Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

2024.01.24.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2024. január 24. 21:06

A folyósítás a hiteligénylés utolsó lépése. Ahhoz, hogy tervezni tudjunk az igényelt Babaváró hitellel, fontos, hogy tudjuk, mikor érkezik meg a számlánkra a hitelösszeg. Utánajártunk, hogy a dokumentumok beadása után hány nappal számíthatunk a pénzre. Mert fontos tudni, hogy mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelünket.

Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

Néhány szó az egyik legnépszerűbb támogatásról: ez a Babaváró hitel

A Babaváró hitel a kormány által adott támogatás, amivel a kormány a gyermekvállalást kívánja segíteni. 11 millió forintot is kaphatunk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződés feltételeit.

A Babaváró támogatás a gyermeket vállaló családoknak ad segítséget. A szerződésben vállalni kell, hogy gyerek születik. Ha az első gyermek öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró támogatás a futamidő végéig kamatmentes lesz.

Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyermekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk. A Babaváró hitel húsz évre is igényelhető, és a törlesztőrészletünk nem lehet magasabb havi 51 ezer forintnál.

A Babaváró hitel, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel pedig a legnépszerűbb hiteltermék a pénzpiacon. Nem véletlenül, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik.

A hitel öt évig kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatait vissza kell fizetni.

A folyósítás és az elbírálás a hiteligénylés két fontos lépése

A folyósítás a hitel összegének az igénylő számlájára történő utalása, ami csak akkor történik meg, ha a hitelbírálat pozitív eredménnyel zárul.

Az elbírálás a hiteligénylés megvizsgálása, és a hitelfelvétel feltételeinek megítélése. A hitelbírálat során a bank a következő szempontokat vizsgálja:

  • az igénylő jövedelme és jövedelemforrása
  • az igénylő törlesztési képessége
  • az igénylő hiteltörténete

Amennyiben a hitelbírálat pozitív eredménnyel zárul, akkor a bank behívja az igénylőt a szerződéskötésre. A szerződéskötést követően a bank legfeljebb néhány napon belül folyósítja a hitelt.

Tehát a folyósítás a hitelbírálat pozitív eredményének a következménye. A folyósítás csak akkor történik meg, ha a hitelbírálat során a bank megállapítja, hogy az igénylő megfelel a hitelfelvétel feltételeinek.

A Babaváró hitel igénylése és folyósítása két lépésben történik

Az első lépésben a bank elbírálja a kérelmet. A jogszabály szerint a hitelbírálatnak legfeljebb 10 munkanapon belül meg kell történnie. Ha a kérelem pozitív, akkor a bank behívja az igénylőt a szerződéskötésre.

A Babaváró támogatás igénylése után a bank elbírálja a hitelkérelmet. A törvény 10 munkanapot ad a pénzintézeteknek a Babaváró támogatás elbírálásra, amibe a hiánypótlás és kiegészítés nem számít bele.

Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint fontos tudni, hogy ha hiányosan nyújtjuk be a szükséges dokumentumokat, akkor 10 munkanapnál sokkal hosszabb idő lehet, mire elbírálják a hiteligénylést.

A szerződéskötést követően a banknak legfeljebb néhány munkanapon belül kell folyósítania a hitelt.

Azonban egyes bankok akár 24 órán belül vagy 72 órán belül is folyósítják a hitelt.

A konkrét folyósítási idő a bankok belső szabályzataitól és a kérelemben benyújtott dokumentumok hiánytalanságától függ. Amennyiben a kérelemben hiánypótlásra van szükség, akkor a folyósítási idő meghosszabbodhat.

Hitel gyorsan – a gyermekvállalás költségeit fizetni kell

A Babaváró hitel egy kedvezményes kamatozású, kamattámogatott hitel, amelyet a gyermeket vállaló s házaspárok igényelhetnek. A hitel célja, hogy segítse a családokat a gyermeknevelés költségeinek fedezésében.

Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint a hitel gyors folyósítása azért fontos, mert a gyermekvállaláshoz jelentős költségek kapcsolódnak, például a gyermekorvosi vizsgálatok, a kórházi költségek, a babakelengye.

Amennyiben a hitelt gyorsan kiutalják, akkor az igénylők már a gyermek születése előtt rendelkezhetnek a szükséges pénzösszeggel.

A gyors folyósításnak másik előnye, hogy a családok már a gyermek születésétől kezdve élvezhetik a hitel kedvezményeit. A Babaváró hitel kamata a gyermek születése után 0 százalék lesz a futamidő végéig, így a családok jelentős megtakarítást érhetnek el.

Ha Babaváró hitelt szeretnénk igényelni, akkor érdemes a folyósítási időt is figyelembe venni a bankválasztás során.

Összefoglalás

A Babaváró hitel egy kormány által adott támogatás, amely a gyermekvállalást kívánja segíteni. A hitel akár 11 millió forint is lehet, és kamatmentes marad a futamidő végéig, ha teljesülnek a szerződés feltételei. A Babaváró hitel húsz évre igényelhető, és a törlesztőrészlet nem haladhatja meg a havi 51 ezer forintot. A hitel szabad felhasználású, így a családok a gyermekvállaláshoz kapcsolódó költségeket is fedezhetik belőle. Fontos tudni, hogy mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt, hiszen ez befolyásolhatja a tervezést.

A Babaváró hitel igénylése két lépésben történik: először a bank elbírálja a kérelmet, amit a törvény szerint legfeljebb 10 munkanapon belül meg kell tennie. Ezután, ha a kérelem pozitív, a bank behívja az igénylőt a szerződéskötésre. A szerződéskötést követően a banknak legfeljebb néhány munkanapon belül kell folyósítania a hitelt, bár egyes bankok akár 24 vagy 72 órán belül is folyósíthatják. Fontos tudni, hogy a folyósítási idő a bankok belső szabályzataitól és a benyújtott dokumentumok hiánytalanságától függ, és hiánypótlás esetén meghosszabbodhat. A gyors folyósítás fontos, mivel a gyermekvállaláshoz jelentős költségek kapcsolódnak, és a hitel segítheti a családokat ezek fedezésében.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Banki követelmények a babaváró hitelnél

Banki követelmények a babaváró hitelnél

2019.09.12.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is megkell felelni a követelményeknek. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak banki, de állami szinten megszabott kritériumok is vannak. Amiket valószínűleg olvastál már, de ha még nem, könnyedén megtalálhatod őket oldalunk „babaváró hitel” menüpontja alatt. Most viszont lássuk részletesen a banki követelményeket a babaváró hitel igényléséhez!

Tovább olvasom
A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

Tovább olvasom
Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

2022.07.05.

Ha kiváltanád a meglévő hiteledet, számos lehetőség közül választhatsz; mi most a legjobbat ajánljuk neked!

Tovább olvasom
Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom