Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen állampapírokba fektethetünk 2024-ben?

2024.01.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2024. január 19. 14:52

Alacsony kockázat, stabil hozam: ez az állampapír. A már eddig is népszerű befektetés várhatóan továbbra is az marad. 2024-ben pedig új lehetőséget is kínál majd az állampapír. Utánajártunk, hogy miért tökéletes befektetés az állampapír, és annak is, hogy melyiket válasszuk idén.

Milyen állampapírokba fektethetünk 2024-ben?

Az állampapír, mint tökéletes befektetés

Az állampapírok széles körben ismertek befektetési eszközként, különösen azok számára, akik kisebb kockázatot vállalnak, és stabil hozamra vágynak.

Az állampapírok olyan kötvények vagy más pénzügyi eszközök, amelyeket az ország kormánya bocsát ki. A kormány ezekkel a kötvényekkel pénzt gyűjt, és a befektetők cserébe kamatot kapnak.

Minden befektetési döntést a saját pénzügyi helyzetnek, a céloknak és a kockázatvállalási hajlandóságnak figyelembevételével kell meghozni.

Az állampapír egy jó lehetőség a kiegyensúlyozott portfólióban, különösen azok számára, akik preferálják a stabilitást és a kisebb kockázatot.

Azonban mindig fontos alaposan tanulmányozni az ország gazdasági helyzetét, és az állampapír konkrét jellemzőit, mielőtt befektetési döntést hozunk.

Melyiket válasszuk 2024-ben?

A mostaninál hosszabb, 5 éves futamidejű, az utolsó két évben magasabb kamatprémiumot fizető Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP) érhető el.

Van egy fix kamatozású, 3 éves állampapír is.

2024. júniusában megszűnik az Egyéves Magyar Állampapírt (1MÁP).

A vásárláshoz ingyenes értékpapírszámlát lehet nyitni az Államkincstárnál.

Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy melyikbe érdemes befektetni, érdemes szakember segítségét kérni.

Ingyenes értékpapírszámla az Államkincstárnál

Az Államkincstárnál ingyenesen nyithatunk értékpapírszámlát, amelyen keresztül állampapírt vásárolhatunk.

Az értékpapírszámla megnyitása személyesen, az Államkincstár bármelyik ügyfélszolgálatán, vagy akár online, az Ügyfélkapun keresztül is lehetséges.

Az állampapírok vásárlásakor online szolgáltatások segítségével is hozzáférhetünk az értékpapírszámlánkhoz.

Az Államkincstárnál az állampapír vásárlás díjmentes. A jegyzési, adás-vételi, illetve kamat- és törlesztésfizetési tranzakciók után sem kell díjat fizetnünk.

Az ingyenes értékpapírszámla nyitása, és az állampapírokba történő befektetés jó lehetőséget nyújt a megtakarításra, és a vagyon gyarapítására.

Egy jó befektetés nagy érték – és nem csak anyagi értelemben

Az Expresszkölcsön szakértői szerint az „állampapír befektetés” kifejezést legtöbbször pénzügyi értelemben használják, és az állam által kibocsátott kötvényekre gondolnak, amelyek kamatoznak, és hozamot termelnek a befektető számára.

Ugyanakkor, ha a kifejezést tágabb értelemben vesszük, nagy érték lehet más szempontból is, nem csak anyagi szempontból.

Miért lehet még jó az állampapír vásárlás?

Társadalmi felelősségvállalás: a befektető támogatja az ország kormányát, ami lehetőséget teremt a közkiadások finanszírozására, például oktatásra, egészségügyre vagy infrastruktúrára. Ezen keresztül a befektető közvetve hozzájárulhat a társadalom jólétéhez.

Stabilitás és biztonság: az állam garantálja, így a befektető számára ez a biztonság és stabilitás érzetét nyújthatja. Ezért a befektetés nem csak hasznot hajt, de érzelmileg is megnyugtató lehet.

Hosszú távú kilátások: hosszú távú befektetési eszközök lehetnek, és a hosszú távú stabilitás elősegítheti a pénzügyi biztonságot.

Képzés és tudatosság: Lehetőséget teremt arra, hogy a befektető jobban megismerje a gazdasági folyamatokat, a pénzügyi rendszert és az államháztartást. Ezáltal egyfajta oktatási eszköz is lehet.

Szimbolikus érték: Szimbolikus értékkel is bírhat, mivel ez egyfajta kötődést teremt a befektető és az ország között. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik érdeklődnek a hazájuk iránt, és szeretnének hozzájárulni a gazdasági fejlődéséhez.

Ezek a szempontok azt mutatják, hogy az állampapír befektetés több lehet, mint pusztán egy pénzügyi döntés. Lehetőséget teremt a befektetőnek arra, hogy pénzt olyan területekre irányítsa, amelyeknek nagyobb értéket tulajdonít.

Egy állami garanciánál nincs erősebb egy befektetésnél. Ha valaki szeretné elkerülni a kockázatot, de tisztességes hasznot is vár a befektetésétől, akkor annak gondolnia kell az állampapírra.

A befektetést az is segíti, hogy az állampapírok sokfélék, lehetővé téve ezzel a befektetőknek, hogy biztosan találjanak a céljaiknak legjobban megfelelőt. Akár kamatozásban, akár futamidőben. 2024-ben is.

Összefoglalás

2024-ben az állampapírok továbbra is népszerű befektetési lehetőséget kínálnak alacsony kockázat és stabil hozam miatt. Ezek a kötvények vagy pénzügyi eszközök, amelyeket a kormány bocsát ki, ideálisak azok számára, akik kiegyensúlyozott portfóliót szeretnének kialakítani. Az Államkincstárnál ingyenes értékpapírszámlát nyithatunk az állampapírok vásárlásához. Az állampapírokba történő befektetés nemcsak pénzügyi, hanem társadalmi felelősségvállalás és a hazai gazdaság fejlődéséhez való hozzájárulás szempontjából is értékes lehet. A széles kínálat lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a céljainak megfelelő befektetést 2024-ben is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

2022.05.10.

Befektetési lehetőségekből 2022-ben sem lesz hiány, de most jobban meg kell fontolni, hogy mibe helyezed el a vagyonodat!

Tovább olvasom
Plusz pénz állt a házhoz? Mit érdemes tennünk, ha extra bevételhez jutunk?

Plusz pénz állt a házhoz? Mit érdemes tennünk, ha extra bevételhez jutunk?

2020.09.09.

Ha váratlanul kisebb-nagyobb bevételre teszünk szert, érdemes elgondolkodnunk azon, mit kezdjünk vele. Természetesen nyomban el is költhetjük, de érdemes hosszabb távra gondolva cselekedni. Nézzük, mit kezdjünk az extra pénzzel, hogy jó helyre kerüljön!

Tovább olvasom
Értékpapírszámla nyitása: útmutató befektetőknek a magas infláció idején

Értékpapírszámla nyitása: útmutató befektetőknek a magas infláció idején

2023.12.01.

Az értékpapírszámla az alapköve lehet a befektetési portfóliónknak. Akkor, amikor magas az infláció, kiemelten fontos, hogy ne csak megőrizzük a befektetéseink értéket, de infláció feletti hozamot is el kell érni. Utánajártunk, hogy mi is az az értékpapírszámla, és hogy vehetjük fel vele a harcot az inflációval szemben.

Tovább olvasom
Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

2023.04.11.

A diákhitel sokak számára lehetővé teszi a felsőoktatási tanulmányok elvégzését, azonban kevesen tudják, hogy a diákhitel állampapírba fektetve lehetőséget kínálhat nyereséges befektetésre is. Az állampapírba fektetett diákhitel ugyanis az egyik legbiztonságosabb befektetési lehetőség, ami jövedelmet hozhat a diákok számára. Utánajártunk, hogy miért érdemes a diákhitelt állampapírba fektetni, és miért érdemes még akkor is felvenni diákhitelt, ha nincs rá szükségünk.

Tovább olvasom