Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 10:47

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

A babaváró támogatás a 2019. július 1. után született gyermekek után igényelhető, és a legalább 12 hetes magzatokat már gyermeknek tekinti a törvény. Fontos feltételként szabták meg, hogy az igénylő pár legalább egyik tagja rendelkezzen minimum három éves, folyamatos TB jogviszonnyal. Lényeges információ még, hogy az állam a második gyermek megszületése után a fennmaradó tőketartozás 30%-át, a harmadik után pedig a 100%-át elengedi.

Jogosultság ellenőrző kalkulátor, ellenőrizd a követelményeket, itt. 

A babaváró hitel egy szabad felhasználású személyi kölcsön, aminek a futamidejét jócskán megnövelték. Maximum 20 év lehet, a törlesztőrészlet maximum 50.000 forint, és kizárólag házastársak igényelhetik. Emellett kamatmentes, viszont ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül nem születik gyermek a családban, akkor a kamattámogatást vissza kell fizetni. A törlesztés három évig szüneteltethető az első gyermek megszületésétől, a második gyermek születése után pedig további három év halasztást lehet kérni. A teljes hitelösszeg babaváró támogatássá válik, ha a szerződéskötés után legalább három gyermek születik. Csok-kal kapcsolatosan az alábbi oldalon tudsz bővebb információkat találni, kattints ide.

Van még egy előny, ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül: a CSOK-ot és a babaváró támogatást akár együtt is fel lehet venni! Ha tehát családalapításon töröd a fejed, akkor az ingatlanvásárlást rendkívül könnyen meg tudod majd oldani! Ellenben azt sem szabad elfelejteni, hogy mindkettőnél figyelembe veszik a JTM szabályozást, és kizáró ok a negatív KHR listán való szereplés, azt viszont jó, ha tudod, hogy a CSOK vissza nem térítendő támogatását így is igénybe veheted. A legjobb lakáshitelekért kattints ide. 

A babaváró támogatás és a CSOK nem fedi le az ingatlanvásárlási igényeidet? Plusz hitelre lenne hozzá szükséged? Hasonlítsd össze oldalunk segítségével a bankok legjobb ajánlatait, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

2019.08.09.

Nálad is elérkezett a családalapítás ideje, és ebben a babaváró hitelnek is nagy szerepe van? Nem csodáljuk; ez a Családvédelmi Akcióterv egyik legizgalmasabb és legnagyobb nyereséggel kecsegtető ajánlata, amit nem szabad kihagyni! Ha nem szeretnél amiatt aggódni, hogy vajon jogosult lehetsz-e rá, vagy nem szeretnél feleslegesen dokumentumokat gyűjtögetni az igényléshez. Akkor vedd igénybe a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, és olvasd el a babaváró hitellel kapcsolatos cikkeinket, így minden információhoz hozzájuthatsz!

Tovább olvasom
A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

2023.03.03.

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban nem változtak a korábbiakhoz képest, de, ha igényelni szeretnéd, fontos tisztában lenned a részletekkel is!

Tovább olvasom
Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

2019.10.22.

A babaváró hitel az utóbbi néhány hónapban a középpontba került, és alaposan felforgatta a magyar hitelpiacot, hiszen aki csak teheti, megpróbálja felvenni. Nem is csoda, hiszen fantasztikus konstrukció már hitelként is. De ha még azt is hozzátesszük, hogy bizonyos feltételek teljesítése mellett támogatássá is alakulhat, akkor gyakorlatilag kihagyhatatlan. Sajnos csak egy bizonyos csoport igényelheti, és a feltételek is meglehetősen nehezek. Így előfordul, hogy a babaváró hitel elutasításra kerül. Mit lehet ilyenkor tenni? A megoldás a személyi kölcsön!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával