fbpx
Hirdetés

MFB Krízis Hitel – Kedvező vállalkozói hitel

2020.10.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 22. 18:54

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Krízis Hitel programja arról szól, hogy csökkentsék a koronavírus-járvány miatt bekövetkező gazdasági visszaesés negatív hatásait, illetve enyhítsék a honi vállalkozások terheit. Mit jelent ez pontosan? MFB Krízis Hitel: ezt kell tudni róla.

MFB Krízis Hitel - Kedvező vállalkozói hitel

A kereskedelmi bankok után szabadon

Az MFB Krízis Hitel konstrukció elsődleges célja az, hogy a Covid-19 koronavírus-járvány okozta nehezebb gazdasági helyzetből (ezt hívhatjuk krízishelyzetnek) adódó negatív hatásokat és veszteségeket csökkentse. A refinanszírozási kölcsönt az MFB Zrt. nyújtja bizonyos pénzügyi vállalkozásoknak. Ezek a vállalkozások azon cégek igényeit is ki tudják elégíteni, amelyekét a kereskedelmi hitelintézetek egyáltalán nem, vagy csak igen kedvezőtlen feltételekkel.

A program célcsoportját a mikro-, kis-, és középvállalkozások jelentik. Ezen vállalkozások az MFB Krízis Hitel segítségével fenntarthatják versenyképességüket, biztosíthatják folyamatos fejlődésüket és finanszírozhatják beruházásaikat. A hitelt a cégek kedvező, 2,5 százalékos ügyfélkamat mellett vehetik fel. A felvehető hitelösszeg minimum 1 millió, maximum 150 millió forint. Ami a finanszírozás típusait illeti, beruházási hitelről, forgóeszközhitelről (amellyel működési finanszírozás lehetséges), valamint beruházási hitelt kiváltó hitelről van szó.

Beruházási kölcsön: 10 százalék az önerő

Az MFB Krízis Hitel konstrukció keretében a saját erő beruházási kölcsönnél minimum 10 százalék. Forgóeszköz-, valamint beruházási hitelt kiváltó hitelnél nincs saját erő. A futamidő beruházási hitelnél és beruházási hitelt kiváltó hitelnél minimum egy év, legfeljebb 10 év. Forgóeszközhitelnél maximum három év. A kamat – ahogyan említettük – támogatott, fix 2,5 százalék/év, az állami kezesség díja 0,1 százalék/év. A töke törlesztését havi gyakorisággal kell megtenni. Ezt a konstrukciót a jelenlegi szabályozás szerint 2021. június 30-ig lehet megkötni.

Ezek a vállalkozások közvetítenek

Az MFB Krízis Hitel programban 2021. április 30-ig adható be refinanszírozási kölcsönkérelem. A programban jelenleg résztvevő pénzügyi vállalkozások listája megtalálható a Magyar Fejlesztési Bank internetes oldalán. Az egyik ilyen közvetítő vállalkozás a CITY-FAKTOR Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, amelynek ajánlatait honlapunkon is megtalálják az érdeklődők.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

2021.01.09.

A pandémia okozta krízishelyzet előtérbe helyezte a válságkezelési stratégiák horderejét, amire természetesen a pénzügyi intézmények is gyorsan reagáltak, és lendületesen segítő jobbot nyújtottak a leginkább érintett vállalkozói szférának, lehetőséget teremtve ezzel a túlélésre vagy akár a fejlesztésre, korszerűsítésre is. Nézzünk szét a pénzintézeti börzén, milyen államilag kamattámogatott vállalkozói hitelek állnak a rendelkezésünkre! A dekonjunktúra kezelésére […]

Tovább olvasom
Mire használható az MFB Krízis Hitel Plusz?

Mire használható az MFB Krízis Hitel Plusz?

2021.01.05.

A konstrukciója célja tehát, hogy egyetlen magyar vállalkozás se maradjon egyedül, bárki cégmérettől és hitelösszegtől függetlenül hozzájuthasson egy kedvező, fix kamatozású kríziskölcsönhöz. Nézzük végig, hogy pontosan mire is használható az MFB Krízis Hitel Plusz!

Tovább olvasom
MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

MFB Krízis Hitel Plusz 2021 hitelprogram részletesen

2021.01.13.

Az MFB Krízis Hitel Plusz hitelprogram létrehozásának célja a koronavírus okozta gazdasági problémák mérséklése. A részleteket alább olvashatod!

Tovább olvasom