fbpx

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
OTP

Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel

Kamat2,5%
Futamidő24 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A megújított Széchenyi Kártya Program része a Széchenyi folyószámlahitel GO!. Az államilag támogatott hiteltermék célja az, hogy elősegítse a vállalkozások finanszírozását, egyúttal ellensúlyozza a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket.

A Széchenyi Kártya Program (népszerűbb nevén Széchenyi hitel) 2020-ban átalakult és kibővült. A változtatásokat a járványhelyzet miatt léptették életbe, és alakították úgy, hogy a vállalkozások megváltozott körülmények között, rosszabb gazdasági környezetben is működő-, illetve fejlődőképesek legyenek. A Széchenyi folyószámlahitel GO! az egyik ilyen új termék.

A Széchenyi folyószámlahitel GO! keretén belül igényelt kölcsönt a vállalkozások napi működésük finanszírozására fordíthatják. A hitel futamideje 2 év, a kölcsönt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni. A konstrukcióban a nettó ügyleti kamat 2,5 százalék, a kezelési költséget az állam fizeti, a nettó kezességi díj 0,5 százalék, a bírálati díj összege pedig 30 000 és 280 000 forint között van.

A hitelforma elsősorban arra jó, hogy segítségével áthidalhatóak legyenek a vállalkozások átmeneti likviditási problémái. Szabad felhasználású folyószámlahitelről van szó, a kölcsön összegét a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadásra el lehet költeni. Az igénybe vett hitelkeret a visszatöltés után újra használható.

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a középvállalkozások számára csak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel együtt igényelhető, ilyenkor a folyószámla kölcsön összege egyenlő, vagy kisebb lehet a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel összegénél. A mikro-, és kisvállalkozások önállóan is igényelhetik a Széchenyi Kártya folyószámla hitel pluszt.

A konstrukciónak számos előnye van, elsősorban a szabad felhasználás, de az állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás is jól jön. Ezek mellett nincs szükség ingatlanfedezetre, a hitelbírálat egyszerű és gyors, az ország több mint 200 pontján igényelhető, a kölcsön bankkártyával is igénybe vehető.

A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre. A program fő feladata az, hogy kedvezményes, célzott hitelekkel segítse, támogassa a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Akad olyan termék, amelynél legalább egy lezárt üzleti év szükséges, de ez nem mindenütt kizáró ok.

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, hiszen a termék is sokféle lehet. Ami általában alapvető, az a magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Az agrár hitel voltaképpen egy vállalkozói hitelfajta. Számos formája van, amelyet a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudnak hasznosítani. Működéshez, beruházáshoz egyaránt hasznos lehet, sokféle célt szolgálhat.

A vállalkozói folyószámlahitel fix költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, de akadhatnak más költségek, díjak is, mint például a kezelési költség.

A legnagyobb előnye az, hogy segíthet átmeneti pénzzavarok esetében. A vállalkozás pénzforgalmi számlájához nyújtott hitelkeretből szabad felhasználású kölcsönhöz juthatunk. A keret nagyságát a hitelező pénzintézet határozza meg az alapján, hogy a vállalkozásunk milyen helyzetben van, hogy alakult az árbevétele az elmúlt időszakban.

A célra több lehetőség is akad. A kereskedelmi bankok sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, valamint rendelkezésre állnak a Széchenyi hitelek is. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatást és könnyített feltételeket biztosít számukra a különböző hiteleknél.

A kezdő vállalkozások kategóriájába általában azok a vállalkozások tartoznak, amelyek még nem működnek, vagy nincs jelentős üzleti múltjuk, még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom