Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 1. 13:26

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

A lakáshitel

Egy lakáshitel akciós kamattal, gyors előbírálattal, és akár türelmi idővel is igényelhető. A türelmi idő több év is lehet. A türelmi idő alatt aztán csak a kamatot kell majd fizetni. Ezt jelenti a türelmi idő. Nincs tőketörlesztés a türelmi idő alatt. A lakáshitel egy régi hiteltermék, azért alkották meg, hogy igazodjanak az ügyfelek elvárásaihoz, ahhoz, hogy egy ingatlant a legegyszerűbb módon lehessen megvásárolni.

Magas hitelösszeg, rugalmas futamidő és választható kamatperiódus. Ilyen egy lakáshitel. A lakáshitelt mindig ingatlannal kapcsolatos célok elérésére igényelünk. A lakáshitelhez mindig szükség lesz fedezetre. A hitelcél adott, a lakáshitel nem használható fel szabadon. Meg kell határozni, hogy melyik ingatlant szeretnénk megvásárolni, és a lakáshitelt csak ennek az ingatlannak a megvásárlására fordíthatjuk.

Ahogy a nevében is benne van, a lakáshitel egy lakásvásárlási hitel. Új és használt ingatlan megvásárlására fordítható, és felhasználható építéshez és hitelkiváltáshoz is.

Az életbiztosítás

Az életbiztosítás egy olyan biztosítási forma, ami anyagi védelmet nyújt a biztosított halála esetén. Az életbiztosítás lehetővé teszi a biztosított személynek, hogy előre meghatározott összeget kapjon a biztosítótól, ha ő meghal.

Az életbiztosítás nem csak a haláleset esetén nyújthat védelmet, egyes típusai akár betegség vagy baleset esetén is kifizetik a költségeket, ami segíthet az orvosi kezelések és a rehabilitáció kiadásainak fedezésében.

Az életbiztosítás nem csak magánszemélyek, hanem a vállalatok számára is fontos lehet, hiszen biztosítóak az alkalmazottakat is. Az alkalmazottak életbiztosítása elősegítheti a munkáltatói bizalmat és a munkavállalói elégedettséget, valamint segítheti a cég pénzügyi stabilitását egy váratlan halálesetnél.

Az életbiztosítás egy sokoldalú biztosítási forma, ami a biztonság és az anyagi stabilitás érzését nyújtja a biztosított és a családja számára.

Lakáshitel és életbiztosítás együtt – miért lehet ez jó?

Az Expresszkölcsön szakértői szerint, lakáshitel mellé érdemes fontolóra venni az életbiztosítás kötését is, mivel ez egy olyan pénzügyi biztonságot nyújt, ami hozzájárulhat a kölcsön visszafizetéséhez, ha valami történne a biztosítottal. Ilyenkor az életbiztosítás segíthet megvédeni a családot a lakáshitel visszafizetéseivel járó terhektől.

Az életbiztosítások többféle formában léteznek, így a legjobb választást az egyéni körülményekhez kell igazítani.

Egyéni életbiztosítást köthetünk. Ez az alapvető életbiztosítási forma, ami kifizetést biztosít a hitelösszeg megtérítésére, ha a biztosított személy meghal. A biztosítás díját általában a hitelösszeghez igazítják.

Van olyan speciális életbiztosítás, ami közvetlenül a hitelhez kapcsolódik. A pénzintézet által kínált opció lehetőséget nyújt a hitel törlesztésére, ha a biztosított személy meghal. Ez a forma általában egyszerűbben és gyorsabban elérhető, de fontos alaposan áttekinteni a feltételeket és a díjakat.

A teljes életbiztosítás nem csak a haláleset esetén fizet kártérítést, hanem egy megtakarítási elemmel is rendelkezik. A biztosítási díjak magasabbak lehetnek, de hosszú távon érték növekedést is biztosíthatnak. A megtakarítási célú, vagy unit-linked életbiztosítás egy befektetés és egy biztosítás is egyben.

Van olyan életbiztosítás is, ami a biztosítási összeget csak bizonyos betegségek, balesetek vagy tartós egészségkárosodások esetén fizeti ki. Fontos ismerni a konkrét szabályokat és korlátozásokat, így tudható, hogy milyen esetben lehet igénybe venni a kifizetést.

Az életbiztosítás kiválasztása nagymértékben függ az egyéni körülményektől, például a hitelösszegtől, az életkorunktól, az egészségi állapottól és a pénzügyi helyzettől.

Az életbiztosítás megkötése előtt fontos megfelelően áttekinteni a rendelkezésre álló lehetőségeket, valamint konzultálni egy pénzügyi tanácsadóval vagy biztosítási szakértővel, hogy segítsen a döntésben. Az előzetes tájékozódás később megtérülhet, akár a kedvezőbb díjakban, akár egy káresemény esetén történő kifizetésnél.

Ahogy látható, kétféle életbiztosítás is köthető egy lakáshitel mellé. Az egyik halálesetén segíthet visszafizetni a kölcsönt, a másik ennél jóval több: mert amellett, hogy halálesetén is segíthet visszafizetni a lakáshitelt, még megtakarítási formának is megfelelő.

Összefoglalás

A lakáshitel olyan hiteltermék, melyet ingatlan megvásárlására, építésre vagy hitelkiváltásra használunk és a visszafizetése évekig tarthat. Az életbiztosítás anyagi védelmet nyújt a biztosított halála esetén, de egyes formái betegség vagy baleset esetén is kifizethetik a költségeket. Érdemes megfontolni az életbiztosítás kötését is lakáshitel mellé, mivel pénzügyi biztonságot adhat és védi a családot a hitel terhei alól. Többféle életbiztosítás közül választhatunk, így az életbiztosítás formáját az egyéni körülményekhez igazíthatjuk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

2023.03.29.

Hogy mibe fektesd a pénzedet 2023-ban, az bizony egy fogós kérdés, de megpróbáljuk megválaszolni; olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Köthetünk másra életbiztosítást?

Köthetünk másra életbiztosítást?

2021.08.27.

Köthetsz-e másra életbiztosítást? Röviden: nem. Hogy miért nem, és hogy hogyan tudod megkerülni ezt a szabályt, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

2022.04.11.

Az életbiztosítások piaca rendkívül sokrétű, hiszen ezek a termékek egyaránt alkalmasak arra, hogy biztosítékot nyújtsanak valamilyen életeseményre, nem várt tragédiára, illetve arra is, hogy megtakarítást képezzünk a segítségükkel. Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Tovább olvasom
Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

2023.07.14.

A megtakarítási célú életbiztosítás, vagy a szakértők kedvelt kifejezésével unit-linked biztosítás talán a legismertebb befektetési forma. Ma már teljesen elfogadott, hogy egy biztosítás nem csak egy biztosítási esemény bekövetkeztekor fizet, hanem befektetéssel is kombinálják. És ez igazán jó lehet nekünk.

Tovább olvasom