Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

2023.05.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. május 26. 13:04

Sokféle biztosítás van. Az életbiztosítás és a balesetbiztosítás is ismert a biztosítások között. Ez két biztosítás bár hasonló, más és más élethelyzetben nyújthat segítséget. Ha biztosítást akarunk kötni, fontos, hogy ismerjük őket, tudjuk, hogy milyen védelmet biztosítanak számunkra és szeretteink számára. Utánajártunk, hogy miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás. A különbségek nem nagyok, mégis fontosak. Mutatjuk, mit találtunk.

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

Mi az a kockázati életbiztosítás?

Az életbiztosítást szinte mindenki ismeri. Életbiztosítást bármikor köthetünk, de ebben az esetben sem mindegy, hogy milyet választunk, hiszen attól függően, hogy mi a célunk, különböző típusok közül választhatunk. Az életbiztosítás többféle helyzetben nyújt megoldást: balesetnél, műtétnél, tartós betegségnél vagy halálesetnél segít az anyagiak terén, emellett az öngondoskodáshoz is kiváló eszköz, de befektetésként is használhatjuk. Az életbiztosítás előnyei fontosak. Használjuk fel őket. Az ember életében sajnos előfordulhat baleset, súlyosabb betegség, műtét, valamilyen tartós egészségkárosodás. Az életbiztosítás ezen esetekben, illetve halálesetnél is jól jöhet, hiszen anyagi segítséget jelenthet a nehéz helyzetben. Emellett az életbiztosítás befektetés célokat is szolgálhat.

A kockázati életbiztosítás csak abban ez esetben fizet, ha káresemény történik. Abban az esetben, ha a biztosítás megszűnik, és közben káresemény sem történik, a kockázati életbiztosítás kifizetés nélkül megszűnik. Ezt vállalja a szerződésben a biztosító társaság. A kockázati életbiztosítás akkor fizet, ha a szerződésben meghatározott esemény (általában baleset vagy betegség miatt bekövetkező haláleset, de lehet más egészségkárosodás is) bekövetkezik. A biztosítók általában felső korhatárt szabnak meg a szerződés megkötésekor, adott időszakra lehet kötni, a biztosítás díját havonta kell fizetni, és ha nem történik káresemény a szerződés ideje alatt, akkor nincs kifizetés.

Mi az a balesetbiztosítás?

Többféle balesetbiztosítás létezik, de a leggyakrabban biztosítható események közé a balesetek során elszenvedett sérülések tartoznak: a csonttörés, az égési sérülések és a szükséges műtétek, valamint az ezekhez kapcsolódó kórházi kezelés. A biztosítás egy kiegészítő modul, amit egyéb biztosítástípusok, például életbiztosítás, casco, vagy lakásbiztosítás, mellé köthető. A megkötése többnyire kedvező feltételekkel oldható meg, de önmagában nem vehető igénybe.

A balesetbiztosítás mikor fizet? A balesetbiztosítás fizethet többek között baleseti halál, csonttörés, égési sérülés esetén, maradandó egészségkárosodásra, rokkantságra, valamint műtéti és kórházi napi térítés érhető el. Ezek mellett több kiegészítő szolgáltatást is tartalmazhat még a szerződés, úgy, mint járadékszolgáltatások, keresőképtelenségi térítés vagy orvosi call center. Tudnunk kell, hogy a balesetbiztosítás mikor fizet. Ha tudjuk, hogy a balesetbiztosítás mikor fizet, akkor vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen védelemre számíthatunk baleset esetén. A balesetbiztosítás baleset esetén fizet nekünk. A balesetbiztosítás egy népszerű biztosítás. Sokan kötnek balesetbiztosítást.

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

A kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás két különböző típusú biztosítás, bár mindkettő védelmet nyújt a biztosított és családja számára, ha valamilyen váratlan esemény történik.

A kockázati életbiztosítás általában haláleset esetén nyújt kifizetést a biztosított személy kijelölt kedvezményezettjeinek. Ez azt jelenti, hogy ha a biztosított személy meghal, akkor a kijelölt kedvezményezettek pénzbeli kártérítést kapnak a biztosítási összegből. A kockázati életbiztosítás általában magasabb összegű biztosítási fedezetet nyújt, és a biztosítási összeg általában meghatározott időszakra szól.

A balesetbiztosítás olyan váratlan eseményekre nyújt védelmet, mint például balesetek, sérülések vagy rokkantság. Ha a biztosított személy sérülést szenved, akkor a biztosító kifizeti a meghatározott összegű kártérítést, ami segíthet a kezelési költségek, a munkából való kiesés vagy az életminőség változása miatt bekövetkező egyéb kiadások fedezésében. A balesetbiztosítás általában alacsonyabb összegű biztosítási fedezetet nyújt, és általában a biztosítás meghatározott időszakra szól.

Tehát a kockázati életbiztosítás az életveszélyből adódó kockázatokat fedi le, míg a balesetbiztosítás az egészségügyi kockázatokra összpontosít. Azonban mindkét típusú biztosítás segíthet a biztosítottnak és családjának abban, hogy felkészüljenek a váratlan eseményekre, és segítséget nyújtson nekik az életüket visszatéríteni a régi kerékvágásba a lehető leggyorsabban és legkönnyebben. Az expresszkolcson szakértői szerint mivel két különböző biztosításról van szó, érdemes megfontolni mindkettő megkötését.

Összefoglaló

Az életbiztosítás és a balesetbiztosítás két ismert biztosítási típus, amelyek hasonlóságok ellenére különböző élethelyzetekben nyújtanak védelmet.

Az életbiztosítás többféle helyzetben biztosít pénzügyi segítséget, beleértve balesetet, műtétet, tartós betegséget vagy halálesetet. Ezt a biztosítást befektetésként is használhatjuk. A kockázati életbiztosítás abban az esetben fizet, ha káresemény történik. Ha a biztosítás megszűnik, és káresemény nem történik, akkor a biztosítás kifizetés nélkül szűnik meg.

A balesetbiztosítás általában balesetek során elszenvedett sérüléseket fedez, például csonttöréseket, égési sérüléseket és a szükséges műtéteket, valamint az ezekhez kapcsolódó kórházi kezeléseket. Ez a biztosítás többnyire kiegészítőként működik, amelyet más biztosítási típusokhoz, mint például életbiztosításhoz, cascohoz vagy lakásbiztosításhoz lehet kötni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

6 lényeges kérdés és válasz a tanuló biztosításokról

6 lényeges kérdés és válasz a tanuló biztosításokról

2023.10.31.

Akkor jó a gyerek, ha eleven – tartja a mondás. Az aktív élet azonban magában hordozza egy baleset lehetőségét is. De hogy lehet erre felkészülni? Mi az a tanuló biztosítás? Miben különbözik egy balesetbiztosítástól? Körbejártuk, és választ adunk 6 lényeges kérdésre is.

Tovább olvasom
5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

2022.04.13.

Balesetbiztosításról mindenki hallott már, sokaknak van is ilyen szerződése, míg mások úgy gondolják, felesleges pénzkidobás. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat, a legérdekesebb kérdéseket a balesetbiztosítással kapcsolatban!

Tovább olvasom