Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Újra elérhető a nulla százalékos KKV forgóeszköz hitelprogram

2023.01.10.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. január 10. 15:26

A KKV forgóeszköz hitelprogram újraindul 2023-ban, méghozzá nulla százalékos formában, tehát érdemes élni a lehetőséggel!

Újra elérhető a nulla százalékos KKV forgóeszköz hitelprogram

A KKV forgóeszköz hitelprogram már elérhető volt korábban is a fentebb említett, nulla százalékos formában, azonban a legtöbben arra számítottak, hogy a nehéz gazdasági helyzetben nem fog újraindulni, azaz az év végéhez közeledve megszüntetik. A várakozással ellentétben azonban a meghosszabbítása mellett döntöttek, ami számos kis- és középvállalkozás számára jelenthet megkönnyebbülést, illetve segítheti azokat a ránk váró nehézségek elleni küzdelemben.

A Magyar Fejlesztési Bank újraindítja nulla százalékos KKV forgóeszköz hitelprogramját; uniós forrásból 100 milliárd forintos keretet biztosítanak a vállalkozások működési költségeinek finanszírozására, önerő nélkül, legfeljebb öt éves futamidővel, 2022. december 8-tól. A konstrukció az MFB Pontok hálózatában igényelhető.

A program a „Mikro- Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram” keretein belül valósult meg, a folytatása pedig segítséget nyújt a kis- és középvállalkozásoknak. A hitel készletbeszerzésre, likviditásnövelésre, illetve működési költségek finanszírozására is felhasználható.

A KKV forgóeszköz hitelprogram kondíciói

A KKV forgóeszköz hitelprogram ügyletenként minimum 5 millió, maximum 150 millió forintos kölcsönt jelent, aminek 100%-a előlegként kerül folyósításra. Az igényléshez nincs szükség saját erőre, a futamidő maximum 5 év lehet, a kamat pedig a teljes futamidőre 0%.

Jó tudni, hogy a KKV forgóeszköz hitelprogramnak nincsenek extra költségei, azaz sem a hitelkérelem bírálatával, sem a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, sem a folyósítással kapcsolatos költséget nem számolnak fel. Kivétel persze van: ha harmadik felet illet – például értékbecslői, vagy közjegyzői díj.

A KKV forgóeszköz hitelprogramban való részvétel

A hitelkérelmeket az országszerte számos helyen megtalálható MFB Pontokon lehet benyújtani, 2022. december 8-tól, a hitelkérelmi nyomtatvány és az előírt mellékletek benyújtásával.

Fontos, hogy az igénylőnek Magyarországon, de a Közép-Magyarországi régión kívül kell bejegyzett székhellyel, telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkeznie, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Közép-Magyarországi régióban székhellyel rendelkező igénylők finanszírozása ne lenne megoldható. Abban az esetben, ha a megvásárolni kívánt készlet, illetve a működési költség a Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett telephelyre, vagy fióktelepre kerül beszerzésre, vagy annak érdekében merül fel, szintén részt lehet venni a KKV forgóeszköz hitelprogramban.

A további lehetőségek

Ha viszont a fentebb említett feltétel nem teljesíthető, akkor a Magyar Fejlesztési Bank nulla százalékos KKV forgóeszköz hitelprogramja helyett mindenképp másikat kell választani, ám ez is könnyű, hiszen akadnak más lehetőségek is, így például a feldolgozóiparban tevékenykedő kis- és középvállalkozásoknak többek között arra is lehetőségük nyílik, hogy vissza nem térítendő támogatást igényeljenek az energiaköltségeik csökkentésére.

Emellett a vállalkozások a jövőben is számíthatnak arra, hogy működésüket kedvezményes hitelekkel támogatják, így például folytatódik a Széchenyi Kártya Program is, amelynek keretein belül a kamat 2023 első félévében fix 5% lesz, és a bankok kezelési költséget sem számíthatnak fel. A Széchenyi Kártya Programban elérhető marad a folyószámlahitel, a likviditási hitel, a mikrohitel, a Széchenyi Turisztikai Kártya, az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel, valamint az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató Széchenyi Zöld Beruházási Hitel.

Vállalkozást vezetsz, és szükséged lenne egy nagyobb összegre a működés fenntartásához? Ha megfelelsz a fentebb felsorolt feltételeknek, már meg is van a megoldás a Magyar Fejlesztési Bank nulla százalékos KKV forgóeszköz hitelprogramjának képében! Igényeld a az országszerte számos helyen megtalálható MFB Pontok egyikén, és vidd sikerre az elképzeléseidet!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések