Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

2022.11.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. november 25. 13:48

Az online vagy személyes hitelfelvétel választásának kérdése egyszerű, hiszen az internetet használva kényelmesen juthatunk kölcsönhöz, ám az éremnek két oldala van.

Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

Az online hitelfelvétel csupán egy azon dolgok közül, amit napjainkban az internet segítségével tudunk megoldani: az élelmiszerek és más termékek megvásárlása, a hivatalos ügyintézés, vagy épp az oktatás mind lebonyolíthatóak az otthonunkban ülve, csatlakozva a világhálóhoz.

Ez persze remek, ám érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a személyes ügyintézésnek milyen előnyei vannak az online hitelfelvétellel szemben; az alábbiakban összehasonlítjuk a kettőt, hogy Te is tisztábban láthass!

Az online ügyintézés előnyei és hátrányai

Az online vagy személyes hitelfelvétel csatájában az előbbi oldalán a kényelem a legerősebb fegyver; akár az otthonunkból, a kanapén ülve is lebonyolíthatjuk a teljes folyamatot. Emellett az ily komoly előnyt jelent, hogy nem kell kapkodni, nyugodtan áttekinthetjük az adatokat, végezhetünk összehasonlítást, kiszámolhatjuk a havi kiadásainkat, stb. Ráadás, hogy a modern internetes felületeknek hála pofonegyszerű a hiteligénylés folyamata, nem kell várakozni, és a nap bármely órájában elindíthatjuk azt.

Van ugyanakkor hátránya is, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, ez pedig a kérdésekre várt válaszok esetleges hiánya. Sajnos előfordulhat, hogy nem tudunk beszélni senkivel, aki segíthetne, az úgynevezett chat-robot pedig csak konkrétumokat tud írni, ami nem biztos, hogy kielégítő, így pedig a feltételek átolvasása és értelmezése több időt vesz igénybe, és nem biztos, hogy minden felmerülő kérdésre választ kapunk.

A személyes ügyintézés előnyei és hátrányai

Mondhatni megszokott, hogy a bankba személyesen megyünk be; épp ezért idegenkednek sokan az online hiteligényléstől. Persze a félelem alaptalan, de része az életünknek, tehát, ha valaki bizonytalan, jobb, ha a személyes ügyintézést választja, hiszen így minden kérdésére választ kaphat, és biztonságban érezheti magát.

Azonban a banki nyitvatartás sokszor egybe esik a munkaidővel, tehát szabadságot kell kivenni csak ezért, ami pazarlásnak tűnik, hiszen a pihenéstől vonjuk el az időt, méghozzá sokat, hiszen egy bankfiókba el is kell jutni, majd ott várakozási időre is kell számítani. Ez persze lényegtelen, ha a biztonságról – de legalábbis a biztonságérzetről – van szó, ám jobb figyelembe venni minden apró tényezőt.

Az online vagy a személyes hitelfelvétel a jobb?

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik a komfortosabb a számára, és persze az előnyöket és hátrányokat is mérlegelni kell. Akinek a személyes ügyintézés nyújt biztonságot, annak az online hitelfelvétel előnyei mit sem számítanak, de ugyanez fordítva is igaz.

Aki csak alapszinten ismeri az internet világát, annak mindenképpen jobb, ha személyesen keres fel egy bankfiókot, hiszen számos év anyagi problémáit okozhatja egy rosszul sikerült hitelfelvétel, nem is beszélve arról, hogy csak önmagukat hibáztathatják, míg a személyes ügyintézésnél kvázi „védőhálót” jelenthet, ha az ügyintéző hibázott.

Azok számára viszont, akik már ismerik a modern technológia minden csínját-bínját, sokkal könnyebb lehet online hitelt igényelni, és ki is használhatják annak minden előnyét. Nem szabad azonban megfeledkezni arról sem, hogy ugyan az online hitelfelvétel egyszerű, a pénzügyi kérdéseket már nem mindenki tudja megválaszolni, így a problémásabb helyzetekben még mindig előnyösebb lehet a fióki ügyintézés.

Érdemes viszont azzal is tisztában lenni, hogy a bankok egyes hiteltípusoknál még mindig elvárják a személyes megjelenést, így például a lakáshitelek esetében minimum a szerződés aláírását bankfiókban kell megejteni.

Amennyiben Te a személyes ügyintézést preferálod, akkor is érdemes összehasonlítanod a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, hiszen a legjobb ajánlatokat gyűjtöttük egy csokorba! Ha viszont az online hitelfelvétel mellé teszed le a voksod, akár oldalunkról is elindíthatod a folyamatot mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
Mire figyeljünk egy nagyobb kölcsön felvételénél?

Mire figyeljünk egy nagyobb kölcsön felvételénél?

2020.08.24.

A 2008-as hitelválságnak köszönhetően a magyar emberekben él egyfajta tartózkodás, ha hitelfelvételről van szó. Ami teljesen érthető, hiszen, ha valaki megégeti magát, óvatosabban fog bánni a tűzzel. Amikor hitelfelvétellel kapcsolatban megkeresnek bennünket, a legtöbb esetben elhangzik a kérdés: „mire figyeljünk a kölcsön felvételénél”?

Tovább olvasom
Válogass több bank ajánlatából!

Válogass több bank ajánlatából!

2020.01.20.

Ki ne szeretne jól járni egy hitelügylettel? Ha te is így gondolod, és a legjobbat keresed, semmiképp se csapj le az első, kihagyhatatlannak tűnő hitelkonstrukcióra, hanem inkább válogass több bank ajánlatából oldalunk segítségével!

Tovább olvasom
A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

2017.11.24.

A személyi kölcsönt olyan szabad felhasználású hitelkonstrukcióban lehet felvenni, ami bármilyen célra – például lakásfelújítás, fogyasztási cikkek vásárlása, esküvő lebonyolítása, vagy utazás – felhasználható. A futamidő rugalmas, többnyire 12-96 hónap lehet.

Tovább olvasom