Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

2023.02.03.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. február 3. 15:10

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

Számos előnnyel rendelkezik

A bankkártyás fizetés széles körben elterjedt módszer a vásárlásoknál, Magyarországon a legtöbben ezt használják az üzletekben, interneten, vagy készpénzt felvenni, ha épp arra van szükség. A bankkártyát a bank biztosítja ügyfeleinek, méghozzá bankszámla mellé. Többféle típus létezik, az előnyei pedig sokrétűek, lássuk, mik ezek!

Egyszerű, gyors és biztonságos

Ha össze akarnánk foglalni a bankkártyás fizetés előnyeit az egyszerű-gyors-biztonságos jelszó hármast használnánk. Aki korábban készpénzezett, az jól tudja, hogy bankkártyával sokkal egyszerűbb fizetni, nem kell például váltani, visszajáróval foglalkozni, stb. A bankkártyás fizetés emellett villámgyors, a technológia fejlődésével manapság már másodpercek alatt bonyolíthatunk le egy-egy fizetési folyamatot, legyen az egy boltban, vagy online. A biztonság szintén fontos szempont, nyilván az embernek a bankkártyájára és számlája is figyelnie kell, de sokkal egyszerűbb biztonságban tudni, mint egy vaskos pénztárcát a zsebünkben, vagy a tárcánkban.

Többféle biztonsági fogás, megoldás létezik

Természetesen a bankkártyát is el lehet lopni, de többféle biztonsági megoldás létezik a bűnözők és a pénzünk között, az egyik például az, hogy egyszerűen letiltjuk a használatát. Ott van például az sms szolgáltatás, amely egyből informál minket, ha változás történt egyenlegünkben. A bankkártya lehetővé teszi, hogy nagyobb összeget hordjunk magunknál, és mégsem kell emiatt feszengenünk.

Szinte bárhol elfogadják

A bankkártyás fizetés egyik nagy előnye, hogy ma már szinte bárhol lehet használni, széles körben elfogadják. Míg korábban viszonylag kevés szolgáltató rendelkezett bankkártya-elfogadó terminállal, ma már az a fura, ha valakinél nincs ilyen, legyen az a sarki kávézós, vagy egy múzeum pénztára.

Jobban tudjuk tervezni pénzügyeinket

Ha bankkártyát/bankszámlát használunk, jobban tudunk tervezni pénzügyeinkkel, nyomon követhetjük költéseinket, megtakarításainkat. A különböző applikációk segítenek abban, hogy tájékozottak legyünk és gyorsan tudjuk az ügyeket intézni. Nemcsak a vásárlásokban érdemes gondolkodni, a közüzemi számlák, különböző csekkek kifizetése szintén egyszerű, gyors és átlátható.

Külföldön is jól ki tudjuk használni

A bankkártyás fizetés egy-egy külföldi út során is nagyszerű lehetőség, kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az utunkat, több korábbi gondot is levéve a vállunkról. Nyaralások, üzleti utak vállnak a segítségével problémanetesebbé.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Drágulnak a banki szolgáltatások: így csökkentheted a költségeket

Drágulnak a banki szolgáltatások: így csökkentheted a költségeket

2024.01.28.

A banki szolgáltatások díjazása az elmúlt években folyamatosan emelkedett. A banki költségek növekedése a lakossági ügyfelekre is kihat. A bankszámlák, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások már túl sokba kerülnek. De mit tehetünk? Hogyan találhatjuk meg a legkedvezőbb bankszámlát? Adunk néhány ötletet ehhez. És ahogy látható lesz, nem is lesz ez olyan nehéz.

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

2024.06.12.

A bankszámla fenntartása ma már alapvető pénzügyi szükséglet a modern világban. Sokan még sincsenek tisztában azzal, hogy valójában mennyibe is kerül. A bankszámla költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a bankot, a számla fajtáját és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakértőink részletesen bemutatják a bankszámlákhoz kapcsolódó leggyakoribb díjakat és költségeket, hogy jobban megértsd, mire számíthatsz.

Tovább olvasom
Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

2023.12.13.

Ingyenes készpénzfelvételre mindenkinek egy jogszabály biztosít lehetőséget. És ez fontos. Ismernünk kell ezt a szabályt. Ezért utánajártunk, hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni, és annak is, hogy mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani. Közérthetően és röviden írunk az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéről.

Tovább olvasom
Mi az IBAN szám, és hol találod?

Mi az IBAN szám, és hol találod?

2023.09.15.

Mi az az IBAN szám? Mire jó? Mi az értelme? És főleg: hol találjuk, ha szükség van rá? Az IBAN szám egy nemzetközi pénzügyi azonosító, ami a bankszámlát azonosítja. És hol találjuk meg, ha szükség van rá? Válasz a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával