Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

2023.02.03.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. február 3. 15:10

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

Számos előnnyel rendelkezik

A bankkártyás fizetés széles körben elterjedt módszer a vásárlásoknál, Magyarországon a legtöbben ezt használják az üzletekben, interneten, vagy készpénzt felvenni, ha épp arra van szükség. A bankkártyát a bank biztosítja ügyfeleinek, méghozzá bankszámla mellé. Többféle típus létezik, az előnyei pedig sokrétűek, lássuk, mik ezek!

Egyszerű, gyors és biztonságos

Ha össze akarnánk foglalni a bankkártyás fizetés előnyeit az egyszerű-gyors-biztonságos jelszó hármast használnánk. Aki korábban készpénzezett, az jól tudja, hogy bankkártyával sokkal egyszerűbb fizetni, nem kell például váltani, visszajáróval foglalkozni, stb. A bankkártyás fizetés emellett villámgyors, a technológia fejlődésével manapság már másodpercek alatt bonyolíthatunk le egy-egy fizetési folyamatot, legyen az egy boltban, vagy online. A biztonság szintén fontos szempont, nyilván az embernek a bankkártyájára és számlája is figyelnie kell, de sokkal egyszerűbb biztonságban tudni, mint egy vaskos pénztárcát a zsebünkben, vagy a tárcánkban.

Többféle biztonsági fogás, megoldás létezik

Természetesen a bankkártyát is el lehet lopni, de többféle biztonsági megoldás létezik a bűnözők és a pénzünk között, az egyik például az, hogy egyszerűen letiltjuk a használatát. Ott van például az sms szolgáltatás, amely egyből informál minket, ha változás történt egyenlegünkben. A bankkártya lehetővé teszi, hogy nagyobb összeget hordjunk magunknál, és mégsem kell emiatt feszengenünk.

Szinte bárhol elfogadják

A bankkártyás fizetés egyik nagy előnye, hogy ma már szinte bárhol lehet használni, széles körben elfogadják. Míg korábban viszonylag kevés szolgáltató rendelkezett bankkártya-elfogadó terminállal, ma már az a fura, ha valakinél nincs ilyen, legyen az a sarki kávézós, vagy egy múzeum pénztára.

Jobban tudjuk tervezni pénzügyeinket

Ha bankkártyát/bankszámlát használunk, jobban tudunk tervezni pénzügyeinkkel, nyomon követhetjük költéseinket, megtakarításainkat. A különböző applikációk segítenek abban, hogy tájékozottak legyünk és gyorsan tudjuk az ügyeket intézni. Nemcsak a vásárlásokban érdemes gondolkodni, a közüzemi számlák, különböző csekkek kifizetése szintén egyszerű, gyors és átlátható.

Külföldön is jól ki tudjuk használni

A bankkártyás fizetés egy-egy külföldi út során is nagyszerű lehetőség, kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az utunkat, több korábbi gondot is levéve a vállunkról. Nyaralások, üzleti utak vállnak a segítségével problémanetesebbé.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

2022.01.25.

A mindennapi bankoláshoz nincs szükség ördöngösségre, viszont érdemes tisztában lenni a trendekkel, a legújabb fejlesztésekkel, azért, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokhoz férjünk hozzá.

Tovább olvasom
Átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel?

Átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel?

2020.09.18.

Az, hogy átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel, mondhatni napról napra változik, hiszen elég egyetlen banknak változtatnia a kondícióin, és máris más a végösszeg, ami az átlagszámítás után kijön.

Tovább olvasom
Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

2020.04.14.

Korábban 5.000 forintig nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél. Ez egyrészt egyszerűvé tette a vásárlást, másrészt viszont némileg veszélyes is volt. Hiszen ha elveszítettük a bankkártyánkat, és azt a letiltása előtt valaki más használta, akkor 5.000 forintig minden további nélkül meg is tehette. Költhette a pénzünket, amit soha többé nem kaphattunk vissza. Ennek biztonságosabbá tételére hozták azt a rendeletet, miszerint véletlenszerűen kérni fogja a rendszer a PIN kódot az 5.000 forint alatti vásárlások esetében is. Ám ez a koronavírus-járvány miatt egy egészen más veszélyforrást jelentene, amire sürgős megoldást kellett találni.

Tovább olvasom
Mit árulnak el a bankkártyád adatai?

Mit árulnak el a bankkártyád adatai?

2021.08.23.

A bankkártya-adatok egyértelműen meghatározzák a kártyát, azonban nem köztudomású, mit is jelentenek valójában. Az alábbiakban érdekességeket osztunk meg a témáról!

Tovább olvasom