fbpx

Támogatást megelőlegező hitel

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel egy olyan konstrukció, amely a vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál. A kölcsön az olyan vissza nem térítendő állami támogatással megvalósuló beruházásoknál hasznos, amelyeknél a jellemzően a teljes beruházás befejezését követően folyósított állami támogatások megelőlegezésére van szükség.

A Széchenyi Kártya Program (népszerűbb nevén Széchenyi hitel) régóta hasznos eleme a magyar gazdaságnak, hiszen a célja az, hogy kedvezményes kölcsönökkel segítse a különböző hazai vállalkozásokat. A program számos elemből áll, az egyik ilyen a Széchenyi támogatást megelőlegező hitel. A Széchenyi Kártya Programot azért hozták létre, hogy a mikro-, kis-, és középvállalkozások működését és fejlődését támogassa. Erre a koronavírus-járvány miatt kialakult negatív gazdasági környezetben még nagyobb szükség van. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházások esetén – jellemzően a beruházás lezárása után folyósított – vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál. A konstrukció állami kamat- és kezességi díjtámogatást tartalmaz, akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhető, gyors és egyszerűsített hitelbírálat tartozik hozzá, illetve – ahogyan a program többi hitelét – az ország több mint 200 pontján lehet igényelni.

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitelnél legfeljebb 100 millió forint, de maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. A kölcsön futamideje legfeljebb 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható. A kölcsön törlesztése majd a támogatás folyósításából történik, méghozzá a bank és az ügyfél közötti szerződésben meghatározott időpontban, rendszerességgel.

Ezt a hitelt minden olyan kkv igényelheti, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (ha az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások is igényelhetik), emellett nem veszteséges tartósan, nincs lejárt köztartozása, hiteltartozása, illetve megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott többi feltételnek.

Így kaphatod meg a hitelt

Támogatást megelőlegező hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Támogatást megelőlegező hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Támogatást megelőlegező hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Támogatást megelőlegező hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Akad olyan termék, amelynél legalább egy lezárt üzleti év szükséges, de ez nem mindenütt kizáró ok.

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, hiszen a termék is sokféle lehet. Ami általában alapvető, az a magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Az agrár hitel voltaképpen egy vállalkozói hitelfajta. Számos formája van, amelyet a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudnak hasznosítani. Működéshez, beruházáshoz egyaránt hasznos lehet, sokféle célt szolgálhat.

A vállalkozói folyószámlahitel fix költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, de akadhatnak más költségek, díjak is, mint például a kezelési költség.

A legnagyobb előnye az, hogy segíthet átmeneti pénzzavarok esetében. A vállalkozás pénzforgalmi számlájához nyújtott hitelkeretből szabad felhasználású kölcsönhöz juthatunk. A keret nagyságát a hitelező pénzintézet határozza meg az alapján, hogy a vállalkozásunk milyen helyzetben van, hogy alakult az árbevétele az elmúlt időszakban.

A célra több lehetőség is akad. A kereskedelmi bankok sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, valamint rendelkezésre állnak a Széchenyi hitelek is. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatást és könnyített feltételeket biztosít számukra a különböző hiteleknél.

A kezdő vállalkozások kategóriájába általában azok a vállalkozások tartoznak, amelyek még nem működnek, vagy nincs jelentős üzleti múltjuk, még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom