MFB Krízis Hitel – Kedvező vállalkozói hitel

2020.10.20.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Krízis Hitel programja arról szól, hogy csökkentsék a koronavírus-járvány miatt bekövetkező gazdasági visszaesés negatív hatásait, illetve enyhítsék a honi vállalkozások terheit. Mit jelent ez pontosan? MFB Krízis Hitel: ezt kell tudni róla.

MFB Krízis Hitel - Kedvező vállalkozói hitel

A kereskedelmi bankok után szabadon

Az MFB Krízis Hitel konstrukció elsődleges célja az, hogy a Covid-19 koronavírus-járvány okozta nehezebb gazdasági helyzetből (ezt hívhatjuk krízishelyzetnek) adódó negatív hatásokat és veszteségeket csökkentse. A refinanszírozási kölcsönt az MFB Zrt. nyújtja bizonyos pénzügyi vállalkozásoknak. Ezek a vállalkozások azon cégek igényeit is ki tudják elégíteni, amelyekét a kereskedelmi hitelintézetek egyáltalán nem, vagy csak igen kedvezőtlen feltételekkel.

A program célcsoportját a mikro-, kis-, és középvállalkozások jelentik. Ezen vállalkozások az MFB Krízis Hitel segítségével fenntarthatják versenyképességüket, biztosíthatják folyamatos fejlődésüket és finanszírozhatják beruházásaikat. A hitelt a cégek kedvező, 2,5 százalékos ügyfélkamat mellett vehetik fel. A felvehető hitelösszeg minimum 1 millió, maximum 150 millió forint. Ami a finanszírozás típusait illeti, beruházási hitelről, forgóeszközhitelről (amellyel működési finanszírozás lehetséges), valamint beruházási hitelt kiváltó hitelről van szó.

Beruházási kölcsön: 10 százalék az önerő

Az MFB Krízis Hitel konstrukció keretében a saját erő beruházási kölcsönnél minimum 10 százalék. Forgóeszköz-, valamint beruházási hitelt kiváltó hitelnél nincs saját erő. A futamidő beruházási hitelnél és beruházási hitelt kiváltó hitelnél minimum egy év, legfeljebb 10 év. Forgóeszközhitelnél maximum három év. A kamat – ahogyan említettük – támogatott, fix 2,5 százalék/év, az állami kezesség díja 0,1 százalék/év. A töke törlesztését havi gyakorisággal kell megtenni. Ezt a konstrukciót a jelenlegi szabályozás szerint 2021. június 30-ig lehet megkötni.

Ezek a vállalkozások közvetítenek

Az MFB Krízis Hitel programban 2021. április 30-ig adható be refinanszírozási kölcsönkérelem. A programban jelenleg résztvevő pénzügyi vállalkozások listája megtalálható a Magyar Fejlesztési Bank internetes oldalán. Az egyik ilyen közvetítő vállalkozás a CITY-FAKTOR Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, amelynek ajánlatait honlapunkon is megtalálják az érdeklődők.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

5,6%

Futamidő

15 hó

Hitelösszeg

40.000 Ft - 600.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Cofidis Adósságrendező Hitel

THM

13,36 - 22,32%

Futamidő

36 - 84 hónap

Hitelösszeg

500.000 Ft - 5.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések