Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

2017.10.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. február 28. 17:33

Most készülsz életed első autójának megvásárlására, netalán lecserélnéd a régit? Ha nem teheted meg, hogy a teljes vételárat készpénzben fizesd ki, és a bankszámládon sincsen tartalék, jó ötlet lehet a személyi kölcsön. 

Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

Miért kell személyi kölcsön autóvásárlásra?

Amennyiben a rendelkezésedre álló önerőt ki kell egészítened, azt javasoljuk, hogy ne vegyél fel azonnal személyi kölcsönt, először gondold át inkább az alábbiakat.

Személyi kölcsön autóvásárlásra: hasonlítsd össze az egyes bankok kínálatát

Ha így teszel, azt fogod találni, hogy az egyes törlesztőrészletek között nincs számottevő különbség.

Ennek ellenére belefuthatsz olyan banki ajánlatokba, ahol a szokásosnál magasabb kamat van megállapítva.

Tudtad? Az, hogy mekkora összeget kaphatsz, attól is függ, hogy van-e már valahol személyi kölcsönöd, lakáshiteled, vagy áruhiteled.

Ami a banknak jó, neked nem biztos, hogy az

Azt tudnod kell, hogy a bank számára az a biztonságosabb, ha autóvásárlás céljából nem személyi kölcsönt, hanem autóhitelt veszel fel. Ennek oka az, hogy ekkor a fedezet maga az autó, és ha adósként nem fizetsz, a bank vissza tudja venni a gépjárművet.

A személyi kölcsön autóvásárlásra előnyei

Személyi kölcsön esetén nem kell kell leadni a törzskönyvet, és a forgalmi engedélybe sincs bejegyezve a bank tulajdonosként. Ez a verzió már az adósnak kedvez.

A személyi kölcsön mellett szól, hogy alacsony a kamat, és még fedezet sem szükséges hozzá.

Az ügyintézési idő igen rövid, már pár óra leforgása alatt kézhez kaphatjuk a hitelt. Mehetünk is autót vásárolni!

Tipp: csak akkor válaszd a személyi kölcsönt, ha a jelenlegi élethelyzetedben ez a legjobb megoldás. Ha ez adott, akkor igen kedvező feltételekkel tudod felvenni.

Figyelem! Személyi kölcsön felvételénél alapszabály, hogy a nettó fizetésed maximum 10x-ese vehető fel személyi kölcsönként.

Autóvásárlási célból az alábbi személyi kölcsönöket ajánljuk:

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

2023.06.22.

Egy autó megvásárlás többnyire családi döntés eredménye. Ahogy az is, hogy autóhitelt igényeljenek-e a vásárláshoz. Segítünk a döntésben. Összehasonlítottuk az autóhitel és a lízingelés lehetőségét. Mutatjuk, hogy mire jutottunk.

Tovább olvasom
Autóhitel személyi kölcsönnel!

Autóhitel személyi kölcsönnel!

2018.11.19.

Autóhitel, vagy személyi kölcsön? Ez a kérdés sokszor felmerül, hiszen mindkettő létezik, mindkettőből lehet autót vásárolni, és mindkettő könnyen elérhető. Vizsgáljuk meg, melyikkel járhat jobban az, aki gépjárművet szeretne vásárolni, de erre nem áll a rendelkezésére elegendő pénzösszeg!

Tovább olvasom
Autóvásárláson gondolkodsz? Ezeket a költségeket mind fedezheted hitelből!

Autóvásárláson gondolkodsz? Ezeket a költségeket mind fedezheted hitelből!

2021.01.20.

Autóvásárláskor a legtöbben csak a vételárra koncentrálnak, holott egyéb költségekkel is számolniuk kellene, amelyek azonban hitelből is kifizethetőek. 

Tovább olvasom
Autóvásárlás finanszírozása: személyi kölcsön vagy autólízing?

Autóvásárlás finanszírozása: személyi kölcsön vagy autólízing?

2024.03.08.

Amikor egy autó megvásárlásához pénzre van szükségünk, két lehetőségünk van: személyi kölcsönt vehetünk fel vagy autólízinggel vásárolhatjuk meg a gépkocsit. De mi a különbség a személyi kölcsön és az autólízing között? Melyik mikor jó választás? Mutatjuk, hogy melyiket mikor érdemes választani.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával