézzük a részleteket!

A szabályozás eddig azt mondta ki, hogy a hitel törlesztőrészlete nem haladhatja meg a hitelfelvevő havi, nettó jövedelmének 50%-át, illetve 400.000 forint felett a 60%-át. Vagyis aki ennél magasabb jövedelmet képes igazolni, az nagyobb hányadot fordíthat törlesztésre. A legfrissebb, július 1.-től érvénybe lépő JTM 2019-es szabályváltozás ez utóbbi összeget emeli fel 500.000 forintra. Tehát aki eddig magas jövedelműnek számított, az ettől kezdve nem tudja kihasználni a 60%-os törlesztési hányadot.

Lakáshitel és személyi kölcsönök között itt tudsz válogatni, hasonlítsd össze a legjobb hiteleket és igényeld online.

Fontos hozzátennünk, hogy a hitelképesség vizsgálatát a kamatperiódus hossza is befolyásolja, vagyis minél hosszabb, annál nagyobb arányban fordítható a jövedelem hiteltörlesztésre. Konkrétabban, a JTM 2019-es szabályváltozás szerint ez azt jelenti, hogy az 50, illetve 60% csak a 10 éves, vagy annál hosszabb kamatperiódussal rendelkező hitelek esetében igaz. Az 5 évnél rövidebb kamatperiódushoz már csak 25 és 30%, 5 és tíz év közöttiekhez pedig 35, illetve 40% tartozik.

Mint láthatod, elég komoly a július 1.-i JTM 2019-es szabályváltozás, bár tény, hogy arányaiban kevesebb embernek okoz majd problémát, mint elsőre gondolhatnád. Kisebb összegek esetén abszolút nem jelent majd semmilyen akadályt, és a személyi kölcsönök igen nagy hányada nem haladja meg az 1.000.000 forintot. Amit tényleg bárki tud igényelni még alacsony jövedelem esetén is, csupán a futamidőt kell megfelelően hosszúra szabni.

Amennyiben hitelt keresel, vedd figyelembe a JTM 2019-es szabályváltozást, és ez alapján válaszd ki az igényelt összeget. Majd hasonlítsd össze a pénzintézetek legjobb, elérhető ajánlatait oldalunk segítségével. Így biztos lehetsz benne, hogy amit kérsz, meg is kapod! Ha kérdésed van, azt pedig tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Határozott munkaszerződéssel, kölcsönt?

Határozott munkaszerződéssel, kölcsönt?

2018.04.08.

Fontos kérdés, hiszen manapság egyre többen dolgoznak úgy, hogy a szerződésük határozatlan idejű, és ha hitelt szeretnének felvenni, akkor van esély arra, hogy emiatt falakba ütközhetnek, ugyanis korábban a hitelfelvételnél nem minden pénzintézet fogadta el a határozott időre szóló munkaszerződést; ez akár a hitelkérelem elutasításával is járhatott. Nézzük meg, hogy mi a helyzet ezzel most!

Tovább olvasom
Jelzáloghitel használt lakás vásárlásra

Jelzáloghitel használt lakás vásárlásra

2018.01.19.

Ha ingatlanvásárláson töröd a fejed, akkor szinte biztosan jelzáloghitelt fogsz felvenni. Új és használt lakás vásárlásához is ez a konstrukció a legmegfelelőbb, de természetesen akadnak így is különbségek. Lássuk, mit kell tudnod, ha használt lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelt vennél fel!

Tovább olvasom
MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

2018.07.18.

MiniKölcsön 1 óra alatt, tehát a hiteltermékkel kapcsolatosan már olvashattál nálunk, de röviden összefoglaljuk ismét. Ha egy kisebb összegre van szükséged, mert átmeneti pénzzavarba kerültél, akkor a MiniKölcsön 1 óra alatt lehetséges.

Tovább olvasom
A hitelkiváltó hitel

A hitelkiváltó hitel

2019.04.05.

Szerencsére egyre kevesebben vannak, akiknek komoly problémát okoz a hiteltörlesztés, mert már eljutott hozzájuk a hitelkiváltó hitel híre, és léptek is ebben az ügyben. Ha Te is ebbe a táborba tartozol, akkor ez a cikk nem Neked szól, ha viszont többfelé fizetsz, és már nem tudod követni, mivel vagy elmaradásban, ráadásul ez a családi kasszát is erősen megterheli, akkor olvass tovább, ugyanis jó hírünk van. Megoldhatod ezt a problémát!

Tovább olvasom