Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

2023.02.03.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. február 3. 15:10

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

Számos előnnyel rendelkezik

A bankkártyás fizetés széles körben elterjedt módszer a vásárlásoknál, Magyarországon a legtöbben ezt használják az üzletekben, interneten, vagy készpénzt felvenni, ha épp arra van szükség. A bankkártyát a bank biztosítja ügyfeleinek, méghozzá bankszámla mellé. Többféle típus létezik, az előnyei pedig sokrétűek, lássuk, mik ezek!

Egyszerű, gyors és biztonságos

Ha össze akarnánk foglalni a bankkártyás fizetés előnyeit az egyszerű-gyors-biztonságos jelszó hármast használnánk. Aki korábban készpénzezett, az jól tudja, hogy bankkártyával sokkal egyszerűbb fizetni, nem kell például váltani, visszajáróval foglalkozni, stb. A bankkártyás fizetés emellett villámgyors, a technológia fejlődésével manapság már másodpercek alatt bonyolíthatunk le egy-egy fizetési folyamatot, legyen az egy boltban, vagy online. A biztonság szintén fontos szempont, nyilván az embernek a bankkártyájára és számlája is figyelnie kell, de sokkal egyszerűbb biztonságban tudni, mint egy vaskos pénztárcát a zsebünkben, vagy a tárcánkban.

Többféle biztonsági fogás, megoldás létezik

Természetesen a bankkártyát is el lehet lopni, de többféle biztonsági megoldás létezik a bűnözők és a pénzünk között, az egyik például az, hogy egyszerűen letiltjuk a használatát. Ott van például az sms szolgáltatás, amely egyből informál minket, ha változás történt egyenlegünkben. A bankkártya lehetővé teszi, hogy nagyobb összeget hordjunk magunknál, és mégsem kell emiatt feszengenünk.

Szinte bárhol elfogadják

A bankkártyás fizetés egyik nagy előnye, hogy ma már szinte bárhol lehet használni, széles körben elfogadják. Míg korábban viszonylag kevés szolgáltató rendelkezett bankkártya-elfogadó terminállal, ma már az a fura, ha valakinél nincs ilyen, legyen az a sarki kávézós, vagy egy múzeum pénztára.

Jobban tudjuk tervezni pénzügyeinket

Ha bankkártyát/bankszámlát használunk, jobban tudunk tervezni pénzügyeinkkel, nyomon követhetjük költéseinket, megtakarításainkat. A különböző applikációk segítenek abban, hogy tájékozottak legyünk és gyorsan tudjuk az ügyeket intézni. Nemcsak a vásárlásokban érdemes gondolkodni, a közüzemi számlák, különböző csekkek kifizetése szintén egyszerű, gyors és átlátható.

Külföldön is jól ki tudjuk használni

A bankkártyás fizetés egy-egy külföldi út során is nagyszerű lehetőség, kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az utunkat, több korábbi gondot is levéve a vállunkról. Nyaralások, üzleti utak vállnak a segítségével problémanetesebbé.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

2022.01.25.

A mindennapi bankoláshoz nincs szükség ördöngösségre, viszont érdemes tisztában lenni a trendekkel, a legújabb fejlesztésekkel, azért, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokhoz férjünk hozzá.

Tovább olvasom
Hogyan fizethetünk Google Pay-el 2023-ban?

Hogyan fizethetünk Google Pay-el 2023-ban?

2023.08.31.

A Google Pay igazán kényelmes. A Google Pay igazán modern. A Google Pay igazán biztonságos. De mi az a Google Pay? Mindent a Google Pay-ről, röviden.

Tovább olvasom
Drágulnak a banki szolgáltatások: így csökkentheted a költségeket

Drágulnak a banki szolgáltatások: így csökkentheted a költségeket

2024.01.28.

A banki szolgáltatások díjazása az elmúlt években folyamatosan emelkedett. A banki költségek növekedése a lakossági ügyfelekre is kihat. A bankszámlák, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások már túl sokba kerülnek. De mit tehetünk? Hogyan találhatjuk meg a legkedvezőbb bankszámlát? Adunk néhány ötletet ehhez. És ahogy látható lesz, nem is lesz ez olyan nehéz.

Tovább olvasom
Mit árulnak el a bankkártyád adatai?

Mit árulnak el a bankkártyád adatai?

2021.08.23.

A bankkártya-adatok egyértelműen meghatározzák a kártyát, azonban nem köztudomású, mit is jelentenek valójában. Az alábbiakban érdekességeket osztunk meg a témáról!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával