Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

2023.11.09.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. november 9. 13:24

Utasbiztosítást utazáskor kötünk. Ha kötünk. Gondolkodhatunk úgy is, hogy biztos nem lesz rá szükség. És inkább nem költünk rá. De jó ötlet ez? Utánajártunk, hogy miért érdemes utasbiztosítást kötni, és hogy bizony érdemes egy kisebb összeget kifizetni, mint egy nem várt eseménykor esetleg egy hatalmasat. Érvek az utasbiztosítás megkötése mellett a cikkben.

Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

Utasbiztosítás – biztonság

Az utasbiztosítás akkor a legjobb, ha úgy jövünk haza a nyaralásból, hogy nem volt rá szükség. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem voltunk betegek, és nem ért bennünket baleset sem.

A biztosítás megkötése az előrelátás egyik módja, hiszen így felkészülhetünk egy nem várt esemény negatív anyagi vonzataira.

Az utasbiztosítás a biztosítások között az egyik legelfogadottabb. Nem véletlenül. Külföldön, idegen környezetben kell probléma esetén cselekednünk.

Egy külföldi utazás során felmerülő kórházi kezelés, főleg, ha az az Európai Unión kívül történik, meglehetősen komoly összegbe kerülhet.

Ha egy baleset vagy betegség miatt kórházi kezelésre szorulunk, az egy megfelelően kiválasztott utasbiztosítással teljesen fedezhető, így a baj nem lesz még nagyobb. Pont elég egy betegség is, nem kell, hogy még a pénz miatt is aggódjunk.

Baleset és betegség esetén segíthet egy jól megkötött biztosítás, de a csomagunkban esett kárt is megtéríthetik, ha elveszik a repülőtéren vagy ellopják a szállodából.

Egy utazásra senki sem úgy indul, hogy mi lesz, ha baj lesz. Ez teljesen rendjén van. Az előre nem látott, és nem vágyott esemény bekövetkeztekor viszont az utasbiztosítás több hasznos szolgálatot is tehet nekünk.

Segít eligazodni egy idegen ország, talán ismeretlen nyelvű bürokratikus ügyintézésében. Megtérítheti az orvosi kezelés és szükséges gyógyszer árát. Talán a bőröndünk elvesztése sem fáj annyira, ha tudjuk, kártalanítanak bennünket érte.

Utasbiztosítást ma már könnyen, akár online is köthetünk, akár néhány napra is. Kiugornál síelni külföldre egy hétre? Két hét Dominika? Előtte egy telefon, vagy néhány kattintás online, és biztosítva van az utazás.

És ha valami történik a biztosítók ügyfélszolgálata segít neked abban, hogy mit kell tenned. A biztosítók személyre szabott ajánlatokkal várnak, és akár csoportos biztosítást is köthettek.

Mire jó az utasbiztosítás? Hát minderre. Hogy élete szóló élmény legyen az utazás, kellemetlen emlékek helyett.

Néhány tipp az utasbiztosítás kiválasztásához

Válassz olyan csomagot, amely fedezi a várható kockázatokat. Ha például utazás közben sportolni fogsz, vagy extrém sportokat űzöl, akkor válassz olyan csomagot, amely ezeket a tevékenységeket is fedezi.

Hasonlítsd össze az ajánlatokat. Több biztosítótársaságtól is kérj árajánlatot, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

Olvasd el figyelmesen a szerződést. Érdemes átnézni a szerződést, hogy megismerd a biztosítás feltételeit és kikötéseit.

Az utasbiztosítás megkötésével nemcsak saját magad, hanem a családod és a barátaid pénzét is megóvhatod.

Ne spórolj az utasbiztosításon!

Az utasbiztosítás egy olyan biztosítás, ami fedezi az utazás során felmerülő váratlan költségeket, például a betegség, baleset, poggyász elvesztése vagy akár az útlemondás költségeit.

Az Expresszkölcsön szakértői szerint sokan úgy gondolják, hogy az utasbiztosításra nem érdemes pénzt költeni, hiszen az utazás összköltségéhez képest elenyésző összeg.

Ez azonban egy nagy tévedés lehet, hiszen egy váratlan esemény esetén akár százezreket is spórolhatsz meg egy kis összegért.

Például, ha egy külföldi országban baleset ér, és kórházba kerülsz, a kórházi ellátás költségei akár több tízmillió forintra is rúghatnak. Ha nincs utasbiztosításod, akkor ezt a költséget saját zsebből kell állnod.

Vagy, ha egy váratlan esemény miatt haza kell utaznod, az útlemondás költségei is jelentősek lehetnek. Ha nincs utasbiztosításod, akkor ezt a költséget is saját zsebből kell állnod.

Az utasbiztosítás díjai az utazás hosszától, az úti céltól, és a választott csomagtól függően változnak. Egy átlagos utasbiztosítás ára néhány ezer forint naponta.

Összességében tehát az utasbiztosítás kis összeg kerül, de nagy előnyt jelenthet egy váratlan esemény esetén. Ne spórolj az utasbiztosításon, hiszen egy kis összegért jelentős összeget spórolhatsz meg.

Összefoglalás

Az utasbiztosítás kis befektetés, de nagy védelmet nyújthat baleset, betegség vagy poggyász elvesztése esetén. Bár sokan gondolják úgy, hogy nem szükséges, egy váratlan esemény során százezreket spórolhatunk meg a segítségével. A kórházi kezelések külföldön különösen drágák lehetnek, és az utasbiztosítás e költségeket teljes mértékben fedezheti. Az utasbiztosítás egyszerűen, akár online is köthető, és személyre szabott ajánlatokkal, csoportos biztosítási lehetőségekkel áll rendelkezésre. Az utazás előtt érdemes alaposan átgondolni és összehasonlítani az ajánlatokat, hogy a legmegfelelőbb védelmet válasszuk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mit mutat meg a TKM?

Mit mutat meg a TKM?

2022.02.15.

A TKM, azaz a teljes költségmutató olyasmi a biztosításoknál, mint a hiteleknél a teljes hiteldíjmutató (THM). Mutatjuk, mire szolgál, mit tartalmaz.

Tovább olvasom
Miben különbözik az egészségpénztár az egészségbiztosítástól?

Miben különbözik az egészségpénztár az egészségbiztosítástól?

2023.09.05.

Az egészségpénztár nem egészségbiztosítás. A két fogalom bár hasonló, és az élet azonos területén nyújthat segítséget, mégis két nagyon különböző dologról van szó. Közérthetően mutatjuk meg, hogy miben különbözik az egészségpénztár az egészségbiztosítástól.

Tovább olvasom
A teljes casco biztosítás miért jó választás?

A teljes casco biztosítás miért jó választás?

2020.10.22.

A teljes casco biztosítást új és használt gépjárművekre egyaránt lehetséges megkötni, és meg is éri annak ellenére, hogy nem kötelező, mivel egy esetleges káresemény jóval nagyobb anyagi megterhelést jelent, mint egy teljes casco biztosítás havi díja. 

Tovább olvasom
5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

2021.02.09.

Az egészségbiztosítás mellett számtalan érvet lehet felsorakoztatni, amelyeket megosztunk Veled alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom