City-Faktor 2022 – Részletek és feltételek

City-Faktor Zrt. – a faktoring szakértő

A City-Faktor Zrt. pénzügyi terméke, a faktorálás, olyan cégeknek adhat hathatós támogatást, amiknek a napi működéhez szükségük van a még kifizetetlen számláikban álló összegekre. A City-Faktor a még le nem járt fizetési határidejű, de már teljesített számlák faktorálását végzi. Ezzel hozzájárulhat a vállalkozás likviditásához. A City-Faktor Zrt. tagja a Magyar Faktoring Szövetségnek. Ez a tagság garanciát jelent szolgáltatás minőségére, és City-Faktor megbízhatóságára. Független pénzügyi szolgáltatókként működik, évről évre növekszik, eredményes üzletpolitikát folytatva. Szakértelmük, megbízhatóságuk oka, hogy ügyfeleinek mindig igényre szabott, gyors és rugalmas finanszírozási megoldásokat nyújt. Szakértő munkatársai személyes, bizalmi kapcsolatot alakítanak ki, ami segít az optimális működésben.

City-Faktor – mi az a faktoring?

A faktoring jelentése: a faktoring a rövid lejáratú számlakövetelések finanszírozását jelenti. Leegyszerűsítve: ez egy hitel vállalkozásoknak. Hiszen a számlafizetési határidő lejárata előtt megelőlegezésre kerül az igazolt teljesítésű számlakövetelés. A faktoring nem túl ismert, és az igénybe vevők köre is szűk. Pedig olyan vállalkozások számára is elérhető, akik még nem hitelképesek amiatt, hogy csak néhány hónapja alakultak.

City-Faktor – a faktoring előnyei

  • Faktorálásra kerülhet akár a követelés 90 százaléka is. Ezzel javul a cég likviditása.
  • Faktoráláshoz nincs szükség számlanyitásra. A vállalkozás bakszámlájára érkezik meg a faktorálás összege.
  • Egyszerű, gyors, rugalmas ügyintézés. Akár két hét alatt megtörténik a faktorálás.
  • Kezdő, induló vállalkozásoknak is elérhető lehet.
  • Ingatlanfedezet nélkül is elérhető lehet.

City-Faktor – a faktorálás menete

Első lépés a dokumentumok benyújtása. Második lépés az adósminősítés. Harmadik lépés a faktoring keretszerződés aláírása. Negyedik lépés a faktoring előleg folyósítása. Ötödik lépésként a számla kötelezettje kifizeti a követelés összegét. Hatodik lépés az elszámolás. Ilyenkor a maradványérték faktorköltségekkel csökkentett összege kerül átutalásra.

Néhány esetben elvárt lehet a hitelbiztosítás.

City-Faktor – faktoring termékek

A City-Faktornál elérhető faktoring termékek: építőipari faktoring, Európai Uniós támogatások faktoringja, közszférával szembeni követelések faktoringja, faktoring állami kezességvállalással, export faktoring és kereskedelmi és termelői faktoring.

City-Faktor – a faktorálás költsége

A faktoring termékeket már 1 százalék alatti költséggel is elérhetővé teszik a faktoring cégek. A faktorálás díját a faktorált összeg százalékában és egy szerződéskötési díjban határozzák meg.

Beruházási hitel vagy City-Faktor faktoring?

A beruházási hitel egy hitelfajta vállalkozásoknak. Fejlesztésre fordítható, és növelhető vele a versenyképesség. A beruházási hitel a vállalkozás jövőjét építi. A City-Faktor faktoring kiválthatja a beruházási hitelt. Hogyan? Egyszerűen. A City-Faktor faktoring lehetővé teszi, hogy a vállalkozás olyan pénzösszegeket használjon fel, ami bár már az övé, még nem kapta azt meg. És ezt beruházásra is fordíthatja.

Beruházási hitel és a City-Faktor faktoring

Egy vállalkozás fejlődéséhez szükség lehet tőkére. Ha ebből nem áll rendelkezésre elegendő, akkor a vállalkozásnak lehetősége van hitelért folyamodni egy pénzintézethez. A beruházási hitel a vállalkozás fejlesztésre fordítható. Önerő és fedezet szükséges lesz az igényléshez, és főleg a hosszú távú célhoz lehet megfelelő. City-Faktor faktoringgal mindez megoldható lehet. Gondoljunk beruházásnál a City-Faktor faktoringra.

Miért jó a beruházási hitel? Miért jó a City-Faktor faktoring?

A beruházási hitel egy vállalkozás sok szegmensét erősítheti. Beruházási hitelre akkor lehet szükség, ha nem áll rendelkezésre elegendő anyagi forrás egy terv megvalósításához. Ilyenkor egy megfontolt hitelfelvétel hozzájárulhat a vállalkozás fejlődéséhez és eredményességéhez. A beruházási hitel sokrétű felhasználási módjai sikeresebbé tehetik a vállalkozást. A City-Faktor faktoringra mindez ugyanúgy igaz.

Mire használható fel a beruházási hitel? És a City-Faktor faktoring?

A beruházási hitel felhasználható ingatlanvásárlásra. A vállalkozásnak szüksége lehet raktárra, irodára, üzemcsarnokra, vagy bármilyen más épületre. Ingatlant nem csak vásárolni lehet beruházási hitelből, építeni is lehet ingatlant. Ha már adott a telephely, de azt bővíteni vagy korszerűsíteni kellene, a beruházási hitel segítségével mindez megoldható. A gyártáshoz szükséges berendezések és gépek megvásárlása finanszírozható beruházási hitelből. Új gépek vásárolhatók vagy a régi géppark is megújítható beruházási hitelből. A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés is finanszírozható beruházási hitelből. A beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása szintén lehet célja a beruházási hitel igénylésének. És a City-Faktor faktoring igénylésének is.

Beruházási hitel és City-Faktor faktoring hitelkiváltásra

A beruházási hitel és a City-Faktor faktoring hitelkiváltásra is felhasználható. Akármennyire is körültekintően vesz fel valaki egy hitelt, a gazdasági környezet állandó változása miatt előfordulhat, hogy már kedvezőbb konstrukciók is elérhetők a vállalkozás számára. Időről időre érdemes tájékozódni, van-e olyan hitel a kínálatban, ami alacsonyabb költséggel elérhető. Ez lehet akár egy államilag díjtámogatott beruházási hitel is.

Beruházási hitel és City-Faktor faktoring ingatlanfedezettel

A beruházási hitel igénylésekor biztosítékot vár el a bank, ennek a leggyakoribb formája az ingatlanfedezet. City-Faktor faktoring esetében is szükség lehet fedezetbevonásra. Ingatlanfedezetes beruházási hitelnél gondolni kell arra, hogy az ingatlan értékének megfelelő nagyságúnak kell lennie, illetve arra is, hogy jelzálogjog bejegyzés fog kerülni a fedezetként felajánlott ingatlanra. Ha a hitelfelvételhez szükség van ingatlanfedezetre, akkor a fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatni a tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlant fel kell értékeltetni.

A beruházási hitel igénylésének folyamata

A beruházási hitel igénylésének folyamata megegyezik a többi vállalkozói hitel igénylésének folyamatával. A vállalkozás ebben az esetben sem állhat csődeljárás vagy végelszámolás alatt. Nem lehet köztartozása vagy lejárt hiteltartozása, és nem lehet tartósan veszteséges. A Központi Hitelinformációs Rendszerben sem szerepelhet a vállalkozás negatív adósként. Ez a szabály a vállalkozás tulajdonosára is kötelező érvényű, ő sem szerepelhet negatív adósként a KHR negatív listáján. A vállalkozás működtetéséhez szükséges hatósági engedélyre is szükség lehet, és általában két lezárt üzleti évet várnak el a pénzintézetek. City-Faktor faktoringhoz viszont nincs szükség lezárt évekre.

A beruházási hitel igényléséhez szükséges dokumentumok – egyéni vállalkozás

Az egyéni vállalkozónak az önkormányzat által kiállított igazolást kell benyújtania a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell néhány esetben. Az egyéni vállalkozónak igazolnia kell a személyazonosságát is. Ezt személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával és adókártyával teheti meg. Egyéni vállalkozótól személyi jövedelemadó bevallást várnak el az elmúlt két évről. Ha az egyéni vállalkozó még nem működik két éve, akkor a pénzintézet által elvárt dokumentummal lehet helyettesíteni a bevallást. Bevételi nyilvántartást és az utolsó három havi bankszámlakivonatot is kérhetnek.

City-Faktor faktorálás

Faktoring vagy folyószámlahitel?

A folyószámlahitel vállalkozásoknak is elérhető. Faktoring cégek is biztosíthatnak hasonlót a vállalkozásoknak. A vállalkozói számlánk mellé kaphatunk egy hitelkeretet, amit szükség esetén felhasználhatunk. A vállalkozói folyószámlahitel pénzügyi biztonságot nyújt a cégünknek, mert ha elfogyott a vállalkozásunk pénze, azonnal, hitelbírálat nélkül felhasználhatjuk a folyószámlakeretünket. A City-Faktor faktoring is adhat egy keretet, ami a vállalkozás felhasználhat.

A vállalkozói folyószámlahitel és faktorálás

A vállalkozói folyószámlahitel kiváló megoldás előre nem látható vagy átmenti likviditási problémákra. Ez a hitel lehetővé teszi egy forráshiányos helyzet áthidalását, és lehetővé teheti, hogy azonnal reagáljunk az adódó üzleti lehetőségekre. Szabadon használhatjuk fel, bármire elkölthetjük, a vállalkozásunk helyzetétől, és a piaci folyamatoktól függően. A szabad felhasználhatóság nagy szabadságot nyújt az üzleti döntésekben. És a City-Faktor faktorálás szintén szabadon felhasználható.

Faktoring és folyószámlahitel keretösszeg

A vállalkozói folyószámlahitel keretösszege bármikor lehívható. Egy váratlan helyzetben nem kell hitelt igényelnünk, hiszen az már a rendelkezésünkre áll. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal reagáljunk a gazdasági környezet változásaira. Ugyanazt nyújtja egy vállalkozásnak a City-Faktor faktorálás. A törlesztés a vállalkozói folyószámlahitelnél automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. Ez egy kényelmes megoldás, hiszen tudhatjuk, hogy az igénybe vett hitelkeretet a következő beérkező számlából vissza fogjuk fizetni. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül újra igénybe vehető, ismételten elkölthető. Ez az úgynevezett rulírozó hitel lehetővé teszi azt, hogy a keretösszeget számtalanszor felhasználjuk. Kamatot pedig csak a valóban felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetnünk. Ez a gyors és rugalmas pénzügyi segítség nem lesz ingyen. A hitel kamatai mellett egyéb költségeink is lesznek. Rendelkezésre állási díjat kell fizetnünk, és a hitelbírálat is pénzbe kerülhet.

Hogy igényelhetünk vállalkozói folyószámlahitelt? És faktorálást?

A vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez vállalkozói bankszámlával kell rendelkeznünk. A pénzintézet a vállalkozásunk elmúlt években mutatott árbevétele alapján meghatározza a hitelkeretünk nagyságát, és ezt később mindkét irányba módosíthatja. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést általában egy vagy két évre kötök meg a bankok. A szerződés lejárta után felülvizsgálják az előző döntésüket abban az esetben, ha kérjük a vállalkozói folyószámlahitel-szerződésünk meghosszabbítását. Ilyenkor a bank az aktuális pénzügyi helyzetünknek megfelelő hitelkeretet ajánl majd fel nekünk. City-Faktor faktorálás igénylésekor a City-Faktor Zrt. által meghatározott dokumentumokat kell benyújtani a vállalkozásnak.

Faktoring vagy folyószámlahitel? Melyik a jobb?

Vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez kétéves pénzügyi múlt szükséges, bár ez pénzintézetenként eltérő lehet. Gyakran kérnek tulajdonosi kézfizető kezességvállalást is. Ilyenkor nem csak a vállalkozás, de a vállalkozás tulajdonosai is felelnek a hitel visszafizetéséért. A pénzintézetek ingatlanfedezetet bevonását is előírhatják. Ez főként a hitelkeret nagyságától függ, és abban az esetben is előfordulhat, ha a vállalkozásunknak még nincs egy lezárt üzleti éve. Vállalkozói folyószámlahitel igénylése egyszerűbb, mint a vállalkozói hiteleké. A bank ugyanis már a vállalkozói folyószámla megnyitásakor fog tőlünk dokumentumokat kérni, és a pénzügyi szokásainkat is ismerni fogja már. Mivel már ügyfelek vagyunk a bankunknál, kevesebb elvárt dokumentumra és gyorsabb elbírálásra számíthatunk. City-Faktor faktoráláshoz az a cég is hozzájuthat, ami nem kaphat vállalkozói hitelt.

A vállalkozói folyószámlahitel és a City-Faktor faktorálás törlesztése

A vállalkozói folyószámlahitel törlesztése nem egy adott fordulónapon történik, hanem folyamatosan. A számlánkra beérkező jóváírásokkal a bank automatikusan csökkenti a fennálló tartozásunkat. Így az egyenlegünk mindig a valós anyagi helyzetünket mutatja. A havi fordulónapon viszont a felhasznált hitelösszeg arányában kamatot kell fizetnünk. A vállalkozói folyószámlahitel tulajdonképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kiterjesztése, hiszen ha a cég saját forrásai elfogynak, a hitelkeret azonnal a rendelkezésünkre áll. Bármikor megtehetjük tehát, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg mínuszba menjen, és így áthidalhatunk egy átmeneti pénzzavart. Ezért persze fizetünk majd, hiszen a felhasznált keretösszeget kamat terheli. A vállalkozói folyószámlahitel tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vállalkozásunk bankszámlájának terhére veszünk igénybe egy hitelt. Ha elfogyott a pénz a bankszámlánkról, a folyószámlahitellel az előre meghatározott keretösszegig tovább költhetünk, egészen a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés lejártáig. A City-Faktor faktorálást tulajdonképpen az a cég törleszti majd, amelyik számláját a City-Faktor faktorálta. A cég ugyanis közvetlenül a City-Faktornak utal majd.

Faktoring vagy folyószámlahitel? Melyiket válasszuk?

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, azt bármire, bármikor elkölthetjük. Ez kivételes előny, teljesen szabad kezet kapunk a felhasználására. Mi dönthetjük el, hogy mikor és mennyit veszünk igénybe, és azt mire fordítjuk, a bank ebbe már nem szól bele. A bank pedig csak az elköltött összeg után számol fel nekünk kamatot a fennálló tartozásunkra. Mint minden hitelnél, a vállalkozói folyószámlahitelnél is fontos lehet a felhasználás célját meghatározni. Egy beruházásra biztos találunk jobb lehetőséget a vállalkozói folyószámlahitelnél. A folyószámlahitel lehet egy biztonsági tartalék, az átmeneti pénzavarunkat könnyen és gyorsan megoldhatjuk vele. A faktoring szabadon felhasználható. Ugyanúgy, mint egy folyószámlahitel. A döntésnél, hogy melyiket válasszuk, célszerű a költségeket megvizsgálni.

Faktoring vagy forgóeszközhitel?

A forgóeszközhitel megoldás lehet egy vállalkozás anyag és készletfinanszírozására. A forgóeszközhitel sokszor segítheti a vállalkozás fejlődését. Likviditási problémákat lehet vele áthidalni. City-Faktor faktorálás erre is jó. Mint oly sok másra.

Mi az a forgóeszközhitel?

A forgóeszközhitel egyaránt megoldást jelenthet a vállalkozás rövid, vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozására. Az igényelt összeget többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségekre lehet fordítani. A forgóeszközhitel nagy előnye, hogy rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája. A kölcsöntípus igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan nincsenek előírások. A hitel futamideje az esetek többségében egy és három év között mozog, az igényelhető összeg általában egymillió forinttól indul, és akár több tízmillió forint is lehet. A kölcsön típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, illetve több részletben is lehívható.

A forgóeszközhitel feltételei

A forgóeszközhitel feltételei közé tartozik, hogy az igénylő vállalkozás hazánkban bejegyzett legyen, és legalább egy éve működjön. Nem lehet ellene folyamatban csőd, felszámolási, végrehajtási és végelszámolási eljárás, illetve nem lehet lejárt hitel és köztartozása, valamint cégbírósági változás sem lehet folyamatban. Az igénylés elindításához a következő dokumentumokra van szükség: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya aláírással hitelesített másolata a vállalkozás vezetői, valamint a fedezeti ingatlan tulajdonosai részéről, aláírási címpéldány, harminc napnál nem régebbi cégkivonat, harminc napnál nem régebbi tulajdoni lap az ingatlanról, térképmásolat, vállalkozói igazolvány egyéni vállalkozók részéről vagy társasági szerződés.

A forgóeszközhitel előnyei – jobb, mint a faktorálás?

A forgóeszközhitel egyik nagy előnyét az jelenti, hogy a hitelkeret nagysága sokszor rugalmasan tud alkalmazkodni a vállalkozás finanszírozási igényeihez. Azaz választhatunk a különböző típusok közül, miután kiszámoltuk, hogy melyik a vállalkozásunk számára leginkább alkalmas hitelkonstrukció. A hitel biztosíték mellett, vagy anélkül is elérhető az igénybe vevő cég igényeitől és lehetőségeitől függően. Ha a hiteltípus rulírozó, a lehívásokat, törlesztéseket a vállalkozás szabadon irányíthatja, és ezzel az üzletmenetéhez igazíthatja a hitel használatát. A forgóeszközhitel segítségével a cég kedvezőbb árat tud elérni a különböző készletbeszerzéseknél. A kamatfizetés csak az igénybe vett kölcsön összege után esedékes, havonta vagy negyedévente, a törlesztés pedig automatikusan történik a fizetési számla terhelésével. Mint minden vállalkozói hitelnek, a forgóeszközhitel legnagyobb előnye, hogy a vállalkozás saját forrás nélkül fejleszthető. Mindig az adott helyzet dönti el, hogy a City-Faktor faktorálás jobb a vállalkozásnak, vagy egy forgóeszközhitel.

A faktoring szabad felhasználású

A szabad felhasználású vállalkozói hitel bárhol, bármikor, bármire felhasználható. Nem kötött a hitelcél, a hitel felhasználása alkalmazkodik a vállalkozás igényeihez. A vállalkozás dönti el, hogy mikor és mire fordítja, ezzel a vállalkozói szabad felhasználású hitel maximálisan képes segíteni a vállalkozás működését. City-Faktor faktorálás azért is népszerű, mert a felhasználása teljesen szabad.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel

A szabad felhasználású vállalkozói hitel szabadon felhasználható. A szabad felhasználású vállalkozói hitel egyszerűen és gyorsan igényelhető, és bármilyen célra felhasználható. Mivel a hitel felhasználásának célját nem kell meghatározni, ezért a hitelt a vállalkozás aktuális problémáinak megoldására lehet fordítani. A szabad felhasználású vállalkozó hitel felhasználható a napi kiadások fedezésére, munkabérfizetésre, eszközbeszerzés vagy beruházásra. A felhasználásról a cég dönt olyan módon, hogy a hitelcélt nem kell akár évekre előre meghatározni. A rugalmas felhasználás elősegítheti a vállalkozás működését, fejlődését és segíthet a nyereségesség javításában is.

City-Faktor faktorálás – széleskörű felhasználás

Vállalkozói hitel igényelhető beruházás finanszírozására, van likviditási hitel, folyószámlahitel és projekthitel is. Speciális vállalkozói hitelek is vannak, amik a gazdaság különböző szektorainak igényihez igazodnak. Igényelhető vállalkozói hitel turisztikai vagy agrár célra is. A szabad felhasználású vállalkozói hiteleket bármelyik szektor eredményesen használhatja. Mivel a hitel célja nem kötött, és az szabadon felhasználható. Egy adott vállalkozói cél eléréséhez igényelhető beruházási vagy forgóeszközhitel. Akkor azonban, amikor általános segítségre van szükség, a szabadon felhasználható City-Faktor faktorálás lehet a megoldás.

Szabad felhasználású City-Faktor faktorálás

A vállalkozás fejlesztése a leggyakoribb oka a hitelfelvételnek. A kapott összeg megerősítheti a piaci pozíciót, növelhető vele a készlet, és ingatlan vagy eszközbeszerzésre is igényelhető hitel. A szabad felhasználású vállalkozói hitellel bármilyen cél megvalósítható.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel a vállalkozás minden területét erősítheti. A felhasználás üteméről a tulajdonos dönt, így azt arra és akkor használja fel, amikor az a legelőnyösebb a vállalkozás számára.

Szabad felhasználású City-Faktor faktorálás – kevesebb adminisztráció

Egy konkrét célra igényelt vállalkozói hitel esetén a cél megvalósulását igazolni kell a hitelt nyújtó pénzintézetnek. Ez plusz terhet ró a vállalkozásra, dokumentumokat, igazolásokat kell határidőre benyújtani. A szabad felhasználású vállalkozói hitel esetében a hitelfelvétel után nem lesz szükség arra, hogy a vállalkozás igazolja, hogy mire költötte el az igényelt összeget. Már az igényléskor több dokumentumra van szükség akkor is, ha a hitelhez biztosítékot kér a pénzintézet. A biztosíték leggyakrabban ingatlanfedezetet jelent, ilyenkor pedig az ingatlant fel kell értékeltetni, az ingatlanra jelzálogjog bejegyzés kerül, és ez nem csak adminisztrációs teher, de anyagi is. A biztosíték bevonásának költségei ugyanis általában a vállalkozást terhelik.

Mindig a szabad felhasználású City-Faktor faktorálás a jó választás?

A szabad felhasználású City-Faktor faktorálás vonzó a vállalkozások számára, ám nem mindig ez a legjobb választás. Nagyobb összegű, beruházási célú, hosszabb futamidejű hitelek esetén elképzelhető, hogy nem a szabad felhasználású City-Faktor faktorálás lesz a legkedvezőbb konstrukció, amivel a vállalkozás megvalósíthatja a terveit. Alapos mérlegelést kíván a döntés, és szükség esetén szakértő tanácsát is kérheti a cég. Egy hosszabb futamidejű, magas hitelösszeg esetén nagy eltérések lehetnek a hitelfajták árazásában.

City-Faktor faktoring

Faktoring kezdő vállalkozásnak

A kezdő vállalkozásoknak is fontos, hogy fejleszteni tudjanak. Lépést kell tartani a versenytársakkal, innovatív, modern céget kell építeni. Ha ehhez nem áll a kezdő vállalkozásnak a megfelelő nagyságú tőke a rendelkezésére, akkor felmerülhet a hitelfelvétel lehetősége.

Miért lehet jó a City-Faktor faktorálás egy kezdő vállalkozásnak?

Gyakran egy kezdő vállalkozás beindításához szükség van hitelre. Hitel igényelhető a vállalkozás működési költségének fedezésére, pályázathoz önerőnek, vagy alapanyag, készlet megvásárlásához. Egy vállalkozás jövője a fejlődésétől függhet. A fejlesztéshez pedig tőke kell. Ha a tulajdonos vagy a tulajdonosok nem rendelkeznek saját megtakarítással, akkor a hitelből történő fejlesztést választhatják.

Hogyan kaphat City-Faktor faktorálást egy kezdő vállalkozás?

Megvizsgálják a vállalkozás fő tevékenységét, a vagyonát, az árbevételét. A már lezárt üzleti évek mérlegét, főkönyvi kivonatát, és a vállalkozás, a vállalkozás tulajdonosának hiteleit. Szükség lehet üzleti tervre is. Ha a kezdő vállalkozásnak még nincs lezárt üzleti éve, az megnehezítheti és megdrágíthatja a hitelfelvételt, de a City-Faktor faktorálás így sem lehetetlen. Egy kezdő vállalkozásnak több feltételeknek kell megfelelnie, mint azoknak, akik már legalább egy üzleti évet lezártak. A kezdő vállalkozás általában akkor vehet fel nagyobb összegű vállalkozói hitelt, ha már legalább egy éve működik. Az államilag támogatott hitelprogramok többnyire két év működés után érhetők el a vállalkozásoknak. A működés első évében, és lezárt üzleti év nélkül is lehet azonban vállalkozói hitelt igényelni.

A kezdő vállalkozás hitelfelvételének nehézsége

A kezdő vállalkozás nehezebben kap hitelt, mint egy legalább két éve működő. Márpedig, ha egy kezdő vállalkozásnak forráshiánya van, azt meg kell oldani. Több speciális konstrukció és program is van, ami a kezdő vagy induló vállalkozásnak jó lehet. Ilyen a City-Faktor faktorálás is. A bankok finanszírozzák ugyan a kezdő vállalkozásokat, de biztosítékként szinte mindig ingatlanfedezetet kérnek.

Mekkora hitelt érdemes felvenni kezdő vállalkozásnak?

Hitelfelvétel előtt el kell dönteni, hogy mekkora összegre van szüksége a vállalkozásnak. És azt is, hogy milyen hosszú futamidőt szeretnénk, mert a törlesztőrészletet ki kell majd gazdálkodni. Fontos lesz, hogy mennyi önerőt tud a vállalkozás biztosítani, és el kell dönteni, hogy az igényelt hitelt pontosan mire akarja a cég fordítani. Egy kezdő vállalkozásnak komoly döntés a hitelfelvétel. Tájékozódni kell hiteligénylés előtt, és meg kell találni a legoptimálisabb megoldást.

És a legoptimálisabb megoldás a City-Faktor faktorálás lehet.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

City-Faktor 2022 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

City-Faktor 2022 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

City-Faktor 2022 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

City-Faktor 2022 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A faktorálás és a vállalkozói hitel hasonlít egymásra, mégis különbözik. Mégis melyik éri meg jobban a vállalkozásnak? Ezt mindig csak egyedileg lehet eldönteni. Az adott problémára többféle válasz is létezik, alapos utánajárást igényel, hogy melyik lesz a megfelelő.

Minden cégnek, akinek rövid távú kintlévősége van.

Faktorálással a cég előbb pénzt kap, így a működése optimális lehet.

A faktoring a rövid lejáratú számlakövetelés folyamatos megelőlegezése és kezelése. Fontos, hogy faktoringra csak a számlafizetési határidő lejárata előtt, igazolt teljesítésű számlakövetelés esetén kerülhet sor.

Egy százalékos formában meghatározott díj, aminek számítási alapja a vállalkozás faktorált forgalma. A faktorálás díját befolyásolja a forgalom, a vevői-szállítói kockázat, a faktorálandó számlák száma, a jóváírás összege, a fizetési fegyelem, a vevők száma és a fizetési határidő.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mekkora törlesztőt fizetünk az Otthonfelújítási támogatás után? Megmutatjuk!

Az Otthonfelújítási támogatással korszerűbb, alacsonyabb fenntartási költségű lehet az ingatlanunk. De mennyibe kerül ez nekünk havonta? Megtérül ez a beruházás? Érdemes ennyit havonta kifizetni? Megmutatjuk!

Tovább olvasom
Nyaralj gondtalanul: Hasznos pénzügyi tippek a biztonságért

A nyaralás az év egyik legjobban várt pillanata, amikor végre kikapcsolódhatunk a mindennapi rutinból, és feltöltődhetünk új élményekkel. Azonban ahhoz, hogy a pihenés valóban gondtalan legyen, érdemes néhány pénzügyi szempontot figyelembe venni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek megőrizni pénzügyeid biztonságát, és elkerülni a váratlan kiadásokat.

Tovább olvasom
Drágul a földhivatali ügyintézés: így változnak a díjak július végétől

A földhivatali ügyintézésének árában változások várhatóak július végétől, amelyek minden ingatlanvásárlót, eladót és ingatlanügyeket intéző szakembert érintenek. A díjemelésről szóló döntés hosszas előkészítő munka eredménye, és célja az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a költségek reálisabb elosztása. Utánajártunk és bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani, és hogyan érintik ezek az ügyfeleket.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával