Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 érv az MKB személyi kölcsönök mellett

2023.01.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2023. január 31. 15:16

Érvek az MKB személyi kölcsönök mellett – tudnivalók, amelyek segítségével egyszerűbben választhatod ki a következő hiteledet!

5 érv az MKB személyi kölcsönök mellett

Az MKB személyi kölcsönt is kínál, ráadásul kétféle változatban is, ám mindkettő szabadon felhasználható, fedezet nélküli, könnyen hozzáférhető hitelkonstrukció, amelyeket kedvező kamatozással lehet igényelni, és az előnyök hosszú sora ezzel még nem ért véget – íme 5 érv az MKB személyi kölcsönei mellett.

1. Kedvező kondíciók

Az MKB személyi kölcsönei közt találhatunk egy hagyományos, illetve egy minősített, fogyasztóbarát típust is. A hagyományos MKB Személyi Kölcsön esetében a THM 10,6-26%, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében a THM 17,5%, az igényelhető hitelösszeg 500 ezer és 10 millió forint közötti lehet – a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel maximum hitelösszege 7 millió forint –, a futamidő pedig mindkét típusnál 12-84 hónapig, azaz egytől hét évig terjedhet.

Fontos, hogy az MKB Bank hagyományos személyi kölcsöne nem csupán egyetlen típus, ugyanis kisebb eltérésekkel, de négy változat közül lehet választani:

  • a Mini és Mini Plus Személyi Kölcsön esetében a THM 22,2-26%,
  • a Midi és Midi Plus Személyi Kölcsönnél a THM 17,5-19,8%,
  • a Maxi és Maxi Plus Személyi Kölcsön THM-értéke 14,6-17,5%,
  • és az Extra, illetve az Extra Plus Személyi Kölcsönnél a THM 10,6-12,9%.

2. Kedvező feltételek

Természetesen az MKB személyi kölcsönét is csak akkor lehet igényelni, ha teljesítjük a feltételeket, amik a következők:

Betöltött 18. életév, de, ha az igénylő a hitel igénylésének pillanatában még nem töltötte be a 21. életévét, vagy már betöltötte a 66. életévét, a hiteligénylés benyújtásához a feltételeknek megfelelő, 21 és 66 év közötti társigénylő bevonása szükséges, és ekkor csak a fióki igénylés lehetséges. Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az elvárt életkor 25 és 60 év közöttire módosul, és nem lehet az ügyletbe társigénylőt bevonni.

Fontos még az állandó, magyarországi, bejelentett lakcím is. Ha az igénylő külföldi állampolgár, akkor az ügyletbe egy, a hiteligénylés feltételeinek megfelelő, magyar állampolgárságú társigénylő bevonása szükséges. Online igénylés esetén a magyar állampolgárság alapvető követelmény, és az MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelét kizárólag magyar állampolgár igényelheti.

Az MKB személyi kölcsöneinek igénylője nem szerepelhet a negatív KHR listán.

3. Az elvárt jövedelem is teljesíthető

A Mini és Mini Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 100 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

A Midi és Midi Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 150 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

A Maxi és Maxi Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 350 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

Az Extra és Extra Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 600 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.

Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 350 ezer forint, együttes igénylés pedig nem lehetséges.

4. Stabil háttér

Az MKB személyi kölcsöneit most még az MKB Bank folyósítja, ám hamarosan az ország egyik legnagyobb bankjává válik, amikor is májusban létrejön három bank fúziójából az MBH Bank Zrt. Ilyen háttérrel biztos lehetsz benne, hogy a lehető legjobb pénzintézetet választottad!

5. Online is igényelhető

Napjainkban ez már egyre elterjedtebb, de még mindig akadnak olyan pénzintézetek, amelyeknél az online igénylés nem lehetséges. Szerencsére az MKB személyi kölcsönök esetében ez nem jelent problémát, hiszen akár az első lépésektől a folyósításig mindent el lehet intézni az interneten keresztül, az otthonunkból.

Ha felkeltették az érdeklődésedet az MKB személyi kölcsönei, hasonlítsd őket össze oldalunkon a bankok legjobb ajánlataival, majd indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Vehetünk fel jelzáloghitelt elidegenítési és terhelési tilalom esetén?

Vehetünk fel jelzáloghitelt elidegenítési és terhelési tilalom esetén?

2022.12.30.

Az elidegenítési és terhelési tilalom – röviden ETT – sokszor jelenik meg egy hitelfelvétel során, ám a pontos jelentése nem közismert.

Tovább olvasom
Hogyan zajlik a hitelbírálat? Amit érdemes tudni a hitelfelvétel előtt

Hogyan zajlik a hitelbírálat? Amit érdemes tudni a hitelfelvétel előtt

2024.03.14.

Amikor hitelt igényelünk, a bank elbírálja, majd jó esetben jóváhagyja az igénylést. De hogy zajlik a hitelbírálat? Mennyi ideig tart? Mit vizsgálnak? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mit érdemes tudnod hitelfelvétel előtt.

Tovább olvasom
Tudj meg mindent az Erste Bank személyi kölcsöneiről!

Tudj meg mindent az Erste Bank személyi kölcsöneiről!

2022.03.30.

Az Erste Bank személyi kölcsönei hozzák a kötelezőt, azaz a bank portfóliójában mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Tovább olvasom
Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

2020.11.10.

Csak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésével A leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a nem megfelelő konstrukció igénylése. Sokan csak az ingatlan kiválasztása, vagy az adásvételi szerződés aláírása után kezdenek el foglalkozni a lakáshitellel. Ha az ajánlat adása, illetve rosszabb esetben a foglaló kifizetése után derül ki, hogy nem vagy hitelképes, könnyen bajba kerülhetsz, […]

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával