Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ezeknél a bankoknál nyithatsz diákhitel számlát júliustól

2023.06.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. június 13. 12:38

A diákhitel népszerűsége töretlen, és bizonyára töretlen marad azután is, hogy 2023. július elsejétől csak négy magyar bankban nyitott diákhitel számlára utalják azt ki. Mind a négy bank jó választás lehet, és a diákhitel számla kondíciói megfelelnek egy fiatal felnőtt elvárásainak. Mutatjuk, hogy melyik bankban lehet számlát nyitni, és azt is, hogy mik a számlák jellemzői.

Ezeknél a bankoknál nyithatsz diákhitel számlát júliustól

Mi az a diákhitel?

A diákhitel nem egy hagyományos banki hiteltermék. Az állam által kialakított diákhitel célja, hogy a felsőoktatásban tanulók finanszírozni tudják a tanulmányaik költségeit. A diákhitel nem nyereségorientált, bárki számára, hitelbírálat nélkül elérhető. A diákhitel egyszerű, átlátható termék. A Diákhitel1 kamata a hitel teljes árát mutatja, nincsenek rejtett költségek, nincs apróbetűs rész, a Diákhitel2 pedig kamatmentesen segíti az egyetem elvégzését. Nincs hitelbírálat, minden igénylő megkapja a diákhitelt. Nem kell fedezet és kezes sem. A diákhitel online is igényelhető. Egy Ügyfélkapus regisztráció után otthonról is megtehetjük, hogy diákhitelt igényelünk. Az igényelt összeget szemeszterenként is megváltoztathatjuk, attól függően, hogy milyen az anyagi helyzetünk, és éppen mekkora összegre van szükségünk.

Mit tehet a szülő? A szülőnek lehetősége van akár már az egyetemi évek alatt fizetni a részleteket. Gondot okoz egy fizetős félév elkezdése? Diákhitellel áthidalható a probléma. A szülő minden további nélkül fizethet a gyermeke helyett. Az egyetem után kell csak fizetni. A diákhitelt speciálisan úgy alakították ki, hogy az egyetem alatt ne terhelje a diákokat. A törlesztést csak a hallgatói jogviszony megszűnése után kell elkezdeni. A törlesztőrészlet nagyságát az első két évben a minimálbér határozza meg, két év után pedig a hitelfelvevő jövedelméhez igazodik. A törlesztőrészlet maghatározásakor figyeltek arra, hogy a fiatalok éppen elindulnak az életben, ezért a Diákhitel1-nél csak a jövedelem hat százalékát kell havonta az igénylőnek fizetnie, a Diákhitel2-nél pedig a felvett összeg függvényében négy és tizenegy százalék között lesz a törlesztőrészlet.

Az egyetem elvégzése után gyakran alapítanak családot a fiatalok, és a kapcsolatokból születhetnek gyermekek. A diákhitelbe beépítettek családtámogatási kedvezményt is. Egy gyermek után kérhető a hiteltörlesztési kötelezettség szüneteltetése, két gyermek esetén pedig elengedik az anya tartozásának a felét. A harmadik gyermek születése után pedig már semmit sem kell fizetnie az anyának, a diákhitele megszűnik. A diákhitel segíthet finanszírozni a tanulmányokat egy felsőoktatási intézményben, és később sem ró vállalhatatlan terhet az igénylőre. Könnyen elérhető, hiszen minden igénylő megkapja. Az átlátható konstrukciók pedig segíthetnek meghozni a döntést. Diákhitellel vagy diákhitel nélkül? Igaz a mondás, hogy a tanulás a legjobb befektetés. Ha tanulni akarunk, és anyagi segítség kell hozzá, a diákhitel jó megoldás lehet.

Diákhitel csak diákhitel számlára

A diákhitelt 2023. július elsejétől csak négy magyar bankban nyitott diákhitel számlára utalják azt ki. Az Expresszkölcsön szakértői szerint a számlák előzetesen ismert kondíciói tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak. A számlát lehet elektronikusan használni, a díjak kedvezőek, és a bankok a verseny miatt várhatóan kedvezményekkel csábítják majd magukhoz a leendő ügyfeleiket.

Az alábbi négy banknál lesz elérhető a diákhitel számla:

A diákhitel számla kondíciói

A diákhitel számla várható paraméterei alapján nem lesz majd számlavezetési díj, és az elektronikus szolgáltatások is ingyenesek lesznek. Ezen kívül díjmentesen lesz a havi számlakivonat, és nem számolnak fel költséget a pénzintézetek a bankkártya használatáért sem. A pénzintézetek várhatóan további eltérő kedvezményeket biztosítanak majd az érdeklődőknek: többek között lesznek hitelt, biztosítást és értékpapír számlát érintő kedvezmények is.

A diákhitelt tehát csak diákhitel számlán lehet kezelni júliustól. Mivel a számla kondíciói kedvezőek lesznek, és több bank is ajánl ilyen számlacsomagot, az igénylők választhatnak, hogy hol szeretnének számlát vezetni. Mindegyik bank univerzális kereskedelmi bank, így akár egy hosszabb távú kapcsolat is kialakulhat majd a diákok és a pénzintézetek között. Mindkét fel megelégedésére. És ez mindkét félnek jó lehet. A diáknak is, és a banknak is.

Összefoglalás

2023. július 1-jétől a diákhitelt kizárólag négy magyar bankban nyitott diákhitel számlára utalják. A diákhitelt a felsőoktatásban tanulók számára hozták létre, hogy segítsenek finanszírozni a tanulmányok költségeit. Hitelbírálat nélkül, mindenki számára elérhető, fedezet és kezes nélkül, online is igényelhető, és a törlesztést a hallgatói jogviszony megszűnése után kell csak elkezdeni, figyelembe véve a hitelfelvevő jövedelmét. A szülők is fizethetnek a diákhitel részleteiben, és családtámogatási kedvezmény is elérhető. A diákhitel számlát az OTP Bank, MBH Bank, Erste Bank és Gránit Bank nyújtja, és várhatóan számlavezetési díj nélkül, ingyenes elektronikus szolgáltatásokkal, ingyenes havi számlakivonattal és díjmentes bankkártya használattal szolgálnak a diákok számára.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen állami támogatásokat kaphatnak a diákok?

Milyen állami támogatásokat kaphatnak a diákok?

2021.03.17.

Természetesen nem különösebben meglepő, ha egy fiatal, például egy 20-as évei elején járó egyetemista nem szentel nagy figyelmet a pénzügyeire. Mindez érthető, azonban azt fontos megemlíteni, hogy az anyagi biztonság megteremtetését érdemes már fiatalon elkezdeni.

Tovább olvasom
Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

2023.04.11.

A diákhitel sokak számára lehetővé teszi a felsőoktatási tanulmányok elvégzését, azonban kevesen tudják, hogy a diákhitel állampapírba fektetve lehetőséget kínálhat nyereséges befektetésre is. Az állampapírba fektetett diákhitel ugyanis az egyik legbiztonságosabb befektetési lehetőség, ami jövedelmet hozhat a diákok számára. Utánajártunk, hogy miért érdemes a diákhitelt állampapírba fektetni, és miért érdemes még akkor is felvenni diákhitelt, ha nincs rá szükségünk.

Tovább olvasom
Diákhitel törlesztése: csak okosan!

Diákhitel törlesztése: csak okosan!

2021.04.30.

A Diákhiteledet törleszted, vagy a gyermekednek segítesz be ezzel? Jó, ha tudod, hogy vannak buktatók, amik sokáig nehezíthetik az életedet!

Tovább olvasom
Jó hír a diákhitelekről: év végéig marad a kamatstop

Jó hír a diákhitelekről: év végéig marad a kamatstop

2024.06.21.

A 2024-es év egyik legfontosabb pénzügyi híre a hallgatók számára, hogy az év végéig meghosszabbították a diákhitelekre vonatkozó kamatstopot. Ez a lépés jelentős megkönnyebbülést jelent a diákok és családjaik számára, akik az infláció és a megélhetési költségek növekedése mellett küzdenek a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásával. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával