Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 1. 13:26

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

A lakáshitel

Egy lakáshitel akciós kamattal, gyors előbírálattal, és akár türelmi idővel is igényelhető. A türelmi idő több év is lehet. A türelmi idő alatt aztán csak a kamatot kell majd fizetni. Ezt jelenti a türelmi idő. Nincs tőketörlesztés a türelmi idő alatt. A lakáshitel egy régi hiteltermék, azért alkották meg, hogy igazodjanak az ügyfelek elvárásaihoz, ahhoz, hogy egy ingatlant a legegyszerűbb módon lehessen megvásárolni.

Magas hitelösszeg, rugalmas futamidő és választható kamatperiódus. Ilyen egy lakáshitel. A lakáshitelt mindig ingatlannal kapcsolatos célok elérésére igényelünk. A lakáshitelhez mindig szükség lesz fedezetre. A hitelcél adott, a lakáshitel nem használható fel szabadon. Meg kell határozni, hogy melyik ingatlant szeretnénk megvásárolni, és a lakáshitelt csak ennek az ingatlannak a megvásárlására fordíthatjuk.

Ahogy a nevében is benne van, a lakáshitel egy lakásvásárlási hitel. Új és használt ingatlan megvásárlására fordítható, és felhasználható építéshez és hitelkiváltáshoz is.

Az életbiztosítás

Az életbiztosítás egy olyan biztosítási forma, ami anyagi védelmet nyújt a biztosított halála esetén. Az életbiztosítás lehetővé teszi a biztosított személynek, hogy előre meghatározott összeget kapjon a biztosítótól, ha ő meghal.

Az életbiztosítás nem csak a haláleset esetén nyújthat védelmet, egyes típusai akár betegség vagy baleset esetén is kifizetik a költségeket, ami segíthet az orvosi kezelések és a rehabilitáció kiadásainak fedezésében.

Az életbiztosítás nem csak magánszemélyek, hanem a vállalatok számára is fontos lehet, hiszen biztosítóak az alkalmazottakat is. Az alkalmazottak életbiztosítása elősegítheti a munkáltatói bizalmat és a munkavállalói elégedettséget, valamint segítheti a cég pénzügyi stabilitását egy váratlan halálesetnél.

Az életbiztosítás egy sokoldalú biztosítási forma, ami a biztonság és az anyagi stabilitás érzését nyújtja a biztosított és a családja számára.

Lakáshitel és életbiztosítás együtt – miért lehet ez jó?

Az Expresszkölcsön szakértői szerint, lakáshitel mellé érdemes fontolóra venni az életbiztosítás kötését is, mivel ez egy olyan pénzügyi biztonságot nyújt, ami hozzájárulhat a kölcsön visszafizetéséhez, ha valami történne a biztosítottal. Ilyenkor az életbiztosítás segíthet megvédeni a családot a lakáshitel visszafizetéseivel járó terhektől.

Az életbiztosítások többféle formában léteznek, így a legjobb választást az egyéni körülményekhez kell igazítani.

Egyéni életbiztosítást köthetünk. Ez az alapvető életbiztosítási forma, ami kifizetést biztosít a hitelösszeg megtérítésére, ha a biztosított személy meghal. A biztosítás díját általában a hitelösszeghez igazítják.

Van olyan speciális életbiztosítás, ami közvetlenül a hitelhez kapcsolódik. A pénzintézet által kínált opció lehetőséget nyújt a hitel törlesztésére, ha a biztosított személy meghal. Ez a forma általában egyszerűbben és gyorsabban elérhető, de fontos alaposan áttekinteni a feltételeket és a díjakat.

A teljes életbiztosítás nem csak a haláleset esetén fizet kártérítést, hanem egy megtakarítási elemmel is rendelkezik. A biztosítási díjak magasabbak lehetnek, de hosszú távon érték növekedést is biztosíthatnak. A megtakarítási célú, vagy unit-linked életbiztosítás egy befektetés és egy biztosítás is egyben.

Van olyan életbiztosítás is, ami a biztosítási összeget csak bizonyos betegségek, balesetek vagy tartós egészségkárosodások esetén fizeti ki. Fontos ismerni a konkrét szabályokat és korlátozásokat, így tudható, hogy milyen esetben lehet igénybe venni a kifizetést.

Az életbiztosítás kiválasztása nagymértékben függ az egyéni körülményektől, például a hitelösszegtől, az életkorunktól, az egészségi állapottól és a pénzügyi helyzettől.

Az életbiztosítás megkötése előtt fontos megfelelően áttekinteni a rendelkezésre álló lehetőségeket, valamint konzultálni egy pénzügyi tanácsadóval vagy biztosítási szakértővel, hogy segítsen a döntésben. Az előzetes tájékozódás később megtérülhet, akár a kedvezőbb díjakban, akár egy káresemény esetén történő kifizetésnél.

Ahogy látható, kétféle életbiztosítás is köthető egy lakáshitel mellé. Az egyik halálesetén segíthet visszafizetni a kölcsönt, a másik ennél jóval több: mert amellett, hogy halálesetén is segíthet visszafizetni a lakáshitelt, még megtakarítási formának is megfelelő.

Összefoglalás

A lakáshitel olyan hiteltermék, melyet ingatlan megvásárlására, építésre vagy hitelkiváltásra használunk és a visszafizetése évekig tarthat. Az életbiztosítás anyagi védelmet nyújt a biztosított halála esetén, de egyes formái betegség vagy baleset esetén is kifizethetik a költségeket. Érdemes megfontolni az életbiztosítás kötését is lakáshitel mellé, mivel pénzügyi biztonságot adhat és védi a családot a hitel terhei alól. Többféle életbiztosítás közül választhatunk, így az életbiztosítás formáját az egyéni körülményekhez igazíthatjuk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

2023.07.14.

A megtakarítási célú életbiztosítás, vagy a szakértők kedvelt kifejezésével unit-linked biztosítás talán a legismertebb befektetési forma. Ma már teljesen elfogadott, hogy egy biztosítás nem csak egy biztosítási esemény bekövetkeztekor fizet, hanem befektetéssel is kombinálják. És ez igazán jó lehet nekünk.

Tovább olvasom
Köthetünk másra életbiztosítást?

Köthetünk másra életbiztosítást?

2021.08.27.

Köthetsz-e másra életbiztosítást? Röviden: nem. Hogy miért nem, és hogy hogyan tudod megkerülni ezt a szabályt, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Milyen euró alapú megtakarítási formák közül választhatunk?

Milyen euró alapú megtakarítási formák közül választhatunk?

2023.09.07.

Forintban vagy euróban takarítsunk meg? Hogyan hat az infláció egy forint alapú befektetésre? Mi a jó döntés? Mit vegyünk figyelembe, mielőtt döntünk? Körbejártuk a kérdést, és összeszedtek a válaszokat.

Tovább olvasom
Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

2021.08.06.

Az utóbbi hónapokban megnőtt a hagyományos életbiztosítások iránti érdeklődés – ennek hátterében leginkább a koronavírus-járvány áll. A biztosítások díja minden esetben egyénre szabott. Lássuk, milyen szempontokat figyelnek a biztosítók, azaz mi befolyásolja az életbiztosítás díját!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával