Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell.

2017.10.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:52

Ugyan van egy seregnyi elvárás, ami bankonként és hitelfelvételenként eltér, de vannak olyan személyi feltételek, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell a hitelfelvétel során. Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei.

Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell.

A 18 éves életkor betöltése

Amíg valaki nincs 18 éves, azaz nem felnőtt, addig esélye sincs labdába rúgni a hitelkérelemnél.

Legalább minimálbér igazolása

Sokan itt buknak el, pedig erre nagy szükség van.

A minimálbér forrásai: munkabér, véglegesített járadék vagy rokkant nyugdíj, öregségi nyugdíj, stb.

A jelenlegi minimálbér nettó 84.788 forint.

Figyelem! A mindenkori minimálbér megléte nem biztos, hogy elég lesz annak a hitelösszegnek a felvételéhez, amit szeretnél.

Létezik ugyanis egy korlát (JTM – Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató), amely meghatározza, hogy a jövedelmünk hány százalékát szánhatjuk hitelfelvételre. Ezt pedig egyetlen bank sem terhelheti túl.

A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató kiszámítása:

Ha a hitelfelvevő igazolt havi nettó jövedelme alacsonyabb, mint 400.000 forint, a JTM hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg forinthitel nyújtása esetén az 50%-ot,

Ha a hitelfelvevő igazolt havi nettó jövedelme eléri vagy meghaladja a 400.000 forintot, a JTM hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg forinthitel nyújtása esetén a 60%-ot.

Fontos! A bankok a minimálbérből levonják a megélhetési költséget, és ezt az összeget lehet hiteltörlesztésre fordítani.

Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, cselekvőképesség

Csakis cselekvőképes személy köthet szerződést vagy tehet jognyilatkozatot. Cselekvőképesnek az személy számít, aki betöltötte a 18. életévét, és a törvény is elismeri a cselekvőképességét.

Ez így van jól, hiszen csak azok tudnak felelősséget vállalni a hitelfelvételükért, akik a szellemileg épek, és a szellemi érettség, valamint az észszerű akaratelhatározásra való képesség megfelelő fokán állnak. Csak az ilyen egyénektől várható el, hogy át tudják látni az egyes hitelfelvételi alternatívákat, és ki tudják választani a számukra megfelelőt.

Hitelre van szükséged? Tekintsd meg Személyi kölcsön és Jelzáloghitel kínálatunkat. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

MiniKölcsön hitel frissítve

MiniKölcsön hitel frissítve

2019.04.10.

Többször is írtunk már a MiniKölcsön hiteléről, hiszen egy rendkívüli hitelkonstrukció, aminek vannak ugyan „buktatói”, de bizonyos esetekben életmentő is lehet. Most frissítették, illetve – hogy pontosak legyünk – egy akciót hirdettek, ami miatt a MiniKölcsön hitel jelenleg a legjobb lehetőség a piacon!

Tovább olvasom
Határozott munkaszerződéssel, kölcsönt?

Határozott munkaszerződéssel, kölcsönt?

2018.04.08.

Fontos kérdés, hiszen manapság egyre többen dolgoznak úgy, hogy a szerződésük határozatlan idejű, és ha hitelt szeretnének felvenni, akkor van esély arra, hogy emiatt falakba ütközhetnek, ugyanis korábban a hitelfelvételnél nem minden pénzintézet fogadta el a határozott időre szóló munkaszerződést; ez akár a hitelkérelem elutasításával is járhatott. Nézzük meg, hogy mi a helyzet ezzel most!

Tovább olvasom
Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

2018.09.17.

Ha meglehetősen régóta törleszted a hiteledet, akkor szinte biztos, hogy a konstrukciója mára már elavulttá vált, és sokkal jobbakat is találhatsz a piacon. Érdemes elgondolkodnod a hitelkiváltás lehetőségén, hiszen így nem csak a hiteled lesz korszerűbb, de a törlesztőrészleted is alacsonyabbá válik!

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

Személyi kölcsönt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

2017.11.02.

Mivel a személyi kölcsönt mindig egy adott cél miatt vesszük fel, ezért nem mindegy, hogy mekkora átfutási idővel (a benyújtásától a folyósításig terjedő időszak) számolhatunk. Ennek ideje bankonként változó. Vizsgáljuk meg, mitől is függ az, hogy mikor kapjuk meg a hitelünket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával