Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

2019.06.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 11:59

Mint már bizonyára tudod, a július 1.-től igényelhető a kormány legújabb családtámogatási kedvezménye. De talán vannak még homályos foltok az igényléssel, illetve a támogatás mikéntjével kapcsolatban. Ezért cikkünkben összefoglalunk mindent a babaváró hitelről.

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

Mindent a babaváró hitelről, ez egy szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélküli kölcsön. Aminek futamideje maximum 20 év, a felvehető hitelösszeg 10.000.000 forint, a törlesztőrészlet maximum 50.000 forint lehet. Emellett kamatmentes, és kizárólag házastársak igényelhetik, és a futamidő alatt születő gyermekek számától függően támogatás is kapcsolódik hozzá. Viszont ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül nem születik gyermek a családban, akkor azt vissza kell fizetni. A szerződést legkésőbb 2022. december 31-ig lehet megkötni, vagyis ideiglenes „akcióról” van szó. A törlesztés három évig szüneteltethető az első gyermek megszületésétől. A második gyermek születése után pedig további három év halasztást lehet kérni, illetve az állam után a fennmaradó tőketartozás 30%-át elengedi. Ha pedig a szerződéskötés után legalább három gyermek születik, akkor a teljes tőketartozás elengedésre kerül! A babaváró hitelt itt tudod igényelni egyszerűen, kattints ide. 

Jogosultság ellenőrző kalkulátor, ellenőrizd a követelményeket, itt. 

A babaváró hitelt a 2019. július 1. után született gyermekek után lehet igényelni, és a legalább 12 hetes magzatokat már gyermeknek tekinti a törvény. Fontos, hogy az igénylő pár legalább egyik tagja rendelkezzen minimum három éves, folyamatos TB jogviszonnyal. Emellett a pár hölgy tagjának életkora 18-40 év lehet. A CSOK-ot és a babaváró hitelt lehet igényelni akár egyszerre is, viszont mindkettőnél figyelembe veszik a JTM szabályozást, kizáró ok a negatív KHR listán való szereplés, és mivel csakis kereskedelmi bankoknál lehet leadni a kérelmet, a bank a saját szabályzata alapján is megvizsgálja azt, és ha nem felel meg, akkor a jogszabályi megfelelőség ellenére is elutasíthatja. Partnerünknél is leadhatod igénylésedet, itt.

Úgy gondoljuk, hogy sikerült összefoglalnunk mindent a babaváró hitelről, ám ha maradtak volna kérdéseid, vedd fel velünk a kapcsolatot, és szívesen válaszolunk vagy tekintsd meg blogunkat a további információért, ezt itt teheted meg. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

2020.04.08.

Idén tovább emelkedik a referenciakamat a babaváró hitelnél, és egyelőre nem tudhatjuk, meddig. Novemberben kezdődött a dolog, de akkor még nem tűnt veszedelmesnek, mostanra azonban már mindenki elkezdett aggódni – és nem véletlenül. Nézzük mi történik, ha a referenciakamat emelkedése megtörténik.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom
Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

2023.08.16.

Önerőként a Babaváró hitel is használható, de csak megkötésekkel – az alábbi cikkből megtudhatod, mit kell tenned ennek érdekében!

Tovább olvasom
Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

2021.12.23.

2022. január elsejétől módosítják az adósságfék-szabályokat, ami bizonyos esetekben érinti többek között a hitelbírálatokat és hitelfelvételhez szükséges önerő mértékét is. A nettó havi jövedelemből számolt korlátok viszont nem változnak.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával